ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ουκρανία

Οικονομικές συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία- Τρία σενάρια παρουσίασε ο ΥΠΟΙ της Δανίας

29 Mar, 2022

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πλήξει τη δανική οικονομία, αλλά το πόσο εξαρτάται από τις μελλοντικές εξελίξεις. 


Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας Nicolai Wammen (S) παρουσίασε τρία
 διαφορετικά σενάρια όπου το χειρότερο σενάριο με προοπτική διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου από την Ρωσία θα σήμαινε μηδενική οικονομική ανάπτυξη το 2022 λόγω περαιτέρω απότομων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας που ανεβάζουν τον πληθωρισμό στο 5,5%

Το ενδιάμεσο σενάριο βασίζεται σε ήδη επιβληθείσες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά χωρίς περαιτέρω αυστηροποίηση. Η οικονομική ανάπτυξη (ΑΕΠ) σε αυτό το σενάριο αναμένεται να μειωθεί στο 1,6 τοις εκατό το 2022, σε σύγκριση με 3,9 τοις εκατό το 2021, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι 4,5 τοις εκατό. 

Το ήπιο σενάριο σημαίνει επίσης ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας παραμένουν, αλλά οι τιμές της ενέργειας πέφτουν λόγω της επιτυχίας των χωρών της ΕΕ να μειώσουν την εξάρτηση τους από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. 

Σε αυτή την περίπτωση, το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,2% το 2022, ενώ ο πληθωρισμός θα καταλήξει στο 3,9%. Σε όλα τα σενάρια, η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 81.000 και 105.000 ατόμων.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...