EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Οι σχεδιαστές της παγκόσμιας στρατηγικής των ΗΠΑ δεν τα λένε καλά για την Ουκρανία: Ποια είναι η πραγματικότητα στα “απρόσεκτα” λόγια του “λαγού” του ΝΑΤΟ;

Οι σχεδιαστές της παγκόσμιας στρατηγικής των ΗΠΑ δεν τα λένε καλά για την Ουκρανία: Ποια είναι η πραγματικότητα στα “απρόσεκτα” λόγια του “λαγού” του ΝΑΤΟ;

21 Aug, 2023

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα συμφώνησαν σε νέες αντιρωσικές κυρώσεις

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία και να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, αναφέρει το RIA Novosti, επικαλούμενο δήλωση των ηγετών αυτών των τριών χωρών.

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία επιβάλλοντας συντονισμένες και ευαίσθητες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και επιταχύνοντας τη μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια», αναφέρεται στο έγγραφο.

Στις 18 Αυγούστου, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα και ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yun Seok-yeol πραγματοποίησαν συνάντηση υψηλού επιπέδου στην κατοικία του ηγέτη των ΗΠΑ στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ, έξω από την Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα, το μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Alexey Pushkov, ανακοίνωσε την προετοιμασία για τις πολιτικές κυρώσεις της Δύσης.

Νωρίτερα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δεν οδήγησαν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιορισμοί δεν βοήθησαν στο να «γονατίσει η Ρωσία» ούτε να τερματίσει τη σύγκρουση.

Νωρίτερα, ο Πούτιν είπε ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

https://pan.bg/view_article-58-571377-sasht-yaponiya-i-juzhna-koreya-se-dogovoriha-za-novi-antiruski-sankcii.html

Ένας πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη σχολίασε τι θα συνέβαινε εάν η Ρωσία επιτεθεί απευθείας τη Ρουμανία

 

Το τελευταίο πράγμα που θέλει η Ρωσία είναι να πολεμήσει τη Ρουμανία. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο Digi24 ο Αμερικανός στρατηγός Μπεν Χότζες, πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, όταν ρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν η Ρωσία επιτεθεί απευθείας στη Ρουμανία. Έσπευσε να προσθέσει ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι Ρώσοι θα έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να καταστρέψουν την Κωνστάντζα και τις υποδομές της χώρας.

«Οι Ρώσοι έχουν ένα πλεονέκτημα: το μέγεθος του στόλου τους στη Μαύρη Θάλασσα. Για τη Ρουμανία, βασικό μέρος της άμυνάς της είναι η βελτίωση της συνεργασίας με τους γείτονές της: όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία και ιδιαίτερα την Τουρκία. Στη συνέχεια, υπάρχουν χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες στη Ρουμανία καθώς και Γάλλοι, υπάρχει αεροπορική αστυνομία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, υπάρχουν πολλές συμμαχικές δυνατότητες εδώ», τόνισε ο Χότζες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρουμανία θα πρέπει να επενδύσει σε αεράμυνα και όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας που θα επιτρέψουν στα ρουμανικά στρατεύματα να επιτεθούν σε βάθος.

«Πρώτον, η Ρουμανία δεν έχει επαρκή αεράμυνα. Κανείς, ούτε καν οι ΗΠΑ, δεν έχουν αρκετούς αντιαεροπορικούς πυραύλους. Βλέπουμε τη Ρωσία να χρησιμοποιεί πυραύλους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, όπλα ακριβείας εναντίον πολιτικών στόχων. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερες αντιαεροπορικές δυνατότητες για να προστατεύσουμε τις πόλεις μας, όχι μόνο τις υποδομές», είπε ο Χότζες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζονται συστήματα τύπου HIMARS (συντομογραφία του High Mobility Artillery Rocket System), τα οποία θα επέτρεπαν στα ρουμανικά στρατεύματα να επιτεθούν σε βάθος.

«Η Ρουμανία πρέπει επίσης να επενδύσει στην παραγωγή πυρομαχικών. Είμαστε όλοι σύμφωνη με αυτή την άποψη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», σημείωσε επίσης ο Χότζες.

Εξέφρασε την άποψη ότι οι υποδομές στη Ρουμανία είναι σε «άθλια κατάσταση».

«Οι δρόμοι και οι σιδηρόδρομοι δεν θα βοηθήσουν τις δυνάμεις της Ρουμανίας ή του ΝΑΤΟ να κινηθούν γρήγορα για να αποκρούσουν μια ρωσική επίθεση. Ή θα το κάνουν, αλλά με υψηλό τίμημα. Υπάρχει πολλή δουλειά όσον αφορά τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους για να επιτραπεί η γρήγορη κίνηση των βαρέων φορτηγών οχημάτων», είπε ο Αμερικανός έφεδρος στρατηγός.

Παρά αυτές τις ελλείψεις, ο πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη πιστεύει ότι ο ρουμανικός στρατός είναι πολύ ισχυρότερος από ό,τι πριν από 20 χρόνια.

«Ήμουν με τους Ρουμάνους στρατιώτες στο Αφγανιστάν και είδα τις ιδιότητές τους. Παρατήρησα ότι γίνονται προσπάθειες για εκσυγχρονισμό όχι μόνο σε επίπεδο μαχητικού εξοπλισμού, αλλά και σε επίπεδο εκπαίδευσης, πειθαρχίας και συνεχούς βελτίωσης του στρατού – όλα ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια», είπε ο Χότζες.

https://www.bta.bg/bg/news/balkans/507639-bivsh-komandir-na-amerikanskite-sili-v-evropa-komentira-kakvo-bi-stanalo-ako-rus

 

 

 

 

 πηγη https://hellasjournal.com/
Ομάδα σύνταξης: Μαργαρίτα Αντωνίου, Αλέξανδρος Κατράνης, Παναγιώτης Μιντσίδης 

[1] Η Εβδομαδιαία Ενημέρωση Ελληνικών και Διεθνών Εξελίξεων (ΕΕΔΕ) συντάσσεται με την ευθύνη της Ομάδας Σύνταξης και δεν εκφράζει τις απόψεις του Greek News FL  
photo olichel / https://pixabay.com 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This