ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

25 Aug, 2021

Photo: 902.gr

Το ότι ζούμε σε μια εποχή ακραίου φασισμού το γνωρίζουμε πια όλοι. Όχι μόνο από τις παράνομες κυβερνητικές ενέργειες. Μα από τις φαιδρές μικροπολιτικές συμπεριφορές παραγόντων της αυτοδιοίκησης και των δυο βαθμίδων. Μπορεί να πετάνε πακτωλούς χρημάτων, σε έργα βιτρίνας. Τα οποία εννοείται τους διασφαλίζουν τις χοντρές μεν, μα κατάπτυστες προμήθειες. Δεν διασφαλίζουν όμως τις απαιτούμενες ισορροπίες στην τοπική κοινωνία. Γιατί τα υπάρχοντα έργα φεύγουν εκεί που θα μπορούν να δώσουν κάποια προσωπικά οφέλη στους έχοντες το δικαίωμα της ανάθεσης Μα δεν δίνουν ψωμί, σε κάποιους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη Που θέλουν με μια θέση εργασίας να το έχουν.
Σήμερα 23\8 οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το το δημαρχείο της πόλης τους, διαμαρτυρόμενες για την κατάφωρη αδικία που συντελείται σε βάρος τους. Μαζεύτηκαν για να γνωστοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα τους Η φίλη μου κυρία Έλενα Συμεωνίδου μου έστειλε τις φωτογραφίες και ένα video από το οποίο ακούγοντας το αντλώ και την έννοια του θέματος Απέραντα δυναμική και μαχητική η Έλενα μιλάει προς το κοινό της με μια απόγνωση, τόσο ανθρώπινη. Και με μια αξιοπρέπεια τόσο αξιοθαύμαστη. Μεταξύ άλλων λέει, <<Αγωνιζόμαστε με 540 ευρώ καθαρά που τείνουν να φθάσουν και στα 500 γιατί ο δήμαρχος δεν θέλει να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για εμάς. Σακατεμένες οι περισσότερες, με ανήλικα παιδιά, με παιδιά ΑΜΕΑ με ενοίκιο, χήρες, δεν μπορούμε να ζήσουμε. Βάλαμε πλάτη, χρόνια τώρα, φροντίζοντας τα παιδιά όλου του κόσμου. Όμως πια δεν πάει άλλο..Θέλουμε οκτάωρη πρόσληψη, τα 740 ευρώ, θέλουμε 25 ένσημα τον μήνα, Και θέλουμε όλα τα δικαιώματά μας όπως τα είχαμε ..>>Μια δραματική έκκληση των ανθρώπων αυτών που μοχθούν για τα αυτονόητα. Και με τόση αξιοπρέπεια. Με τόση καρτερικότητα δίνουν τη μάχη της επιβίωσής τους. Με μια άθλια και ανάλγητη κυβέρνηση που στερεί τον λαό.. Και τον φέρνει στα όρια του. Τώρα, Τώρα ο δήμαρχος Καλαμαριάς, ο κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, να σκύψει στο πρόβλημα των ανθρώπων αυτών. Που υπηρετούν μια τόσο λεπτή και δύσκολη αποστολή. Πλάι στα παιδιά μας. Διατηρώντας τους την καθαριότητα Που είναι τόσο επιτακτική. Πόσα άτομα πια είναι δήμαρχε; Και τι ζητούν πέρα από το αυτονόητο; Δεν είναι εποχή ”έργων” τώρα. Είναι η εποχή που η ανάγκη μας φέρνει όλους πλαι στον συνάνθρωπο να αφουγκραστούμε τους παλμούς της καρδιάς του.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This