ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

covid vaccine

“ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

23 Aug, 2021

Το ότι αποφεύγω να ασχολούμαι με γραφικές φιγούρες, είναι γνωστό. Το ξέρουν αυτό, όλοι οι φίλοι μου. Όταν καταθέτω τις απόψεις μου για κάποιους, θέλω αυτοί να έχουν και την ανάλογη νοημοσύνη. Για να μπορούν να τις καταλάβουν. Αλλιώς είναι σαν να ”λεηλατώ” παγκάρι ναού.. Τη δήλωση της συγκεκριμένης κυρίας, τη διάβασα. Και απλά κούνησα με αποστροφή το κεφάλι μου.
Δεν ήθελα να αφιερώσω δευτερόλεπτο, από το χρόνο μου, σε θέματα που τα εντάσσω στο κεφάλαιο της ”Κατινιάς”.

Με προκάλεσαν όμως αρκετοί φίλοι, στο να πάρω θέση, με μια μου άποψη. Δεν ξέρω σε τι θα ωφελούσε αυτή. Μέσα στο γκρίζο φόντο αυτών των καιρών, που τους χαρακτηρίζει ο φασισμός και η φαιδρότητα.. Κι αλήθεια, αναρωτιέμαι γιατί και σε αυτές τις φθηνές από κάθε άποψη δηλώσεις, που εξοργίζουν και τον πιο ψύχραιμο, εγώ θα πρέπει να παίρνω θέση. Αφού είναι σίγουρο πως έτσι κι αλλιώς θα τις καταδικάσω. Ζούμε την βασιλεία των δικτατορίσκων. Του ”Αποφασίζω και Διατάσσω”. Τού ”έτσι γουστάρω”. Του ”εγώ και κανείς άλλος.”… Έτσι λειτούργησε και η κυρία αυτή. Με τον αυταρχισμό, του λεφτά, που καταθέτει τα κεφάλαια του για το καλό των συνανθρώπων του. Που και έτσι να ήταν, κάποιες συστολές θα τις είχε.. Όμως εδώ το πράμα λίγο διαφέρει. Γιατί το όλο εγχείρημα πραγματοποιήθηκε από το υστέρημα του λαού. Από τις προσφορές των κυβερνήσεων Που δεν κατέθεταν λεφτά του μπαμπά τους Λεφτά που τα έφεραν αυτοί. Μα κατέθεταν λεφτά του λαού. Είτε ήταν τα ακίνητα, είτε τα μετρητά για τον εξοπλισμό.. Και για όλα τα άλλα. Και έφθασε σήμερα στην γιγάντωση του πια το ”οικοδόμημα” να δίνει στους διαχειριστές του, το δικαίωμα να εκφράζονται με τόσο διχαστικό τρόπο. Τόσο αδιάντροπα. Διαχωρίζοντας τον λαό.

Εμφυτεύοντας του ζιζάνια. Με τους ”μεν” και τους ”δε”.. Μέσα σε μια υποτιθέμενη κοιτίδα πολιτισμού. Όπως είναι το θέατρο. Και οι άνθρωποι που το υπηρετούν. Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη η δήλωση. Που μαρτυράει και το μορφωτικό επίπεδο, μα και την ”λεβεντιά” του εκφραστή της. Όχι παιδιά συγχωρέστε με. Στο επίπεδο αυτό εγώ δεν πέφτω. Που θα κάτσω να σχολιάσω τις κατινιές, τον αυταρχισμό και την ματαιοδοξία των επίδοξων παραγόντων του τίποτα και των μηδενικών. Έχουν καταγραφεί πολλά, με το ”σπίτι” αυτό και την διαχειρίστρια του. Κάποια στιγμή θα ασχοληθώ. Και τότε είναι που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.. Γράφει ο φίλος μου και βετεράνος συνάδελφος, ο Γιώργος Τράγκας <<Επί μισή ώρα μιλούσα με τον κ. Γιώργο Παλαιολόγου και την κ. Μαρίνα Νικολαϊδη, οι οποίοι μου επιβεβαίωσαν, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, για έξωση από το Σπίτι εφ όσον δεν δέχονται, άνευ συναίνεσης, να εμβολιαστούν. Ζητώ να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών μου, για να επιβεβαιωθούν πλήρως οι καταγγελίες των δυο καλλιτεχνών. >> Λέει κι άλλα πολλά ο Γιώργος.

Δίνοντας την εικόνα του Νταχάου που επικρατεί μέσα στην ατμόσφαιρα του φαινομενικά ”αθώου” σπιτιού του ηθοποιού Όπου ”κολυμπάει” στην αυταρχικότητα στις σκοπιμότητες και στις βίαιες συμπεριφορές. Λυπάμαι. Μα δεν θα πω τη λέξη ”ντροπή”. Γιατί στων κάποιων τα ”λεξικά” η λέξη αυτή είναι ανύπαρκτη. Με φρίκη επαναλαμβάνω τη δήλωση. <<Οι ανεμβολίαστοι, δεν έχουν θέση στο Σπίτι του Ηθοποιού..>> Άρα και στη ζωή; Συνταγή Γκέμπελς λοιπόν… Εκτέλεση. Λυπάμαι που εκφραστές υποτίθεται του πολιτισμού και της… ”ανιδιοτελούς προσφοράς” εκφράζονται έτσι.. Όταν μάλιστα πρόκειται για ανθρώπους με έλλειψη πόρων. Στη δύση της καριέρας και της ζωής τους

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.