EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Οι μικροί μας μαχητές...

Οι μικροί μας μαχητές… 

25 Dec, 2023

Υπάρχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας όπως διαβήτη, άσθμα αναπηρίες, ψυχοσωματικές νόσους κτλ. 

Είναι αυτές που επηρεάζουν σοβαρά τη ζωή του παιδιού πέρα από την σωματική του υγεία και την ψυχική του κατάσταση.

 Η προσωπικότητα ενός παιδιού σχηματίζεται καθ’όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του.

φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η αντιμετώπιση της οικογένειας, η διαμόρφωση των σχέσεων στο σύστημα της (γονείς, αδέλφια), η διαμοίραση των ρόλων και των ευθυνών, η ευελιξία ή όχι των προσδοκιών από το παιδί, η ύπαρξη ή όχι ψυχοκοινωνικής στήριξης. 

Η σύγχρονη ματιά της ψυχολογίας είναι στην κατανόηση του πως μια φυσιολογική οικογένεια, και όχι μια προβληματική όπως συνηθιζόταν να αντιμετωπίζεται, μπορεί να ανταπεξέλθει σε συγκεκριμένες κρίσεις που προκύπτουν.

Μια χρόνια νόσος μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την ψυχολογία του καθώς καλείται να γνωρίσει από μικρή ηλικία την σκληρή πλευρά της ζωής, μιας ζωής που τα νοσοκομεία μοιάζουν με δεύτερο σπίτι σε πολλές περιπτώσεις . 

Έντονοι πόνοι, αλλαγή της εξωτερικής του εμφάνισης λόγω της νόσου, συνεχείς νοσηλείες, φόβο, αναστολές, θυμό, άγχος εισβάλλουν στην καθημερινότητα του και το αποτρέπουν απ’ το να έχει μία φυσιολογική ζωή όπως αντίστοιχα παιδιά της ηλικία του.

 Η ασθένεια πολλές φορές το αποξενώνει απ’ το σχολείο, τις δραστηριότητες του, μειώνονται οι φιλίες του, γίνεται θύμα κοροϊδίας.

Δεν επηρεάζεται μόνο το παιδί από όλα αυτά τα προβλήματα που γίνονται Domino στη ζωή του αλλά και ολόκληρη η οικογένεια του που το σκεπάζει με την μοναδική αγάπη της. 

Επίσης σημαντικό είναι και η ίση κατανομή της προσοχής των γονέων μεταξύ των παιδιών, για να αποφεύγονται τα μαλώματα και οι ζήλιες μεταξύ αυτών.

 Η αρετή της ισορροπίας που βάζουν οι γονείς σε όλες τις διαστάσεις της ζωής του παιδιού τους μαθαίνει στο παιδί να ισορροπεί στην ζωή του, να μην νιώθει μπερδεμένο, με συνέπεια να μην έχει ψυχολογικά προβλήματα και να μεγαλώσει υγιές και έτοιμο για την κοινωνία.

Είναι καταστάσεις που ένα παιδί δεν μπορεί να διαχειριστεί όπως και πολλοί γονείς και καλό θα ήταν να εντάξουν τη βοήθεια ενός παιδοψυχολόγου.

Υπάρχουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και μάχονται καθημερινά να τα αντιμετωπίσουν, προβλήματα που άλλα παιδιά δεν συναντούν ποτέ στη ζωή τους. 

Οι μικροί μας μαχητές χρειάζονται την συμπαράσταση και την αγάπη όλων μας, έχουμε δει πολλά τέτοια παιδιά να προοδεύουν στην ζωή να γίνονται πρότυπα για όλους. 

Μην ξεχνάμε πως όλα τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας μας. 

Να μάθουμε σε όλη την οικογένεια να αγκαλιάζουν το πρόβλημα του παιδιού και όχι να το δείχνουν με το δάχτυλο. Να τα κάνουμε να νιώθουν χρήσιμα γιατί είναι μέλη της κοινωνία μας. 

Γιατί η κοινωνία οφείλει να σταθεί αρωγός δίπλα τους.

Σημαντική η υποστήριξη του ειδικού σχολείου με προγράμματα που θα ενώσει τις ψυχές τους με άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Το μέλλον είναι για όλους, ας δείξουμε την ανθρώπινη πλευρά μας σε μια κοινωνία που βράζει και φλέγεται!

 

 

 

photo sasint / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This