EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Miami-Dade

Οι γονείς του Miami-Dade ξυπνούν και παίρνουν την εκπαίδευση των παιδιών τους στα χέρια τους

13 Sep, 2022

Γονείς μαθητών στην κομητεία του Miami-Dade ξεκαθάρισαν ένα πράγμα στους υπαλλήλους των σχολικών επιτροπών αυτή την εβδομάδα—ξυπνούν και δεν αφήνουν τα παιδιά τους έρμαιο των διαστρεβλωτών..

Και είναι απλώς περισσότερες αποδείξεις ότι «οι γονείς και οι κηδεμόνες σε όλη την Αμερική κάνουν ενεργά βήματα προς την ανάκτηση των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση», είπε στους The Epoch Times ο Alex Serrano, πρόεδρος του τμήματος της περιοχής της County Citizens Defending Freedom-USA.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, οι γονείς γέμισαν τις αίθουσες της Σχολικής Επιτροπής του Miami-Dade και μίλησαν για περισσότερες από οκτώ ώρες για μια πρόταση αναγνώρισης του Οκτωβρίου ως «Μήνα Ιστορίας LGBT».

Σε απάντηση στην κατακραυγή και από την ανησυχία ότι η πρόταση θα έρχονταν σε αντίθεση με τον νέο νόμο για τα Γονικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση της Φλόριντα , το συμβούλιο ψήφισε 8-1 για να μην αναγνωρίσει τον Μήνα Ιστορίας LGBT.

Τα δημόσια σχολεία της κομητείας Miami-Dade είναι το τέταρτο μεγαλύτερο σχολικό σύστημα της χώρας και εξυπηρετούν σχεδόν 332.000 μαθητές.

Εκτός από άλλες δραστηριότητες, η πρόταση πρότεινε τη «δυνατότητα» παροχής πόρων για εκπαιδευτικούς στις κοινωνικές σπουδές της 12ης Τάξης για να διδάξουν για υποθέσεις «σημαντικών ορόσημων πολιτικών δικαιωμάτων».

Αυτά θα περιλάμβαναν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του 2015 Obergefell εναντίον Hodges που αναγνώριζε τους γάμους ομοφυλόφιλων και το Bostock κατά Clayton County, μια υπόθεση που προστατεύει τους υπαλλήλους από την απόλυση επειδή είναι γκέι ή τρανς.

Το σχέδιο να επικεντρωθούμε για έναν μήνα στις ανησυχίες LGBT μπορεί να είχε προχωρήσει εάν οι γονείς δεν είχαν εμφανιστεί για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, είπε ο Serrano. Στη συνάντηση της 7ης Σεπτεμβρίου, μια ομάδα γονέων είπαν στο διοικητικό συμβούλιο ότι ήθελαν θέματα σχετικά με το σεξ, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και το φύλο να εξετάζονται στο σπίτι και να μην διδάσκονται από δασκάλους.

 

Και οι αντιρρήσεις των γονιών οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό από τον πολιτισμικό προσανατολισμό, είπε ο Serrano, σημειώνοντας ότι το Miami-Dade ιστορικά ήταν «κυρίως Ισπανόφωνος».

Αυτή η «κοινότητα έχει πράγματι πιο συντηρητικές αξίες όσον αφορά τις οικογενειακές αξίες – από την άποψη ότι είναι πιο συντηρητική σε σχέση με αυτούς τους τύπους υποκειμένων», είπε. «Οι ισπανόφωνες οικογένειες προτιμούν να το αντιμετωπίζουν στο σπίτι».

Οι αξίες της ισπανόφωνης κοινότητας δεν εγκατέλειψαν ποτέ τις «συντηρητικές ρίζες» τους, παρά τους εκλογικούς καταλόγους που φαίνεται να δείχνουν μια ευθυγράμμιση με τις αξίες του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε.

«Θα έλεγα ότι η αλλαγή είναι ότι η [ισπανική] κοινότητα συνειδητοποιεί επιτέλους περισσότερο τι συμβαίνει», είπε ο Serrano.

«Αν κοιτάξετε τις εγγραφές ψηφοφόρων ιστορικά, μπορεί να είναι και να φαίνεται μπλε, αλλά αν κοιτάξετε τις αξίες της κοινότητας είναι κυρίως Ισπανόφωνη και οι Ισπανόφωνοι έχουν πιο συντηρητικές αξίες».

Στη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Serrano είπε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι θα παραβίαζαν πολλά από τα καταστατικά της πολιτείας εάν τον Οκτώβριο τιμήσουν την ιστορία των LGBT.

«Εντοπίσαμε μια πιθανή παραβίαση όταν είδαμε να ολοκληρώνεται το θέμα της ημερήσιας διάταξης», είπε ο Σεράνο.

Μετά την προβολή του αντικειμένου H-11 , ο Serrano σήμανε συναγερμό μέσω CCDF-USA, στέλνοντας ένα email κλήσης για δράση. Κινητοποιήθηκαν οι γονείς.

Ο Σεράνο είπε ότι το θέμα της ημερήσιας διάταξης «στερείται νομικής επάρκειας», καθώς αφορούσε εκπαιδευτικό υλικό ακατάλληλο για την ηλικία και παραβίαζε τα γονικά δικαιώματα και «δεν ήταν κατάλληλο για τις ανάγκες των μαθητών, όπως προβλέπεται από τα καταστατικά της Φλόριντα.

«Είχαμε περίπου 10.500 απαντήσεις», είπε ο Σεράνο. “Έτσι, αυτό μας έδωσε δεδομένα που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, τα οποία χρησιμοποίησα στα σχόλιά μου – οι αξίες της κοινότητας δεν ευθυγραμμίζονται με αυτό το στοιχείο.”

Για περισσότερες από οκτώ ώρες, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές μίλησαν για το θέμα. Περίπου το 90 τοις εκατό αντιτάχθηκε στον Μήνα Ιστορίας LGBT.

Το μοναδικό μέλος του σχολικού συμβουλίου υπέρ της πρότασης ήταν η Lucia Baez-Geller της οποίας η θητεία δεν λήγει μέχρι το 2024.

«Υπάρχει εκλογική χρονιά και η ρητορική κατά των LGBT είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από ορισμένους για τη διάδοση παραπληροφόρησης», δήλωσε η Baez-Geller μετά την ψηφοφορία. «Αυτό είναι απλή παραπληροφόρηση».

Αν αφήσουμε τον Οκτώβριο να τιμήσουμε τα επιτεύγματα των LGBT θα «αναγνώριζε την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό ο ένας για τον άλλον» και δεν θα κατηχήσει τους μαθητές, είπε.

«Δεν επιβάλλει μια ατζέντα στους μαθητές», είπε η Baez-Geller. “Και, όπως αναφέρθηκε λανθασμένα, αυτό το στοιχείο δεν αφαιρεί τη γονική επιλογή.”

Ο Σεράνο απάντησε ότι η γλώσσα της πρωτοβουλίας ήταν «διφορούμενη» και δεν απαντούσε σε μια πληθώρα ερωτήσεων που είχαν μείνει αναπάντητα.

«Δεν περιλάμβανε καμία πρόσβαση στο υλικό που θα μπορούσε να αναρτηθεί στους διαδρόμους ή στις εισόδους των σχολείων», είπε.

«Δεν περιλάμβανε κανένα είδος γλώσσας που να αναφέρεται στην εξαίρεση από αυτήν. Και πώς θα μπορούσατε να εξαιρεθείτε από κάτι που ουσιαστικά θα έπρεπε να απομακρύνετε το παιδί σας από το σχολείο για έναν ολόκληρο μήνα;»

Ο Σεράνο ρώτησε αν η εξαίρεση ήταν «δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη απουσία».

«Το πιο σημαντικό, επηρεάζετε άμεσα την πρόσβασή τους στη βασική μάθηση, η οποία είναι η πρωταρχική προϋπόθεση της εκπαίδευσης», είπε. «Είδαμε ότι το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν ανοιχτό σε κάθε είδους έλεγχο όσον αφορά τα διάφορα καταστατικά».

Ο συμμετέχων στη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου, Τζόρνταν Τοστ συμφώνησε και είπε ότι «ανησυχεί για την τρέχουσα και μελλοντική κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος».

Ο Τοστ μίλησε στη συνάντηση, δηλώνοντας ότι είναι ντόπιος του Μαϊάμι και ομοφυλόφιλος. Είπε ότι κατανοούσε τη «σημασία μιας υγιούς και ισορροπημένης εκπαίδευσης – και την ποικιλομορφία σκέψης».

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν είναι πλέον αποδοχή – είναι κατήχηση», είπε ο Τοστ, καθώς τα μέλη του κοινού επευφημούσαν και χειροκροτούσαν.

«Τα παιδιά αξίζουν μια εκπαίδευση που θα τα αναπτύξει, θα τους δώσει μια πλατφόρμα για κριτική σκέψη και επίλυση προβλημάτων. Προχωράμε σε μια κατεύθυνση που θα δημιουργήσει μπερδεμένους, καταθλιπτικούς και δυνητικά επικίνδυνους ενήλικες».

Οι γονείς πρέπει να έχουν «100 τοις εκατό έλεγχο της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης του παιδιού τους», είπε ο Τοστ στο διοικητικό συμβούλιο. Είπε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα έχει «πειρατευτεί» από υποστηρικτές της ατζέντας μεταμφιεσμένους σε «πολεμιστές κοινωνικής δικαιοσύνης».

Image: The Epoch Times

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This