ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
τρανς αθλητές

Οι περισσότεροι Αμερικανοί αντιτίθενται στους τρανς αθλητές στα γυναικεία αθλήματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

16 Jun, 2022

Μόνο τρεις στους δέκα ενήλικες στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι τρανς αθλητές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα σε επαγγελματικό, κολεγιακό, γυμνασιακό ή νεανικό επίπεδο, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση από το Washington Post-University of Maryland.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν στις 14 Ιουνίου δείχνουν ότι το 68 τοις εκατό των Αμερικανών ανησυχούν ότι οι τρανς αθλητές θα «έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» έναντι των βιολογικών γυναικών. Σχεδόν το 60 τοις εκατό ήταν αντίθετοι με τη συμμετοχή των τρανς σε κολεγιακά και επαγγελματικά γυναικεία αθλήματα. Για τα λύκεια, το 55 τοις εκατό αντιτάχθηκε στη συμμετοχή των τρανς στα γυναικεία αθλήματα σε σύγκριση με το 30 τοις εκατό που έκρινε ότι έπρεπε.

Το χάσμα μειώθηκε όταν επρόκειτο για τα νεανικά αθλήματα, με περίπου το ένα τρίτο να λέει ότι οι τρανς πρέπει να μπορούν να αγωνίζονται, έναντι 49 τοις εκατό ενάντια σε μια τέτοια άποψη, επικαλούμενοι βιολογικά φυσικά πλεονεκτήματα.

Όσον αφορά το αν ανησυχούσαν ότι το να μην επιτρέψουν στους τρανς νέους να διαγωνιστούν στο άθλημα που προτιμούν θα έριχνε σκιά στην «ψυχική υγεία των τρανς κοριτσιών», μια στενή πλειοψηφία —52 τοις εκατό— είπε ότι ανησυχεί «πολύ» ή «κάπως» ενώ οι υπόλοιποι είπαν ότι «δεν ανησυχούν πολύ» ή «καθόλου».

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 17 Μαΐου με 1.503 ενήλικες σε εθνικό επίπεδο, είχε περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Η κυκλοφορία έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Λουιζιάνα έγινε η 18η πολιτεία που ψήφισε την απαγόρευση των τρανσέξουαλ να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα, κάτι που θα απαιτήσει από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια K-12 να «ορίσουν διασυλλογικές και διασχολικές αθλητικές ομάδες σύμφωνα με το βιολογικό φύλο των μελών της ομάδας» στη γέννα.

Οι πολιτείες, όπως η Αριζόνα, το Κεντάκι, η Ιντιάνα, η Αϊόβα, το Κάνσας, η Λουιζιάνα, η Οκλαχόμα, η Νότια Ντακότα, η Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και η Γιούτα, ψήφισαν παρόμοιους νόμους φέτος, απαγορεύοντας στους τρανσέξουαλ αθλητές να αγωνίζονται σε σχολικά αθλήματα που δεν ευθυγραμμίζονται με τα βιολογικά τους στοιχεία. φύλο. Οι υποστηρικτές υποστήριξαν ότι το φυσικό πλεονέκτημα των διεμφυλικών γυναικών έχει υπερβεί άδικα αυτό των βιολογικά αθλητριών, δεδομένων των χαρακτηριστικών του φύλου, όπως η παραγωγή τεστοστερόνης.

Η συζήτηση γύρω από τρανς αθλητές που αγωνίζονται σε γυναικείες διοργανώσεις λόγω βιολογικών πλεονεκτημάτων ήρθε ξανά στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, όταν η κολυμβήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια Lia Thomas έγινε η πρώτη γνωστή τρανς αθλήτρια που κέρδισε πρωτάθλημα NCAA γυναικών στις 17 Μαρτίου.

Η Τόμας, η οποία λέγεται ότι έχασε μυς μετά τη λήψη αναστολέων οιστρογόνων και τεστοστερόνης και κατετάγη 462ος στην κολύμβηση ανδρών, σημείωσε πολλαπλά ρεκόρ στις συναντήσεις γυναικών μετά την ιατρική μετάβαση. Η τρανσέξουαλ αθλήτρια κέρδισε τη δεύτερη κολυμβήτρια βιολογικής κολύμβησης στους τελικούς των 500 γιάρδων ελεύθερου γυναικών στο Πρωτάθλημα Ivy League κατά 7,5 δευτερόλεπτα, ή μισό μήκος πισίνας, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ δεκαετίας γυναικών

Η Cynthia Millen, τότε στέλεχος της κολύμβησης των ΗΠΑ, επέλεξε να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της Thomas σε αγώνες γυναικών.

Αν και λιγότερο από το δύο τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ αναγνωρίζονται ως τρανς ή μη, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από το Pew Research Center, ένα αυξανόμενο ποσοστό άνω του 40 τοις εκατό των Αμερικανών λένε ότι γνωρίζουν κάποιον που είναι τρανς.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This