ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Συνοριοφυλακής

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

25 Jan, 2022

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

Δεν περιλαμβάνει τον αριθμό των αλλοδαπών που κρίθηκαν μη αποδεκτοί σε ένα λιμάνι εισόδου, γεγονός που ωθεί το σύνολο πέρα ​​από τα 2 εκατομμύρια.

Είναι τριπλάσιος από τον αριθμό των συλλήψεων της Συνοριοφυλακής το 2020 που ήταν 479,000.

Η CBP δεν παρέχει δημόσια τα δεδομένα για τον αριθμό των «αποδράσεων»—αυτών που η Συνοριοφυλακή εντοπίζει αλλά δεν συλλαμβάνει—αλλά η The Epoch Times έχει πει ότι ήταν περίπου 600.000 για το 2021. Είναι αδύνατο να εκτιμηθεί πόσοι παράνομοι μετανάστες δεν εντοπίστηκαν και βρίσκονται στη χώρα.

«Οι άνδρες και γυναίκες της CBP δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι τα επικίνδυνα ναρκωτικά και τα πλαστά προϊόντα θα βγουν από τους δρόμους, οι κοινότητές μας διατηρούνται ασφαλείς και τα σύνορά μας είναι ασφαλή», δήλωσε ο Επίτροπος της CBP Κρις Μάγκνους σε δήλωση στις 24 Ιανουαρίου.

Όλες οι μετρήσεις αυξήθηκαν το 2021—ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών, ο αριθμός των οικογενειών και ο αριθμός των παράνομων αλλοδαπών από χώρες άλλες εκτός από το Μεξικό ή τα έθνη της Κεντρικής Αμερικής.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έχουν ήδη συλλάβει πάνω από μισό εκατομμύριο παράνομους αλλοδαπούς τους πρώτους τρεις μήνες του οικονομικού έτους 2022.

Η κοιλάδα του Ρίο Γκράντε στο Τέξας ήταν ο πιο πολυσύχναστος τομέας συλλήψεων τα τελευταία 8 χρόνια, αποτελώντας συχνά περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών συλλήψεων σε όλο το νοτιοδυτικό σύνορο.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο, τόσο ο τομέας Del Rio (33.200) στο Τέξας όσο και ο τομέας Yuma στην Αριζόνα (29.469) δεν απείχαν πολύ από τους αριθμούς σύλληψης στην κοιλάδα του Rio Grande (43.800).

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Mayorkas είπε στα μέλη του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια ακρόασης στις 16 Νοεμβρίου ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει περισσότερο έλεγχο των συνόρων της από ό,τι κατά την προηγούμενη κυβέρνηση και ότι η ατζέντα για τη μετανάστευση Μπάιντεν έχει αρχίσει να λειτουργεί.

«Νομίζω ότι η ανοικοδόμηση ενός κατεστραμμένου μεταναστευτικού συστήματος και η ανοικοδόμηση ενός αποσυναρμολογημένου συστήματος απαιτεί χρόνο και βρισκόμαστε στον δρόμο προς την επιτυχία», είπε ο Mayorkas.

Έδωσε στον εαυτό του ένα «Α» για προσπάθεια».

Οι επικριτές της κυβέρνησης Μπάιντεν έχουν εκφραστεί κατά των πολιτικών «ανοιχτών συνόρων» του προέδρου, οι οποίες περιελάμβαναν τη γρήγορη κατάργηση μεγάλου μέρους των βασικών πολιτικών ασφάλειας των συνόρων του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος Chip Roy (R-Texas) είπε ότι η συνοριακή κρίση είχε ως αποτέλεσμα ο αμερικανικός λαός να είναι «πολύ λιγότερο ασφαλής από ό,τι πριν από ένα χρόνο».

«Στο Τέξας είχαμε έναν σημαντικό αριθμό επιθέσεων σε Τεξανούς. Είχαμε κτηνοτρόφους να κατακλύζονται, φράκτες να κόβονται, ζώα να κλέβονται», είπε ο Ρόι σε μια συνδιάσκεψη των Ρεπουμπλικανών για τον νόμο και την τάξη στις 19 Ιανουαρίου.

 

Image: theepochtimes.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...