EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Οι ΗΠΑ ήδη πέφτουν σε ύφεση

Οι ΗΠΑ ήδη πέφτουν σε ύφεση

14 Jun, 2022

Καθώς η πίστωση γίνεται στενότερη, πολλά εγχειρήματα θα αποδειχθούν ανέφικτα και θα αποτύχουν

Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εισόδου σε ύφεση , σύμφωνα με έναν οικονομολόγο που ειδικεύεται στο πώς το κλίμα επηρεάζει τις αγορές.

Προέβλεψε ότι μεγάλο μέρος του κακοεπενδυμένου κεφαλαίου θα εξαλειφθεί και οι τομείς της οικονομίας που ιστορικά ήταν ανθεκτικοί στις κρίσεις μπορεί να μην είναι αυτή τη φορά.

Η έρευνά του δείχνει ότι η οικονομία βρίσκεται υπό την επιρροή «κύκλων εμπιστοσύνης» και όταν το καταναλωτικό συναίσθημα μετατοπίζεται προς την προσδοκία μιας ύφεσης, η αγορά θα εισέλθει στην πραγματικότητα.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι ενεργούν τώρα με την υπόθεση ότι έρχεται ύφεση. Και να θυμάστε, είναι αυτή η ενέργεια που στην πραγματικότητα προκαλεί την ύφεση», είπε ο Peter Atwater, πρώην χρηματοδότης hedge και νυν λέκτορας στο College of William & Mary στη Βιρτζίνια, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Wealthion .

Όπως το βλέπει ο Atwater, χιλιάδες εταιρείες έχουν υπονομεύσει τα κέρδη τους με εύκολα μετρητά λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων που ορίζει η Federal Reserve.

“Με δωρεάν χρήματα, η δυνατότητα να διαμορφώσετε οικονομικά τα αποτελέσματα των κερδών σας είναι απεριόριστη”, είπε.

Τώρα που τα επιτόκια ανεβαίνουν, τέτοιες εταιρείες θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ανακύκλωση των δανείων τους.

«Απομυζά τον αέρα από το δωμάτιο», είπε, προβλέποντας ότι «χιλιάδες» τέτοιες εταιρείες μπορεί να υποχωρήσουν ή και να κλείσουν.

Καθώς η πίστωση γίνεται στενότερη, πολλά εγχειρήματα θα αποδειχθούν ανέφικτα και θα αποτύχουν, προέβλεψε, σημειώνοντας ότι η υπερβολική εμπιστοσύνη στην αγορά έχει αναγκάσει τους επενδυτές «να αγοράσουν υποσχέσεις ακόμη και για τα πιο γελοία πράγματα».

«Υπήρξε τόσο πολύ κεφάλαιο που χρησιμοποιήθηκε ανεύθυνα για την αποτύπωση ονείρων που ο όγκος της καταστροφής των μετοχών θα είναι τεράστιος», είπε.

Η οικονομική ελίτ, μέχρι στιγμής, αδυνατεί να εκτιμήσει τη φρικτή κατάσταση, επειδή ο τρόπος ζωής τους έχει απομονωθεί εξαιρετικά από την πραγματικότητα του κοινού, υπέθεσε, αποκαλώντας το «εργασία από το σπίτι, τύφλωση».

«Η οικονομική ελίτ ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο απομονωμένη από τον πραγματικό κόσμο που νομίζω ότι έχουν χάσει την ουσία, ότι οι άνθρωποι που τους παραδίδουν πράγματα, που ζουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να αγοράσουν φυσικό αέριο», είπε.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων υφέσεων, ορισμένα τμήματα της οικονομίας συνήθως γλίτωσαν από μεγάλες απώλειες και έτσι μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ασφαλή καταφύγια για τους επενδυτές. Αυτά θα περιλαμβάνουν κρατικά ομόλογα και επιχειρήσεις που εξυπηρετούν πελατεία υψηλού επιπέδου, όπως παραγωγούς ειδών πολυτελείας. Τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζονται επίσης ως ασφαλή στοιχήματα.

Όλα αυτά, ωστόσο, μπορεί να χτυπηθούν και αυτή τη φορά, σύμφωνα με τον Atwater.

«Αυτό που δεν νομίζω ότι εκτιμούν αρκετά οι επενδυτές είναι ότι εδώ έχουμε μια χαλάρωση τόσο σε σταθερό εισόδημα όσο και σε μετοχές ταυτόχρονα. Και δεν θα υπάρχει μέρος για να κρυφτείς σε αυτό», είπε.

Οι επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τους πλούσιους, εν τω μεταξύ, μπορεί να διαπιστώσουν ότι η πελατεία τους είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από το αναμενόμενο.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πλούσιοι έχουν αναλάβει μεγάλα ποσά χρέους, ακολουθώντας «μην το πουλάς, δανείσου έναντι αυτού», προκειμένου να αποφύγουν τους φόρους, εξήγησε ο Atwater.

«Είναι μια αριστοτεχνική φορολογική στρατηγική, αλλά στερείται εντελώς σύνδεσης με την πραγματικότητα», είπε.

Ως αποτέλεσμα, σημείωσε, «κανείς δεν έχει σκεφτεί ότι οι μεγαλύτερες πιθανές απώλειες θα μπορούσαν να είναι μεταξύ των πελατών που μέχρι τώρα ήταν οι πιο ασφαλείς».

Παρατήρησε επίσης ένα ασυνήθιστο φαινόμενο όπου οι παράγοντες της αγοράς φθείρονται από την παρατεταμένη αστάθεια της αγοράς χωρίς στην πραγματικότητα να πιάσουν πάτο.

«Όλοι, νιώθουν κάπως, «Είμαστε ακόμα εκεί; Τελείωσε?’ Ο κόσμος είναι κουρασμένος. Δεν είναι φόβος, είναι κούραση. Και δεν έχω δει ποτέ την αγορά να γκρινιάζει με την έννοια ότι έχουμε βαρεθεί όλοι», είπε.

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This