ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

September 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ουκρανία

Ουκρανία: Έκτακτη επικαιρότητα

27 Feb, 2022

Ρωσία – Ουκρανία: Κυριακή 27 Φεβρουαρίου:

Σήμερα, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Η τελική απόφαση ήταν να απαντηθεί θετικά το αίτημα της Ουκρανίας για βοήθεια, οπότε η Ελλάδα δείχνει την αλληλεγγύη της, αποστέλλοντας αμυντικό υλικό μέσω της Πολωνίας, αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια.

Κατά τα άλλα νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, επικεφαλής της ρώσικης αντιπροσωπείας που βρίσκεται στην Λευκορωσία για τις επίμαχες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ότι λίγο πριν λήξει η προθεσμία – τελεσίγραφο, η Ουκρανία συμφώνησε να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Η είδηση αυτή αφ’ ενός αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την Ουκρανία, και αφ’ ετέρου μένει να ξεκινήσει η πραγματοποίηση της συνάντησης για την διαπραγμάτευση.

 

Ουκρανία 2

Το παρασκήνιο της επίμαχης συνάντησης διαπραγματεύσεων θύμιζε σενάριο μυθοπλασίας, καθώς από την μία ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε στον Ισραηλινό ομόλογό του, ότι η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία της, από την άλλη πλευρά ο Ουκρανός πρόεδρος συνομιλούσε με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο. Αναμένεται παρ’ όλα αυτά το επόμενο βήμα από πλευράς Ουκρανίας: Η επιβεβαίωση της επικαιρότητας και η πραγματοποίηση της συνάντησης.

 

Φωτό: iNews / CNN Greece

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This