EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ασφαλής πρωτεύουσα

Ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Κατσαφάδου στην Ημερίδα της ΠΟΑΣΥ με θέμα: Ασφαλής πρωτεύουσα, οδηγός για ασφαλή Ελλάδα

20 Jul, 2023

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος παρέστη σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 στην Ημερίδα της ΠΟΑΣΥ που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα, με θέμα «Ασφαλής πρωτεύουσα, οδηγός για ασφαλή Ελλάδα».

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Υφυπουργού:

«Καλημέρα και από μένα,

Κε Πρόεδρε, αγαπητή καθηγήτρια και αγαπητέ καθηγητά, κε Αρχηγέ, κε Δήμαρχε, αξιότιμοι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ., αγαπητέ πρόεδρε της ένωσης αξιωματικών, κυρίες και κύριοι.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από εκεί που έκλεισε ο φίλος και δήμαρχος της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης, και να εκφράσω και εγώ ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ απέναντι σε όλα αυτά τα στελέχη, πρώτα της ΕΛ.ΑΣ. και μετά όλου του υπόλοιπου κρατικού μηχανισμού, της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας, τους εθελοντές για αυτή τη μάχη που δίνουν τα τελευταία 24ώρα και συνεχίζουν να δίνουν ακόμα και τώρα για την αντιμετώπιση αυτής της πύρινης λαίλαπας η οποία πλήττει την Αττική και την Κόρινθο.

Θέλω επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση που ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για τον απεγκλωβισμό κάποιου πολίτη και δεν ήταν εκεί ή δεν προσέτρεξαν ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής και καταφέρανε και απεγκλωβίσανε όλους τους πολίτες οι οποίοι είχαν ανάγκη. Παράλληλα βρίσκονταν εκεί 24 ώρες το 24ωρο για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και μποτιλιάρισμα με δυσάρεστες συνέπειες και αποτελέσματα τα οποία ζήσαμε κατά το παρελθόν αλλά και για να προστατέψουν τις περιουσίες των πολιτών οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τις πόλεις τους, αναγκάστηκαν να φύγουν από τους οικισμούς τους οποίους διέμεναν για να μην έχουμε περιπτώσεις πλιάτσικου και όταν αυτοί οι άνθρωποι γυρίσουν με ασφάλεια πίσω στις εστίες τους, να βρουν τις οικίες τους ασφαλείς. 

Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Υπουργού, του κου Μηταράκη ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδος για μία υπόθεση του Υπουργείου, αλλιώς θα ήταν εδώ. Πραγματικά οφείλω κε Πρόεδρε να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία της σημερινής ημερίδας και να σας συγχαρώ γιατί αυτόν τον συνδικαλισμό θέλουμε και εμείς από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Ένα συνδικαλισμό ο οποίος να μην ασχολείται και να μην αναλώνεται μόνο σε συντεχνιακές υποθέσεις. Καλώς διεκδικείτε και εκπροσωπείτε τους συναδέλφους σας. Αλλά να έχει και ένα κοινωνικό πρόσημο, να είναι μέσα στην κοινωνία, να ενδιαφέρεται για την κοινωνία, να προσπαθεί με όρους δημοκρατίας, να προσφέρει και να συμβάλει με ιδέες και προτάσεις, να συμβάλλει για το ύψιστο αγαθό μέσα σε μία κοινωνία που είναι το αγαθό της ασφάλειας. Μια κοινωνία για να κινείται μέσα σε όρους ανάπτυξης, μια κοινωνία για να κινείται σε όρους δικαιοσύνης, μια κοινωνία για να κινείται μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατίας πρέπει πρώτα και κύρια να είναι ασφαλής. Για αυτό το λόγο, το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε και εμείς από πλευράς του υπουργείου είναι «Ασφάλεια Παντού» και «Ασφάλεια για όλους» και νομίζω ότι η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και το λειτούργημα του Έλληνα αστυνομικού έχει αποδειχθεί ότι είναι τόσο πολύτιμο και τόσο σημαντικό γιατί έχει όπως είπε και ο φίλος ο Δήμαρχος την αγάπη και την υποστήριξη της συντριπτικής μερίδας της ελληνικής κοινωνίας. 

Ασφαλής Αθήνα. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα όπως είπε και ο Δήμαρχος. Υπάρχει το μνημόνιο συνεργασίας. Είχαμε μια πρόσφατη συνάντηση και κάναμε μία γόνιμη συζήτηση πάνω στις επιτυχίες τις οποίες έχουμε μέχρι στιγμής, να χτίσουμε και να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Οφείλουμε λοιπόν να αναπροσαρμόσουμε το σχέδιο για να δώσουμε ένα καίριο και ένα πιο αποφασιστικό πλήγμα σε ότι έχει να κάνει με το παρεμπόριο, σε ότι έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια και τα προβλήματα γύρω από το κυκλοφοριακό, σε ότι έχει να κάνει με τα ναρκωτικά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθούμε. Όντως πιστοποιώ και εγώ ότι από πλευράς του δήμου έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά, όπως πολύ σωστά είπε ο Δήμαρχος, συνοικία – συνοικία, δρόμο – δρόμο, έχουν εντοπιστεί τα προβλήματα, έχουν επισημανθεί οι κίνδυνοι άλλα είπε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό ο Δήμαρχος, και νομίζω ότι εκεί θα πρέπει να σταθούμε όλοι. Πολύ σημαντικό είναι το να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κανόνες και εργαλεία πρόληψης για να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Είπε κάτι πάρα πολύ σωστό, «Φωτισμός», πρέπει να δούμε λοιπόν σε ποια σημεία της πόλης αλλά και των άλλων μεγάλων πόλεων υπάρχει πρόβλημα και να ενισχύσουμε το να είναι πιο φωτεινές οι πόλεις μας γιατί, όπως πάρα πολύ καλά γνωρίζετε όλοι εσείς που αντιμετωπίζετε καθημερινά το έγκλημα και την παραβατικότητα, όταν υπάρχει επαρκής φωτισμός λειτουργεί ανασταλτικά στο να γίνουν κάποιες παραβατικές πράξεις, αλλά δεν είναι και το μόνο. Κοινωνικές υπηρεσίες όπως είπε και ο Δήμαρχος, θα πρέπει να δώσουμε δυνατότητα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέξοδο ή όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι κινούνται στα όρια της παραβατικότητας να δουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει τεράστιες επιτυχίες. Αυτό το μαρτυρούν τα ποσοστά εξιχνίασης των δολοφονιών και έχει και άλλες πάρα πολύ μεγάλες επιτυχίες. Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως. Στη χαμηλή παραβατικότητα. Την παραβατικότητα της καθημερινότητας. Για να μπορέσει λοιπόν αυτό το πρόβλημα να λυθεί, πέρα από την ενίσχυση της φυσικής παρουσίας, θα πρέπει να δημιουργηθούν συνεργασίες και συνέργειες με άλλες υπηρεσίες και άλλους φορείς, με την ίδια την τοπική κοινωνία, φυσικά με τον πρώτο και κάποιες φορές ακόμα και με τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και για αυτό εμείς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουμε πάρει ως ένα πρώτο μέτρο για να μπορέσουμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα σε ότι έχει να κάνει με την παραβατικότητα σε κάθε πόλη, έχουμε πάρει απόφαση για την επανασύσταση του τοπικού συμβουλίου πρόληψης παραβατικότητας. Νομίζω ότι αυτό είναι μια πρωτοβουλία η οποία θα έχει πολύ σημαντικά οφέλη και αποτελέσματα. Νομίζω ότι πλέον θα υποχρεωθούν όλοι οι Δήμοι να κάνουν τοπικά συμβούλια πρόληψης παραβατικότητας όπου θα συμμετέχουν έκτος από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αστυνομικοί από την περιοχή, έτσι θα μπορέσει να υπάρξει μία συνεργασία ούτως ώστε πρωτογενώς, σε κάθε πόλη να γνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, τα προβλήματα που ενδεχομένως μπορεί να δημιουργηθούν, σε ποιες περιοχές της κάθε πόλης αντιμετωπίζουμε το κάθε πρόβλημα και φυσικά να προτείνονται τρόποι δράσης. 

Το κεντρικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας θα είναι αυτό το οποίο θα χαράζει την πολιτική, πάντα σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με την δημοτική αστυνομία αλλά και με άλλους φορείς ούτως ώστε να δράσουμε περισσότερο προληπτικά. 

Νομίζω ότι το πιο σημαντικό, κάτι το οποίο αν το καταφέρουμε γιατί είναι μια πάρα πολύ δύσκολη εξίσωση, θα έχουμε πετύχει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα για την κοινωνία αυτή καθ΄ αυτή, είναι το να μπορέσουμε να αυξήσουμε τη ικανότητά μας σε ότι έχει να κάνει με το πεδίο της πρόληψης της παραβατικότητας. Είναι κάτι δύσκολο, είναι κάτι που χρειάζεται τη συνεργασία πάρα πολλών φορέων, είναι κάτι που για το οποίο πρέπει να κάτσουμε και να ακούσουμε την επιστημονική κοινότητα με πολύ μεγάλη προσοχή, είναι όμως κάτι το οποίο θα το κάνουμε γιατί έχουμε μια πάρα πολύ μεγάλη υποχρέωση, να μην απογοητεύσουμε τους Έλληνες πολίτες και να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ελλάδα και φυσικά την Αθήνα και κατ΄ επέκταση κάθε πόλη αυτής της χώρας ακόμα πιο ασφαλή για να μπορούν οι πολίτες της να ζουν και να κινούνται με ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία.

Από πλευράς της Κυβέρνησης αυτό που θέλω να σας πω κλείνοντας είναι ότι οι δεσμεύσεις τις οποίες έχει πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα τηρηθούν στο ακέραιο. Φυσικά για να μπορέσει να είναι ακόμα πιο αποδοτική και ακόμα πιο παραγωγική η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να ενισχυθεί. Θα πρέπει να ενισχυθεί σε μέσα, θα πρέπει να ενισχυθεί σε υποδομές, θα πρέπει να ενισχυθούν και οι μισθολογικές απολαβές της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού. Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά έχουν μπει στο τραπέζι και πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!»

 20072023yfypourgospoasy437960

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This