EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

Οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και το μέλλον της

30 Jun, 2022

Ομιλία του Ιωάννη Αμπατζόγλου, στην εκδήλωση «Καταγγέλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Ιουνίου 2022

 

 

Συνελληνίδες, συνέλληνες,

Όλες τις προηγούμενες ημέρες το σύστημα είχε εξαπολύσει σφοδρό πόλεμο εναντίον αυτής της εκδήλωσης. Έβαλε λυτούς και δεμένους προκειμένου να την ματαιώσει. Κάποιες κοινοποιήσεις μας αναφορικά με αυτήν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπλοκάρονταν με την αιτιολογία ότι παραβιάζονται οι όροι της κοινότητας. Κάποιες άλλες ήταν ορατές μόνο σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων. Προφανώς διάφορα κέντρα εξουσίας ενοχλούνται όταν ανακινείται το θέμα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν θέλουν να αναφερόμαστε κριτικά σε αυτήν. Ελπίζουν ότι με το πέρασμα του χρόνου θα σταματήσουν οι αντιδράσεις εναντίον της ώστε να παγιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Όμως ο αγώνας εναντίον της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι αγώνας εθνικός και επομένως ιερός, γι’ αυτό το λόγο εμείς θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλους, μαζί με όσους έχουν ταχθεί συμμαχητές όπως είναι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Ελλάδας, Αμερικής, Καναδά, Ευρώπης, Αυστραλίας και Νοτίου Αφρικής.

Ξεκινώντας την ομιλία μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) για την τιμητική πρόσκληση να μιλήσω σε αυτή την εκδήλωση για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και για το μέλλον αυτής της συμφωνίας. Σήμερα μετράμε τέσσερα χρόνια και πέντε ημέρες από την υπογραφή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993 είχε πει ότι σε δέκα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Μπορεί ακόμα να μην έχουν περάσει δέκα χρόνια, όμως δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ! Ο συγκεκριμένος πολιτικός θα διαψευστεί και οι πολιτικές δυνάμεις που δεν θα πράξουν το εθνικό τους καθήκον θα τιμωρηθούν από τον λαό. Και εθνικό καθήκον στην προκειμένη περίπτωση είναι η διαφύλαξη της Μακεδονίας ως αποκλειστικά ελληνικής περιοχής αλλά και της μακεδονικότητας ως συστατικό στοιχείο μόνον της ελληνικότητας.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η μακεδονικότητα έχει πάψει να ανήκει μόνο στην ελληνική ταυτότητα αφού πλέον την μοιραζόμαστε με τους μη Έλληνες Σκοπιανούς. Αυτή η συμφωνία, εκτός του ότι βάφτισε «μακεδονική» τη σκοπιανή γλώσσα, πέτυχε και την εθνογένεση των Σκοπιανών, οι οποίοι πλέον θεωρούνται Μακεδόνες στο έθνος. Χαρακτηριστικά στο πρώτο άρθρο, παράγραφος 3β, της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο αγγλικό κείμενο, που είναι και το επίσημο, αναφέρεται ότι ως προς την «nationality» ο Σκοπιανός θα είναι «Macedonian» δηλαδή «Μακεδόνας». Ο κ. Νικόλαος Κοτζιάς τόνιζε συνεχώς ότι όρος «nationality» δεν σημαίνει εθνικότητα αλλά ιθαγένεια με την έννοια της υπηκοότητας, «citizenship» όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Δηλαδή ισχυριζόταν ότι οι Σκοπιανοί θα είναι «Μακεδόνες» ως πολίτες του κράτους και όχι ως προς την εθνικότητα, άλλωστε αυτό αναφέρει και η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων προς τη χώρα μας. Βέβαια, τον Ιούνιο του 2021 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ είπε το εξής1: «Οι Μακεδόνες μέσα στη διαδρομή της ιστορίας, έτσι ένιωσαν, έτσι πλάστηκαν, πέτυχαν μια διαδικασία εθνογέννησης». Επομένως, τρία χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι με αυτή τη συμφωνία οι Σκοπιανοί ουσιαστικά πέτυχαν την εθνογένεσή τους και ότι πλέον είναι «Μακεδόνες» στο έθνος. Ως γνωστόν ο κ. Κοτζιάς υπήρξε ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είπατε τίποτα για την πέμπτη φάλαγγα;

Μπορεί οι Σκοπιανοί να κέρδισαν όλα τα πιο πάνω μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας, όμως παρ’ όλ’ αυτά την παραβιάζουν καθημερινά ώστε να πάρουν ακόμα και εκείνα που υποτίθεται ότι έδωσαν στην ελληνική πλευρά. Αυτά είναι ο όρος «Βόρεια» πριν από την λέξη «Μακεδονία» και η αποδοχή ότι η μακεδονική αρχαιότητα δεν αποτελεί μέρος της ιστορίας των Σκοπιανών μιας και αυτοί ως Σλάβοι έφτασαν στην περιοχή αιώνες μετά από την αρχαία εποχή των Ελλήνων Μακεδόνων.

Το εθνικοπατριωτικό σωματείο Επιτροπή Ελληνισμού που έχουμε συστήσει, μεταξύ των άλλων καταγράφει και τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια2. Σχετικά με αυτές τις παραβιάσεις έχουμε ενημερώσει τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω επιστολής που του αποστείλαμε τον Σεπτέμβριο του 2021. Τότε, του είχαμε κοινοποιήσει τις εκατόν εξήντα δύο (162) παραβιάσεις που είχαμε καταγράψει. Αυτή τη στιγμή οι καταγεγραμμένες παραβιάσεις έχουν φτάσει τις διακόσιες δέκα (210). Στη συνέχεια θα αναφερθούν οι παραβιάσεις αυτές ομαδοποιημένες και με τρόπο συνοπτικό.

Στις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια που ακολουθούν, είτε αναφέρεται σκέτος ο όρος «Μακεδονία», είτε οι όροι «Μακεδονικός/ή/ό» για κρατικές οντότητες ή για οντότητες χρηματοδοτούμενες από το κράτος για τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, είτε εμφανίζονται σύμβολα που παραπέμπουν στην ελληνική αρχαιότητα όπως ο Ήλιος της Βεργίνας, αγάλματα του Φιλίππου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κ.λπ., είτε εμφανίζονται αλυτρωτικοί χάρτες που περιέχουν ελληνικά εδάφη, είτε τέλος, αναφέρεται απευθείας καταγωγή των Σκοπιανών από τους αρχαίους Μακεδόνες.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Α) Γενικά

Ο Εθνικός ύμνος των Σκοπίων έχει τίτλο «Ντένες ναντ Μακεντόνιγια», δηλαδή «Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία».
Στο προοίμιο του συντάγματος των Σκοπίων υπάρχει αναφορά στην ASNOM (είναι η αντιφασιστική συνέλευση του 1944) όπου αναφέρεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του –κατά τους Σκοπιανούς– «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικού λαού», ενώ υπάρχει η απαίτηση για την κατάργηση των συνόρων που όπως λέει η ASNOM, χωρίζουν αδερφό από αδερφό και Μακεδόνα από Μακεδόνα. Επίσης, στο νέο Σύνταγμα των Σκοπίων, στο άρθρο 36, συνεχίζονται οι αλυτρωτικές αναφορές σε «Μακεδονία» και «μακεδονικό λαό».
Σωρεία παραβιάσεων από Σκοπιανούς πολιτικούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης (πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της βουλής σε διεθνή fora, υψηλόβαθμα στελέχη των κομμάτων), όπως επίσης και από δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους των δήμων.
Κρατικοί υπάλληλοι όπως για παράδειγμα πρέσβεις, πρόξενοι κ.λπ.
Μνημεία, αγάλματα.
Διάφορες κατασκευές όπως γέφυρες, συντριβάνια, αψίδες κ.λπ.
Καπάκια φρεατίων με τον Ήλιο της Βεργίνας.
Συνέδρια υπό την αιγίδα του κράτους.
Εκδηλώσεις.
Εκθέσεις.
Εφημερίδες.
Ιστοσελίδες.
Ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Τηλεοπτικά κανάλια.
Σχολικά βιβλία.
Εγκυκλοπαίδειες.
Ολυμπιακή επιτροπή.
Σκοπιανοί κριτές σε ολυμπιακούς αγώνες.
Δήμοι.
Σχολεία.
Ορθόδοξη εκκλησία.
Καθολική εκκλησία.
Μοναστήρια.
Μουσείο Οικίας της Μητέρας Τερέζας.
Κέντρο μνήμης ολοκαυτώματος των Εβραίων.
Επιχορηγούμενα από τα Σκόπια, μουσικά, πολιτιστικά και λαογραφικά συγκροτήματα.
Ονομασίες προϊόντων των Σκοπίων. Π.χ. τα σκοπιανά κρασιά παρουσιάζονται ως «κρασιά της Μακεδονίας» (wines of Macedonia).

Β) Κρατικές Υπηρεσίες

Υπουργείο τουρισμού.
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Εισαγγελία.
Εθνικό Ίδρυμα Παραδοσιακών Χορών.
Εθνικό θέατρο.
Εθνική τράπεζα.
Εθνική πινακοθήκη.
Επιχείρηση συντήρησης οδικού δικτύου.
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
Το λεγόμενο Μουσείο της «Μακεδονίας», το οποίο προήλθε από την ένωση του Αρχαιολογικού, του Ιστορικού και του Εθνολογικού Μουσείου.
Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών.
Εμπορικό επιμελητήριο.
Οικονομικό επιμελητήριο.
Κρατική Ραδιοτηλεόραση.
Δημόσια εταιρία μεταφορών.

 

Γ) Αθλητικές Ομοσπονδίες

Ποδοσφαίρου.
Βόλεϊ.
Χάντμπολ.
Ποδηλασίας.
Καγιάκ.
Καράτε.
Παραδοσιακού καράτε.
Σκι.
Στίβου.
Κικ μπόξινγκ και Μουάι Τάι.
Τζούντο.
Πινγκ πονγκ.
Μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Μπάντμιντον.
Σκοποβολής.
Τάε Κβο Ντο.
Τρίαθλου.
Μπόουλινγκ.
Σχολικού αθλητισμού.
Αθλητικών παιδαγωγών.
Πατινάζ.
Ψαρέματος.
Ζίου Ζίτσου.
Ορειβασίας.
Αεραθλημάτων.
Χόκεϊ επί πάγου.
Κέντο.
Σκακιού.
Αθλητισμού και ψυχαγωγίας αναπήρων.
Μοτοσυκλέτας.
Αυτοκινήτου.
Μποντιμπίλντινγκ και fitness.
Χορού.
Πόκερ.

 

Δ) Σελίδες Πρεσβειών και Προξενείων στο Facebook

i) Πρεσβείες:
Κανμπέρα (Αυστραλία).
Οττάβα (Καναδάς).
Ουάσινγκτον (ΗΠΑ).
Στοκχόλμης (Σουηδία).
Βρυξελλών (Βέλγιο).
ii) Προξενεία:
Μελβούρνης (Αυστραλία).
Αριζόνα (ΗΠΑ).
Ιορδανίας.

 

Ε) Πολιτικά κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές του 2020

«Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας», SDSM.
«Κόμμα του Τουρκικού Κινήματος Μακεδονίας».
«Δημοκρατική Ανανέωση Μακεδονίας».
«Δημοκρατική Ένωση Βλάχων της Μακεδονίας».
«Κόμμα Βλάχων της Μακεδονίας».
«Σερβικό Κόμμα Μακεδονίας».
«Δημοκρατικό Κόμμα Σέρβων της Μακεδονίας».
«Ενωμένοι για τη Μακεδονία».
«Ένωση των Ρομά στη Μακεδονία».
«Ενωμένοι Ρομά Μακεδονίας».
«Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα», VMRO-DPMNE.
«Σοσιαλιστικό Κόμμα Μακεδονίας».
«Πολιτική Επιλογή Μακεδονίας».
«Κόμμα των Ενωμένων Δημοκρατών Μακεδονίας».
«Μακεδονική Δράση».
«Εργατικό Αγροτικό Κόμμα Μακεδονίας».
«Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης Μακεδονίας».
«Ψήφος για τη Μακεδονία».
«Μοναδική Μακεδονία».
«Μακεδονική Ανανεωτική Μεταρρυθμιστική Επιλογή – Εργατικό Κόμμα», στο σύμβολό του περιέχεται οκτάκτινο αστέρι που παραπέμπει στον Ήλιο της Βεργίνας.
«INTEGRA – Συντηρητικό Κόμμα Μακεδονίας», στο σύμβολό του περιέχεται ο Ήλιος της Βεργίνας.
«Ενωμένη Μακεδονία», στο σύμβολό του περιέχεται ο Ήλιος της Βεργίνας.

Στην επιστολή που στείλαμε προς τον πρωθυπουργό είχαμε αναφέρει ότι, οι παραβιάσεις που του κοινοποιήσαμε είναι απλά ένα δείγμα, «επειδή στην πραγματικότητα οι παραβιάσεις της πιο πάνω συμφωνίας από το κράτος που βρίσκεται βορείως της Μακεδονίας μας είναι καθημερινές και κυριολεκτικά αμέτρητες. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα Σκόπια δεν έχουν πρόθεση να την τηρήσουν».

Παρ’ όλες αυτές λοιπόν τις συνεχείς και αμέτρητες παραβιάσεις η ελληνική πλευρά όχι μόνο τηρεί ευλαβικά τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά σκέφτεται να την ενισχύσει κιόλας με την ψήφιση των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας – Σκοπίων που απορρέουν από αυτή τη συμφωνία και για τα οποία δεν προβλέπεται ούτε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ούτε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους. Ο υπουργός εξωτερικών, κ. Νικόλαος Δένδιας, μάλιστα, πριν από ένα μήνα ανέφερε ότι «τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα κυρωθούν στη Βουλή όταν το εθνικό συμφέρον και το πρόγραμμα της Βουλής το επιτρέψουν»3, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα φροντίσουν να τελειώσουν και με αυτή την εκκρεμότητα. Προφανώς η κυβέρνηση θα κυρώσει αυτά τα μνημόνια μετά τις εκλογές και σε συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα ώστε να μην αναλάβει μόνη της το πολιτικό κόστος. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά τι θα πράξουν στις επόμενες εκλογές, επειδή αν γίνει αυτό που προανήγγειλε ο κ. Δένδιας, δηλαδή αν ψηφιστούν αυτά τα μνημόνια, θα συνεχιστεί το εθνικό έγκλημα που άρχισε με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 24 Ιανουαρίου του 2019 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν συζητούνταν η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, μεταξύ των άλλων είχε πει:

1ον: Ότι εφόσον οι Έλληνες πολίτες τον εμπιστευθούν ως πρωθυπουργό δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδας να βάλει βέτο στην διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
2ον: Ότι η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών δόθηκαν στα Σκόπια η «μακεδονική ταυτότητα» και η «μακεδονική γλώσσα».

Μόλις όμως έγινε πρωθυπουργός δεν άσκησε ούτε βέτο, ούτε έκανε κάτι για την «μακεδονική ταυτότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα». Μάλιστα, ενοχλήθηκε επειδή η Βουλγαρία έβαλε βέτο κατά της ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι ξεκάθαρο ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μας έχει αποδεχθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα πρέπει να συνεχίσουμε την αντίσταση και τον αγώνα εναντίον της. Σε κάθε περίπτωση, ούτε οι Έλληνες πολίτες ούτε οι φορείς που δεν χρηματοδοτούνται από το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν αυτή τη συμφωνία και να αποκαλούν τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία» και τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες». Τέτοια υποχρέωση δεν προκύπτει ούτε από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για όλους εμάς, η χώρα αυτή συνεχίζει να ονομάζεται Σκόπια και οι κάτοικοί της Σκοπιανοί.
Όσον αφορά τους νομικούς και πολιτικούς τρόπους, μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα υπάρξει τοποθέτηση στη συνέχεια από τους ειδικούς επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση. Εγώ απλώς θα σημειώσω ότι στα τέλη του 2021 ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μόλις έμαθε ότι το VMRO-DPMNE πέτυχε μία συντριπτική νίκη στις δημοτικές εκλογές στα Σκόπια, σε άρθρο4 του ανέφερε το εξής: «Με δεδομένο το γεγονός ότι, αν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες τώρα και, πολύ περισσότερο, αν κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές το “Δημοκρατικό Κόμμα για την Μακεδονική Εθνική Ενότητα” (“VMRO-DPMNE”) μάλλον θ’ αμφισβητήσει, ευθέως και απροκαλύπτως, την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, χρήσιμο είναι η Ελλάδα να καταστήσει, από τούδε, σαφή τη θέση της μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο. Κυρίως δε την θέση της, σύμφωνα με την οποία σε μια τέτοια περίπτωση θ’ ασκήσει, κατά την κρίση της, τα δικαιώματα που της παρέχουν πρωτίστως οι διατάξεις των άρθρων 56 και 60 της Σύμβασης της Βιέννης, είτε για την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, είτε για την αποχώρηση από αυτή. Είτε, επίσης, για λήξη της ως άνω Συμφωνίας ή για την αναστολή εφαρμογής της».

Στο ίδιο άρθρο ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει και τα εξής:
«Επίσης, πρέπει ν’ αποκλεισθεί και οιαδήποτε πρόοδος ως προς την κύρωση, από την Βουλή των Ελλήνων, των πρόσθετων πρωτοκόλλων συνεργασίας στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών», «…το δικαίωμα καταγγελίας ή αποχώρησης από την Συμφωνία των Πρεσπών συνάγεται από την ίδια την φύση της. Πραγματικά, τι νόημα έχει η “διαιώνιση” μιας Συμφωνίας αυτής της μορφής αν η αμφισβήτησή της εκ μέρους ενός των συμβαλλόμενων Μερών είναι τέτοια, ώστε να την καθιστά “γράμμα κενό περιεχομένου”;»

Ο κ. Παυλόπουλος λοιπόν μόλις συνειδητοποίησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών καταρρέει έτρεξε να προλάβει τις εξελίξεις και μας θύμισε ότι υπάρχουν τα νομικά εργαλεία μέσω των οποίων μπορούμε να απεμπλακούμε από αυτήν. Επίσης, όπως αναφέρει πιο πάνω, δεν θα πρέπει να κυρωθούν στην ελληνική Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας – Σκοπίων, αυτά που θέλει να κυρώσει ο κ. Δένδιας και ο κ. Μητσοτάκης. Μπορεί ο κ. Παυλόπουλος να ήταν αυτός που είχε υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών σε χρόνο «dt», όμως η άποψή του θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη λόγω της ιδιότητάς του, αφού εκτός από πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι νομικός και ακαδημαϊκός.

Βάσει των πιο πάνω, μπορούμε να απαλλαγούμε από τη Συμφωνία των Πρεσπών και ας αναφέρει αυτή στο άρθρο 20, παρ. 9 ότι οι διατάξεις της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι αμετάκλητες και ότι δεν επιτρέπεται να τροποποιηθεί ούτε η ονομασία των Σκοπίων, η οποία περιέχει τον όρο «Μακεδονία», ούτε η nationality του «Μακεδόνα» για τους Σκοπιανούς, ούτε η ονομασία «μακεδονική γλώσσα» για την βουλγαρική διάλεκτο των Σκοπιανών.

Βέβαια, αυτά που αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος αφορούν την περίπτωση κατά την οποία στα Σκόπια θα αναλάβει την κυβέρνηση το κόμμα VMRO-DPMNE και δεν θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά και να μη συμβεί αυτό, το μέλλον του ίδιου του κράτους των Σκοπίων φαίνεται να είναι αβέβαιο λόγω της αναμενόμενης επικράτησης των Αλβανών, οι οποίοι συνεχώς ενισχύονται δημογραφικά αλλά και πολιτικά. Ακόμα όμως και να διαλυθούν τα Σκόπια, οι Σκοπιανοί της διασποράς θα συνεχίσουν να φέρουν την ταυτότητα του Μακεδόνα, η οποία τους παραχωρήθηκε μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι, ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει αυτό το κράτος λόγω των εξελίξεων στο εσωτερικό του, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει το θέμα του ξεπουλήματος της Μακεδονίας και της μακεδονικότητας από την πλευρά της Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν να μείνει αναπάντητη η μεγαλύτερη προδοσία στην ελληνική ιστορία. Αυτούς που υπέγραψαν και επικύρωσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών η συνείδησή μας τους έχει ήδη καταχωρήσει στη λίστα των εθνοπροδοτών, όμως θα πρέπει να αποκατασταθεί και η τάξη. Και αποκατάσταση της τάξης θα γίνει εάν υπάρξει μία δημοκρατική εθνική κυβέρνηση, η οποία θα θέσει το ερώτημα υπό μορφήν δημοψηφίσματος εάν η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί προδοσία ή όχι. Τότε, ο κυρίαρχος λαός θα δώσει την απάντηση και στη συνέχεια θα αναλάβει η ελληνική δικαιοσύνη ώστε να πάνε εκεί που πρέπει και οι υπόλογοι αυτής της προδοσίας και οι πολιτικές τους. Μια για πάντα! Ἔσσεται ἦμαρ!

 

Υ.Γ.: Συντονιστές της πιο πάνω εκδήλωσης της Ε.Α.Α.Σ. ήταν ο Συνταγματάρχης ε.α. κ. Αναστάσιος Φαραντάτος και ο ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV κ. Στέργιος Καλόγηρος. Ο κ. Φαραντάτος ήταν ο ιθύνων νους της εκδήλωσης, ενώ ο κ. Καλόγηρος πέραν από τον συντονισμό των ομιλιών πρόβαλε την εκδήλωση μέσω του καναλιού του, σε μία εποχή που κανένα από τα μεγάλα κανάλια δεν προβάλει εκδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συγχαρητήρια και στους δύο, όπως επίσης στα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. αλλά και σε όλους τους ομιλητές για την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.
1.1. https://youtu.be/zQCdwnrYWnw.
2.https://www.epitropiellinismou.gr/post/499.
3.https://www.cnn.gr/politiki/story/313969/dendias-gia-mnimonia-me-v-makedonia-tha-erthoyn-pros-kyrosi-otan-to-ethniko-symferon-to-epitrepsei.
4.https://www.constitutionalism.gr/oi-prosfates-politikes-exelixeis-stin-voreia-makedonia/.
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.
abadzoglou@yahoo.gr

Φωτό https://kathimerini.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This