ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

September 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Νέα Υόρκη

Γονείς από τη Νέα Υόρκη θέλουν προσωπική συνάντηση με τον δήμαρχο λόγω της εντολής για μάσκα σε νήπια: «Οι κλήσεις μας έχουν μείνει αναπάντητες»

18 May, 2022

Μια απογοητευμένη ομάδα περισσότερων από 200 γονέων από τη Νέα Υόρκη κάλεσε τον δήμαρχο της πόλης και τον επικεφαλής δημόσιας υγείας να καθίσουν και να τους μιλήσουν για τις παρατεταμένες εντολές μάσκας για τα νήπια.

Σύμφωνα με την πολιτική δημόσιας υγείας της πόλης, οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές για παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών στα δημόσια σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς. Η εντολή του δημάρχου Έρικ Άνταμ να παραταθεί η θητεία πέρα ​​από τη λήξη του Μαρτίου καταργήθηκε αρχικά από δικαστή του Staten Island, ο οποίος την χαρακτήρισε «αυθαίρετη, ιδιότροπη και παράλογη», αλλά αργότερα αποκαταστάθηκε από εφετείο.

Στην επιστολή τους που έστειλαν στο Δημαρχείο, οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι το γραφείο του δημάρχου έχει επανειλημμένα αγνοήσει τα παράπονά τους για εξαναγκασμό παιδιών προσχολικής ηλικίας να φοράνε μάσκα.

«Γράφουμε αυτήν την επιστολή επειδή τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα και τα email μας, καθώς και τα άμεσα αιτήματά μας για συναντήσεις, έμειναν αναπάντητα», έγραψαν οι γονείς. «Τώρα ζητάμε δημόσια μια συνάντηση, έως τις 17 Μαΐου, τόσο με τον Δήμαρχο Eric Adams όσο και με τον Επίτροπο Ashwin Vasan για να συζητήσουμε την εντολή της Νέας Υόρκης για τη μάσκα στα παιδιά μας».

Συγκεκριμένα, οι γονείς ήθελαν ο δήμαρχος και η ομάδα υγείας του να εξηγήσουν το σκεπτικό πίσω από την απόφαση, συμπεριλαμβανομένου του πώς ακριβώς η συνέχιση της κάλυψης των νεότερων Νεοϋορκέζων έχει περισσότερα οφέλη παρά κακό.

«Θέλουμε να αναθεωρήσουμε την ανάλυση της πόλης για το πώς τα οφέλη από την κάλυψη των προσώπων των μωρών που είναι ακόμα με πάνες υπερτερούν των βλαβών», ανέφερε η επιστολή. «Θέλουμε να μάθουμε γιατί τα μικρά παιδιά μας συνεχίζουν να είναι καλυμμένα, ακόμη και όταν σε κάθε άλλο κάτοικο αυτής της πόλης δίνεται η επιλογή να μην τη φοράει, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού».

Σε μια δήλωση στη New York Post , η οποία ανέφερε για πρώτη φορά το θέμα, ο Άνταμς είπε ότι είναι πρόθυμος να επιτρέψει τα παιδιά να μην φοράνε μάσκα, αλλά μόνο όταν «η επιστήμη λέει ότι είναι ασφαλές να το κάνει».

«Η ομάδα εμπειρογνωμόνων υγείας μου και εγώ θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τα δεδομένα, μέρα με τη μέρα, και θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με τους Νεοϋορκέζους με πρόσθετες ενημερώσεις», είπε ο δήμαρχος.

Μεταξύ των συνυπογράφων της επιστολής είναι η Danyela Souza Egorov, μητέρα δύο παιδιών με έδρα το Μανχάταν. Είπε ότι οι γονείς δεν έχουν λάβει ακόμη καμία απάντηση από το Δημαρχείο σχετικά με το αίτημά τους.

«Οι γονείς είναι πολύ απογοητευμένοι επειδή δεν ξέρουμε ποιες μετρήσεις χρησιμοποιούνται για να αποφασίσουν αυτό για εμάς ή πότε, αν ποτέ, τα νήπια μας θα μπορέσουν να βγάλουν τις μάσκες», είπε η Egorov, προσθέτοντας ότι η χρήση μάσκας μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας του παιδιού. «Σε αυτό το σημείο, νομίζω ότι ο κίνδυνος του COVID είναι πολύ χαμηλός για τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά ο κίνδυνος να μην είσαι έτοιμος για το νηπιαγωγείο είναι πολύ υψηλός».

Η Egorov, η οποία είναι υποψήφιος για τη Γερουσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ως Δημοκρατική, είπε ότι οι γονείς θα πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν εάν τα παιδιά τους φορούν μάσκες.

«Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται η επιλογή στους ανθρώπους – οι οικογένειες που πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες», είπε. «Οι οικογένειες που αισθάνονται ότι σε αυτό το σημείο, οι μάσκες προκαλούν περισσότερα προβλήματα παρά οφέλη στα παιδιά τους, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να σταματάνε».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This