EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Οι κατά συρροήν ψεύτες

Οι κατά συρροήν ψεύτες

6 Jun, 2024

Οι αγνώμονες πάνε πακέτο με τους ναρκισσιστές και  τους κατά συρροή ψεύτες.

Οι συμπεριφορές των ανθρώπων ήταν και θα είναι πάντα μια πηγή έμπνευσης και ενασχόληση της επιστήμης της παρατήρησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Αν και δεν έχω σχέση με την συγκεκριμένη επιστήμη, πολύ καιρό τώρα παρατηρώ συμπεριφορές, κινήσεις, πράξεις και λόγια ανθρώπων που πίσω από την όψη τους δρουν με μια μόνη βάση: το εγώ τους και το προσωπικό τους συμφέρον.

Πάσχουν από μεγαλομανία, φαντασιώνονται ότι γίνονται διάσημοι ή αποκτούν εξουσία, λαχταρούν θαυμασμό κι αναγνώριση, ασχολούνται τρομακτικά με το να είναι αγαπητοί, όμορφοι και πετυχημένοι, πιστεύουν ότι ο κόσμος τους χρωστά κάτι, γιγαντώνουν τις ικανότητες ή τα ταλέντα τους ή ακόμη και τα επιτεύγματα τους, εκμεταλλεύονται άλλους για να πάρουν αυτό που θέλουν (ανεξάρτητα πως επηρεάζονται οι άλλοι και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην ζωή τους) , διψούν  για φιλοφρονήσεις, κατηγορούν και δημιουργούν  ενοχές, δημιουργούν σύγχυση προκειμένου να διατηρήσουν την ικανότητα τους να επιβάλλονται και να χειραγωγούν, είναι αναβλητικοί και ανεύθυνοι ενώ προσποιούνται ότι είναι θύμα της δικής σας συμπεριφοράς.

Από την φύση τους δεν είναι καθόλου δοτικοί και είναι πολύ δύσκολο να προσφέρουν την ενέργεια τους σε οτιδήποτε δεν τους εξυπηρετεί με κάποιο τρόπο, έχουν καβούρια στην τσέπη και εξαφανίζονται όταν έρχεται ο λογαριασμός.

Λειτουργούν με την  μέθοδο του gaslighting στις προσωπικές τους σχέσεις, κάνοντας το θύμα ( ή τα θύματα) να αμφισβητεί την μνήμη του, να αμφισβητεί τις απόψεις του, να θολώνουν το μυαλό τους με ανυπόστατες «πληροφορίες», να κάνουν το άσπρο μαύρο, να υπόσχονται καταστάσεις που γνωρίζουν πως δεν θα κάνουν ποτέ πράξη και να το απομακρύνουν από φίλους προκειμένου να μην μαθευτεί η αλήθεια.

Συνήθως φέρονται, έτσι, ταυτόχρονα, σε όλες τους τις κοινωνικές σχέσεις απαξιώνοντας συνεργάτες και φίλους μέσω της ολικής αδιαφορίας όταν πια δεν έχουν κάτι να αρπάξουν από αυτούς.

Χυδαία ψέματα στολίζουν τον λόγο τους προκειμένου να πετύχουν απομάκρυνση ανθρώπων μεταξύ τους από τους οποίους κινδυνεύουν να χάσουν τα «κεκτημένα» τους και τα «εργαλεία» της δουλειάς τους.

Δεν αναγνωρίζουν ποτέ την προσφορά των γύρω τους και τους συκοφαντούν αφού πια ο κύκλος έχει κλείσει κατά πως τον έχουν ορίσει στο δικό τους κεφάλι.

Μεταφέρουν πληροφορίες από τον ένα στον άλλον προκειμένου να συσπειρώσουν γύρω τους μόνο αυτούς που τους εξυπηρετεί στα συμφέροντα τους. Δείχνουν να εμπιστεύονται κάποιους μέχρι που πια δεν τους χρειάζονται. Διατυμπανίζουν πως αναγνωρίζουν την βοήθεια των γύρω τους αλλά ποτέ δεν προχωρούν σε πράξεις.

Το αποτέλεσμα είναι να μπαίνουν μόνοι σε ένα φαύλο κύκλο και να κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν καθότι δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα σε πολλούς την ίδια στιγμή…

Οι αποκαλύψεις ειδικά όταν συνοδεύονται με αποδείξεις είναι το μαύρο τους σημείο..εκεί, δηλαδή, που δεν μπορούν να ελέγξουν αντιδράσεις και πράξεις, τότε, αρρωσταίνουν θυματοποιώντας  τον εαυτό τους.

Οι άνθρωποι που κάποτε τους πίστευαν, παύουν να τους προστατεύουν ή να τους καλύπτουν,   όταν αντιλαμβάνονται και πληροφορούνται πως η ίδια τακτική ακολουθείται σε πολλά πρόσωπα.

Σε αυτές, λοιπόν, τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλοί τρόποι να προστατευτείς. Ο κλασικός τρόπος του να κλείσεις την πόρτα κατάμουτρα, ο τρόπος της συσπείρωσης προσώπων που έχουν υποστεί είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο ζημιά από το ίδιο πρόσωπο και διαπόμπευση του, είτε μέσω της δικαιοσύνης αν έχεις υποστεί οικονομική ζημιά.

Ο τύπος αυτού του ανθρώπου φοβάται οικτρά οτιδήποτε αποδεικνύει τις πράξεις του διότι, συνήθως, είναι απρόσεκτος και μέσα στην φούρια του αφήνει σωρεία αποδείξεων τις οποίες δεν είναι σε θέση να ελέγξει.

 

 

 

 

 photo Sammy-Sander / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This