EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Οι τρεις δάσκαλοι της ζωή μας

22 Jan, 2024
Οι τρεις δάσκαλοι της ζωή μας

Οι τρεις δάσκαλοι της ζωή μας

Οι τρεις δάσκαλοι της ζωή μας

Παρελθόν- παρόν -μέλλον οι τρείς εποχές του χρόνου… του δικού μας χρόνου. 

Ατελείωτους προβληματισμούς μας έχει προσφέρει η χάρη τους. 

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που και οι τρεις εποχές έρχονται μαζί την ίδια μέρα. 

Είναι όπως ο καιρός που δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να μας προσφέρει σήμερα .

Την μια στιγμή σκουντουφλιάζει , βρέχει ακολουθεί ο ήλιος ξωπίσω του χαλάζι και πάλι απ’την αρχή . 

Τι να φορέσω τώρα; 

Ομπρέλα θα χρειαστεί να πάρω μαζί μου ή να πάρω κανένα αλεξικέραυνο καλού-κακού να υπάρχει ή μήπως το μαγιό μου; Ακόμα και η φύση αντιμετωπίζει προβληματισμούς.

 Απ’ το παρελθόν ξεπηδάνε ένα-ένα τα προβλήματα με την μορφή ενός χαρτιού, υποθέσεις που έκλεισαν ανοίγουν ξανά, πεθαμένα πρόσωπα ζωντανεύουν και έρχονται να μας ταράξουν την εσωτερική μας γαλήνη αναταράσσοντας τα ήρεμα νερά της ψυχής μας προκαλώντας κύματα πελώρια διαλύοντας τις ισορροπίες μας.

Ακολουθεί ένα παρόν τόσο εύθραυστο ! Την μια στιγμή περπατάς γερά πάνω του και την άλλη το ακούς να θρυμματίζεται και να γίνεται χίλια κομμάτια που όπου σε βρουν σε κόβουν. Όσο για το μέλλον ούτε το φλιτζάνι δεν μπορεί να στο διαγράψει άγνωστη η βουλή του ,τόσο αβέβαιο που ακόμα και τα όνειρα υποκλίνονται στην χάρη του. 

Χθες είδα μια πανέμορφη τριανταφυλλιά στο παρτέρι του γείτονα με κατακόκκινα άνθη να με παρακαλάνε να τα κόψω, πάω σήμερα που σχεδίαζα… να μην με δει κανείς, στο τέλος μένω με τα αγκάθια στο χέρι και το έρμο το βάζο άδειο. 

Αυτοί οι τρείς προβληματισμοί τριγυρνούσαν, τριγυρνάνε και θα τριγυρίζουν πάντα στην ζωή μας σαν το ηλιακό μας σύστημα μόνο που στη θέση του ήλιου είμαστε εμείς.

 Ενίοτε χαραμίζουμε το παρόν θυσιάζοντας τις στιγμές του για να χτίσουμε το μέλλον μας με αποτέλεσμα όταν ασπρίσει το μαλλί να ψάχνουμε να βρούμε αναμνήσεις δίχως να θυμόμαστε που τις έχουμε τοποθετήσει… ανύπαρκτες οι καψερές , ή στερούμε το παρόν ταΐζοντας έναν παλιό κλασικό ροζ κουμπαρά γουρουνάκι μέχρι να σκάσει και στο τέλος για την υγεία μας τον σπάμε (χτύπα ξύλο…) βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που γλεντάμε αμέριμνοι τόσο πολύ το παρόν όπως ο τζίτζικας του παραμυθιού το καλοκαίρι της ζωής μας και στην πορεία που θα πέσει και το τελευταίο φύλλο του χρόνου… μας γλεντάει το μέλλον . 

Όλα στην ζωή χρειάζονται μια ισορροπία προσέχουμε για να έχουμε… 

Χρειάζεται να ζούμε το παρόν γιατί αυτό έχουμε στην πραγματικότητα ,αυτό δημιουργεί τις αναμνήσεις μας που θα χαρίσει αργότερα στο παρελθόν να έχουμε να θυμόμαστε … στο μέλλον μόνο κλεφτές ματιές μπορούμε να δώσουμε με την μορφή υποθέσεων και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να κάνουμε. 

Τρεις προβληματισμοί, τρεις εποχές, τρεις δάσκαλοι εμπειρίες ζωή που καθορίζονται απ τις πράξεις μας και μας καθορίζουν σαν ανθρώπους.

 

photo geralt / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This