EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ρεπουμπλικάνοι

Οι Ρεπουμπλικάνοι εγκρίνουν ψήφισμα που καταδικάζει τον σοσιαλισμό έναντι της Δημοκρατίας

2 Feb, 2023

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου ενέκρινε τον H. Con. Res. 9 , ένα νομοσχέδιο που «καταγγέλλει τη φρίκη του σοσιαλισμού ».

Το νομοσχέδιο εισήχθη από τη βουλευτή Μαρία Σαλαζάρ (R-Fla.). Πέρασε με δικομματική ψηφοφορία 327-86. Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι και 109 Δημοκρατικοί ψήφισαν υπέρ του μέτρου. Παρόντες ψήφισαν 13 Δημοκρατικοί.

Η Σαλαζάρ εξήγησε το σκεπτικό της για την αποκάλυψη του νομοσχεδίου τώρα σε σχόλια στο NTD.

«Επειδή το 44 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύει ότι το Κομμουνιστικό Μανιφέστο είναι καλύτερο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας», απάντησε γρήγορα ο Σαλαζάρ.

Η Σαλαζάρ αντιπροσωπεύει το Μαϊάμι, την παγκόσμια πρωτεύουσα των κομμουνιστών προσφύγων που φεύγουν από τα σοσιαλιστικά συστήματα της Κούβας, της Βενεζουέλας και άλλων στο νότιο ημισφαίριο. Μεγάλωσε στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, όπου βίωσε τη στέρηση βασικών αγαθών που ιστορικά ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των σοσιαλιστικών κρατών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επεσήμαναν τις φρικαλεότητες και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι ιστορικά κοινές σε σοσιαλιστικά κράτη όπως η Σοβιετική Ένωση, το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς και η Βόρεια Κορέα.

Ιδρύθηκε στην πολιτική φιλοσοφία του Καρλ Μαρξ, ενός Γερμανού που πέρασε μια ζωή στην ανεργία, ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός του παρακλάδι του πιέζουν για κρατική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής – που σημαίνει κεφαλαιουχικά αγαθά όπως εργοστάσια, μηχανήματα και άλλο εξοπλισμό παραγωγής.

Κατά τη διατύπωση του Μαρξ, μια κομμουνιστική χώρα στην τελική της μορφή δεν έχει ανάγκη για κράτος. Ωστόσο, ως μεταβατικό εργαλείο ο Μαρξ ζήτησε μια λεγόμενη «δικτατορία του προλεταριάτου», ένα ονομαστικά βραχύβιο σώμα που προοριζόταν να μεταφέρει μια κοινωνία από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, κανένα κομμουνιστικό κράτος δεν έχει προχωρήσει πέρα ​​από αυτό το πρώτο εννοιολογικό στάδιο.

Εν τω μεταξύ, καθοδηγούμενοι από την ιδεολογία του Μαρξ, οι σοσιαλιστές ευθύνονται για τον θάνατο πάνω από 100.000.000 ανθρώπων κατά τον 20ό αιώνα.

Ο σοσιαλισμός, υποστήριξε η Σαλαζάρ στο νομοσχέδιο, είναι αντίθετος με τις ιδρυτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Σαλαζάρ σημείωσε: «Ο συγγραφέας της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, Πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον, έγραψε: «Να πάρει από έναν, γιατί πιστεύεται ότι η δική του βιομηχανία και αυτή των πατέρων του έχει αποκτήσει πάρα πολλά, για να περιθάλψει σε άλλους, που , ή των οποίων οι πατέρες δεν έχουν ασκήσει την ίδια βιομηχανία και δεξιότητες, είναι να παραβιάζουν αυθαίρετα την πρώτη αρχή του συνεταιρίζεσθαι, την εγγύηση για τον καθένα για ελεύθερη άσκηση της βιομηχανίας του και τους καρπούς που αποκτά».

 

Ομοίως, η Σαλαζάρ ανέφερε ένα απόσπασμα από τον πρώην πρόεδρο Τζέιμς Μάντισον, γνωστό στην αμερικανική ιστορία ως «Πατέρας του Συντάγματος των ΗΠΑ».

Ο Μάντισον έγραψε ότι «δεν είναι μια δίκαιη κυβέρνηση, ούτε η περιουσία είναι ασφαλής υπό αυτήν, όπου η περιουσία που έχει ένας άνθρωπος στην προσωπική του ασφάλεια και προσωπική ελευθερία, παραβιάζεται από αυθαίρετες κατασχέσεις μιας κατηγορίας πολιτών για την εξυπηρέτηση των υπολοίπων. ”

«Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ιδρύθηκαν στην πίστη στην ιερότητα του ατόμου, στην οποία το συλλογικό σύστημα του σοσιαλισμού σε όλες τις μορφές του είναι θεμελιωδώς και αναγκαστικά αντίθετο: Τώρα, επομένως, είτε λυθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ( η Γερουσία συμφωνεί), Αυτό το Κογκρέσο καταγγέλλει τον σοσιαλισμό σε όλες τις μορφές του και αντιτίθεται στην εφαρμογή των σοσιαλιστικών πολιτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Η απάντηση των Δημοκρατικών

Σε απαντήσεις στο ψήφισμα, οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έκαναν ψευδείς ισοδυναμίες μεταξύ των πολιτικών που πίεζαν οι Δημοκρατικοί και εκείνων που υποστήριζαν οι κομμουνιστές.

Ο βουλευτής Ro Khanna (D-Καλιφόρνια), ένας από τους πιο εξέχοντες αριστερούς προοδευτικούς στην κάτω βουλή, είπε: «Κανένας Δημοκρατικός δεν πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν κυβερνητικά πρατήρια καυσίμων ή κυβερνητικές εταιρείες αυτοκινήτων».

«Τι πιστεύει λοιπόν το Δημοκρατικό Κόμμα; Πιστεύουμε ότι κάθε άτομο στην Αμερική πρέπει να έχει παιδική φροντίδα. Η απάντηση των Ρεπουμπλικανών: «Κοιτάξτε πόσους ανθρώπους σκότωσε ο Στάλιν».

Ο Khanna συνέχισε: «Λέμε “Ας δώσουμε σε όλους υγειονομική περίθαλψη”. Οι Ρεπουμπλικάνοι λένε, «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, δείτε πόσους ανθρώπους σκότωσε ο Πολ Ποτ!»».

Ο εκπρόσωπος Brad Sherman (D-Calif.) απηχούσε αυτά τα συναισθήματα.

«Αυτό το ψήφισμα… εξισώνει το Medicare με το Μεγάλο Άλμα Προς τα Εμπρός», είπε ο Σέρμαν.

Ο Σέρμαν έδειξε στη συνέχεια τους λεγόμενους «Καπιταλιστές Εξουσιαστές», κάτω από τον οποίο τοποθέτησε ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ισπανός Φρανσίσκο Φράνκο και ο Αουγκούστο Πινοσέτ της Χιλής.

Συγκεκριμένα, η ρωσική οικονομία όπως υπάρχει σήμερα είναι περισσότερο μια ολιγαρχία, που ελέγχεται από αυτούς που ωφελήθηκαν περισσότερο από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, παρά μια καπιταλιστική οικονομία.

Ομοίως στην Ισπανία, ο Φράνκο ήταν οπαδός της φασιστικής ιδεολογίας, η οποία βρίσκεται σε κεντρικό επίπεδο αντίθετη στον καπιταλισμό. Ο πιο γνωστός υποστηρικτής της φασιστικής ιδεολογίας, ο Αδόλφος Χίτλερ, έκανε συχνά σαφές ότι θεωρούσε τον καπιταλισμό τόσο εχθρό όσο τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.

 

Με την ψήφιση του ψηφίσματος από τη Βουλή, θα μπορούσε πλέον να συζητηθεί στη Γερουσία.

Ωστόσο, δεδομένων των επικριτικών αντιδράσεων των Δημοκρατικών για το ψήφισμα στην κάτω βουλή, φαίνεται απίθανο ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer (DN.Y.) να επιτρέψει την ψηφοφορία για τη νομοθεσία.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This