EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ουκρανοί πρόσφυγες

“Οι Ουκρανοί πρόσφυγες πρέπει κάποτε να επιστρέψουν και να ξαναχτίσουν την χώρα τους”

29 Mar, 2022

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Folketing (βουλή) την Τρίτη, η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen (S) έδωσε ένα σαφές μήνυμα ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν είναι εδώ για να μείνουν. Μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της πατρίδας τους.

 

“Οι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν πρέπει να ενσωματωθούν στη Δανία, αλλά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να βοηθήσουν στην οικοδόμησή της όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή”.Αυτό είπε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Δανία, Mykhailo Vydoinyk, σε πολλά μέσα ενημέρωσης κάτι που η Πρωθυπουργός Mette Frederiksen (S) συμφώνησε την Τρίτη στο Folketing κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τους αρχηγούς των κομμάτων.

 

– Είναι μια διαφορετική προσέγγιση στο προσφυγικό από αυτό που ακούμε συνήθως, και συμφωνώ πάρα πολύ, λέει η Frederiksen.

– Το να είσαι πρόσφυγας είναι προσωρινό, επομένως πρέπει να επιστρέψεις και να βοηθήσεις στην οικοδόμηση της πατρίδας σου όταν σου δοθεί η ευκαιρία, αυτό μας επιτρέπει να βοηθήσουμε άλλους πρόσφυγες στο μέλλον, καταλήγει η Mette.

Συγκεκριμένα μέσω ειδικού νόμου, επιτρέπεται στους Ουκρανούς πρόσφυγες να παραμείνουν στη Δανία για δύο χρόνια, όπου μπορούν να εργαστούν, να εκπαιδευτούν και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Mattias Tesfaye (S) είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι μπορεί να υπάρχουν “σημαντικά περισσότεροι” από 20.000 Ουκρανοί. Για αυτό είχαν ανοίξει αρχικά χώρο οι δήμοι.

 

Πολλές χιλιάδες έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα της εισόδου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πάνω από τρία εκατομμύρια έχουν σταλεί σε φυγή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, και ακόμη περισσότερα εκατομμύρια είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι.

Η Mette Frederiksen πιστεύει ότι πολλοί πρόσφυγες στην άμεση περιοχή θέλουν να μείνουν σε γειτονικές χώρες της Ουκρανίας επειδή θέλουν να είναι κοντά στις οικογένειές τους που πολεμούν στον πόλεμο.

 

– Κανείς δεν ξέρει πόσοι πρόσφυγες θα υπάρξουν λόγω της πολύ αιματηρής εισβολής που βλέπουμε από την πλευρά του Πούτιν στην Ουκρανία, λέει η Mette Frederiksen.

– Εάν αυτό αλλάξει και υπάρχει η επιθυμία να έρθουν περισσότεροι πρόσφυγες στις χώρες, τότε θα πίστευα ότι η Δανία πρέπει να πάρει το μερίδιο της

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This