EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Οι «κραυγές των λύκων» και οι «ψίθυροι» της Αθήνας

2 Jul, 2024
κραυγές των λύκων

Κώστας Μαυρίδης, Πρόεδρος Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο

Οι πρόσφατες απειλές του αρχηγού της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, κατά της Κύπρου αφορούν το ενδεχόμενο που η κυπριακή κυβέρνηση εμπλακεί σε ένα γενικότερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Στις απειλές αντέδρασε η ΕΕ, αλλά ακολούθησαν εντονότερες απειλές από τον Χ. Φιντάν, πρώην επικεφαλής των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, γνωστό για τις αδίσταχτες συνωμοσίες του για επιβολή του καθεστώτος Ερντογάν π.χ. το … «ελεγχόμενο» πραξικόπημα κατά του Ερντογάν που αξιολογήθηκε από τον ίδιο ως «δώρο του Αλλάχ» για να ακολουθήσουν μαζικές εκκαθαρίσεις εκατοντάδων χιλιάδων διαφωνούντων, τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις που επιρρίπτονταν σε «Κούρδους τρομοκράτες» κ.ά. Τώρα, ως Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αποφάνθηκε ότι η Κύπρος και ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για  επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και απείλησε ότι «θα έρθει φωτιά και θα σας βρει.»  Για αυτές τις απειλές, ούτε λέξη από την ΕΕ, ενώ στην Αθήνα προέκυψαν κάποιοι … ψίθυροι και εμμονή για στενότερη διμερή συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων Υπουργών Εξωτερικών, Φιντάν και Γεραπετρίτη, σε διεθνείς οργανισμούς!  

Τα τελευταία χρόνια, ενώ η Κύπρος συνεχίζει να διατηρεί καλές σχέσεις με τις αραβικές χώρες, έχει εμβαθύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ σε τομείς που περιλαμβάνουν τους αμυντικούς εξοπλισμούς, όπως και η Ελλάδα, χωρίς οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή. Αντιθέτως, οι βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, που δεν χρειάζονται την έγκριση της Κυπριακής Κυβέρνησης, έχουν χρησιμοποιηθεί  για επιχειρήσεις στη  Μέση Ανατολή, αλλά ο Φιντάν δεν είπε λέξη. Ενοχλεί που η Κύπρος απέκτησε αναβαθμισμένο ρόλο μέσα από διπλωματικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, πράγμα που αναγνωρίζεται από τον αραβικό κόσμο και τη  διεθνή κοινότητα,  εξού και η στενότερη συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ.

Επειδή «χωρίς να σπάσουν αυγά, ομελέτα δεν γίνεται», χωρίς αμυντικές και πολιτικές συμμαχίες  που αναπόφευκτα δημιουργούν αντιδράσεις, ουσιαστικά οφέλη δεν μπορεί να υπάρξουν. Στους αντιδρώντες δεν περιλαμβάνεται μόνο ο αδίσταχτος Φιντάν αλλά και εγχώριοι δογματιστές προσκολλημένοι στο πατελθόν, μαζί με τους μόνιμους  κατευναστές που μας θέλουν συνεργάτες του τουρκικού επεκτατισμού για … κοινό όφελος!

Τις προάλλες,, σε διεθνές συνέδριο για ανάδειξη της Κύπρου ως κέντρου διαχείρισης κρίσεων, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο εξήγησα ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε θέματα ασφάλειας (π.χ. πολεμικές συγκρούσεις, υβριδικές επιθέσεις, αυταρχικά καθεστώτα, εργαλειοποίηση μεταναστευτικών ροών κ.ά.) καθώς και φυσικές καταστροφές από την υπερθέρμανση της Μεσογείου με αύξηση των φονικών πυρκαγιών και πλημμυρών, καθιστούν την Κύπρο ιδανικό χώρο για την εγκατάσταση ενός ανάλογου Ευρωπαϊκού οργανισμού  με σκοπό τις συνεργασίες μεταξύ κρατών της ΕΕ και εκτός, με στόχο την αποτελεσματικότητα, προληπτικά και σε ετοιμότητα αντίδρασης. Ένας τέτοιος οργανισμός θα προσφέρει εκατοντάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας με πολλαπλάσια οικονομική και πολιτική αξία, αλλά είμαστε το μόνο κράτος της ΕΕ από το 2004 χωρίς έδρα Ευρωπαϊκού οργανισμού.

Η διαχείριση κρίσεων μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ευρωπαϊκής κοινής άμυνας και ασφάλειας στην ευάλωτη περιοχή της Μεσογείου, αλλά εν μέσω ευνοϊκών συνθηκών, η κατευναστική στάση της Αθήνας, που στοχεύει να σύρει και την Λευκωσία, βολεύει όσους στις  Βρυξέλλες μας θεωρούν «δεδομένους» και μας παρακάμπτουν.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This