ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ουκρανία

Ουκρανία: τα τελευταία νέα, 25 Μαρτίου

25 Mar, 2022

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι ήδη μετράμε έναν μήνα εχθροπραξιών στο έδαφος της χώρας, από την Ρωσία, με το πολεμικό σκηνικό να επηρεάζει όλη την Ευρώπη, αλλά και τις οικονομικές και ανθρωπιστικές συνέπειες να διαμορφώνουν την επικαιρότητα

 

Η Δύση μεταδίδει εικόνα “αδυναμίας” για την ρωσική πλευρά, δηλώνοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μείνει στάσιμα σε κάποια από τα εδάφη της Ουκρανίας – κάτι που μεταδίδεται φυσικά και από τα ΜΜΕ στην Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιώντας και τα social media για τον σκοπό αυτό, στοχεύει στο να ενισχύσει την αντίσταση της χώρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος Ζελένσκι απένειμε τον τίτλο του Ήρωα  σε ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Μπούτσα, το Ιρπίν, το Μικολάεβ και η Ακτίρκα.

Μάλιστα, η Ουκρανία δηλώνει ότι μονάδες του ρωσικού στρατού οπισθοχωρούν, ενώ η ουκρανική πλευρά έχει ανακαταλάβει εδάφη της.

Κατά τα άλλα, η Μαριούπολη, πόλη – λιμάνι στα νότια της Ουκρανίας, δέχεται ακόμη επιθέσεις, ενώ υπάρχει ελπίδα σήμερα να δοθεί ανοιχτός δρόμος για τους αμάχους, ώστε να απεγκλωβιστούν από την περιοχή.

Στην Ευρώπη τώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν και η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν στην ατζέντα της συνάντησής τους τα θέματα που προκύπτουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία στον τομέα της οικονομίας.

Αναμένεται να συζητηθεί η συμφωνία για νέες παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη, αντικαθιστώντς αυτές από την Ρωσία, με σκοπό να τερματίσει τελειωτικά η συναλλαγή αυτή με την Ρωσία.

Μάλιστα, όμως ενημερώνει το Reuters, ο Τζο Μπάϊντεν υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παραδώσουν μέσα στο 2022 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου επί πλέον των προγραμματισμένων, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μια νέα ενίσχυση στις κυρώσεις προς την Ρωσία.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...