ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

November 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
εξοπλισμοί

Οι εξοπλισμοί της συμφοράς

5 Mar, 2022

Αυτές οι τελευταίες πολεμικές απειλές, στη θάλασσα της Ουκρανίας, μας αναγκάζουν να θυμηθούμε τις ίδιες αντίστοιχες παλιότερες. Η διαφορά είναι μία. Τότε είχαμε ανάμεσα στα κράτη της πάλαι ποτέ Δύσης και Ανατολής, ενώ τώρα έχουμε ανάμεσα στους Μέτoχους μιας Παγκόσμιας Τράπεζας.. Γιαυτό και δεν θα γίνει πόλεμος σε όλο τον κόσμο, ΠΟΤΕ.. Ανταγωνισμός Μετόχων,  για περισσότερες μετοχές, ΝΑΙ…

Εκτός κι αν ξαναγίνει Πρόεδρος ο Τραμπ που, λένε κάποιοι, ότι θα είναι.. καλύτερος από το Μπάιντεν..!! Όλοι, όμως, ξέρουμε πια ότι ο οποιοσδήποτε Αμερικανός Πρόεδρος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο προεπιλεγμένος διαχειριστής των παντοδύναμων Αμερικανικών και Πολυεθνικών Οικονομικών Συμφερόντων.. ” Σκληρός ή μαλακός”, ανάλογα με την εποχή.. Και ξέρουμε ακόμη ότι η “περιουσία” αυτών των οικονομικών  κολοσσών, πολλές φορές, είναι πολλαπλάσια της αντίστοιχης “περιουσίας” πολλών Ευρωπαικών χωρών..

Τι να πούμε λοιπόν στα σημερινά παιδιά, όταν τα αγνοούν όλα αυτά . Και ασχολούνται, τα περισσότερα δυστυχώς, με το τζόγο, τη βία και τον “οπαδισμό”. Που προβάλλονται σκανδαλωδώς, από κάποια παντοδύναμα ΜΜΕ, λόγω.. “τέχνης και ρεαλισμού..”…!!!

Τίποτε δεν μπορούμε να τους πούμε… Ίσως, μάλιστα, κάνουν τα ίδια ακριβώς και… αυτά τα παιδιά, όταν κάποτε, με τη σειρά τους, υποταχθούν στη “γοητευτική” εξουσία. Όπως «γοητεύτηκαν» πολλά παιδιά των αγώνων της Αντίστασης και της δικτατορίας.

Το μόνο που μπορούμε να τους πούμε, είναι μερικά, επίσημα, ανατριχιαστικά, στοιχεία του ΟΗΕ, για το κόστος των εξοπλισμών. Με τη θερμή παράκληση να μην τα ξεχάσουν ποτέ.

1.      Οι εξοπλισμοί κοστίζουν, σε ετήσια βάση, περισσότερο από όσο κοστίζει ένας πόλεμος διαρκείας τριών ετών.
2.      Το χρήμα που ξοδεύεται για την άμυνα διαφόρων κρατών, θα ήταν αρκετό για να χρηματοδοτηθούν όλα τα ειρηνικά προγράμματα του ΟΗΕ κατά τα προσεχή… πεντακόσια χρόνια!!!
3.      Με τα χρήματα που κόστισε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε άνετα: α) Μέση παιδεία για όλα τα παιδιά του κόσμου, β) ένα σπίτι 5 δωματίων για όλες τις οικογένειες και γ) ένα καλό νοσοκομείο για κάθε 5.000 κατοίκους όλης της Γης!!!

Ο Ιούλιος και η Έθελ  Ρόζεμπεργκ, τα θύματα του Μακαρθισμού, τότε, στη δίκη τους, είπαν : ” Είμαστε αθώοι.. Το μόνο μας έγκλημα είναι ότι  κι εμείς, όπως όλος ο κόσμος, καταγγέλλουμε  αυτούς τους εξοπλισμούς της συμφοράς.. Που μαζί με τα τρισεκατομμύρια των μεγάλων Οικονομικών Κολοσσών ή σκοτώνουν τους ανθρώπους στον πόλεμο ή τους πεθαίνουν στην Ειρήνη..” Και προσθέτουμε εμείς: Άλλοτε με κάποιους “προκατ” μικροεμφύλιους κι άλλοτε με κάποια πανάκριβα “φάρμακα”..

Διαβάσαμε, πρόσφατα, στις εφημερίδες ότι η «βιομηχανία» του Πολιτισμού, έρχεται, παγκοσμίως, από πλευράς τζίρου, στην πέμπτη θέση, ύστερα από τις βιομηχανίες των όπλων, των φαρμάκων, των ναρκωτικών και της πορνείας!!! Μήπως μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι σημαίνει αυτό;

Ακούσαμε τον Πάπα να προτείνει “ανακωχή” εξοπλισμών για ένα χρόνο.. Ενώ ξέρει ότι τον επόμενο χρόνο θα “γεννηθούν” αμέτρητα, υπερσύγχρονα όπλα, πολλαπλασιάζοντας τα τρισεκατομμύρια και  πετώντας στη θάλασσα τα περσινά…”παλιοσίδερα”….

Όπως προτείναμε στα νιάτα μας την ίδια, σχεδόν, “ανακωχή”… Ενώ ξέραμε  κι εμείς ότι το επόμενο βήμα των πολεμικών βιομηχανιών θα ήταν το ίδιο ακριβώς..

Τελειώνοντας και για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, πιστεύουμε ότι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, πολλά νέα παιδιά που όταν ωρίμασαν, δεν τα εξευτέλισε η ορατή και “αόρατη” εξουσία. Ίσως γιατί έμειναν  ασυμβίβαστα χωρίς να μπορέσει να τα εξοντώσει…

Ίσως γιατί  τους κρατούσε όρθιους το μεγάλο “μυστικό” του Ποιητή:

     «Μόνο με του ασυμβίβαστου, το όνειρο και το ψωμί,
      μπορεί ν’ ανέβει ο Άνθρωπος, στο πιο ψηλό σκαλί…»

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This