EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο διάλογος του Μίλτου

Ο διάλογος του Μίλτου (απόσπασμα)

30 Nov, 2023

από μονόπρακτο από την ενότητα “Δαίμονες” της συλλογής μικροδιηγημάτων της Χριστίνας Δετσαρίδουαφ, ιερωμένο στα απανταχού της γης ΑμεΑ που τιμώνται στις 3.12.2022

 

Αστροδαίος «Μην ξεχνάς ότι είμαι ο Έρωτας που μετουσιώθηκα από δαίμονα Αστροδαίο ροπαλοφόρο, σε θεό Έρωτα τοξοβόλο – για τους λόγους που περιγράφει  πεζογράφημα με τίτλο που μου διαφεύγει τώρα.»

Μίλτος «Ψεύτη  – εσένα τίποτε δεν σου διαφεύγει!»

Αστροδαίος «Σωστά, αλλά υπάρχουν και οι λόγοι του υποχρεωτικού απορρήτου.»

Μίλτος «Και γιατί η πρυτανεία στέλνει εσένα αφού μετουσιώθηκες;»

Αστροδαίος «Συνεργάζομαι μαζί τους εκ περιτροπής, καθώς κανένας δαίμονας δεν έχει τη δύναμη του θεού Έρωτα και με πληρώνουν κατ’ αποκοπή σε είδος, ή σε ζεστό χρήμα.»

Μίλτος «Σ’ ευχαριστώ Έρωτα τοξοβόλε! Πότε θα ξανάρθεις;»

Αστροδαίος «Να εύχεσαι να μην ξανάρθω.»

Μίλτος «Πραγματικά το εύχομαι,  μάλλον το πιστεύω! Δεν σε χρειάζομαι πλέον Αστροδαίε! Είμαι δυνατός, ευτυχισμένος κι ελεύθερος! Ελεύθερος ν’ αγαπήσω και να απολαύσω την αγάπη! Να γυρνάς όμως μόνο σαν Έρωτας για να μου υπενθυμίζεις ν’ αγαπώ, να φλερτάρω, να ερωτεύομαι ποικιλοτρόπως τη ζωή και τα τερτίπια της, τις μικρές καθημερινές στιγμές της και τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Ελεύθερος να ζήσω όχι μόνο ό,τι μου στέρησε το ατύχημα, αλλά και ό,τι εγώ ο ίδιος στέρησα στον εαυτό μου. Θα συνοδεύσω του φίλους μου στην εμβληματική, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο, θα πιώ μαζί τους κρασάκι, θα κάτσω στην καντίνα να φάω τα υπέροχα βρώμικα, αν χρειαστεί θα παραβγώ μαζί τους σε αγώνα ταχύτητας στον ποδηλατοδρόμο και λαχανιασμένος θα τρέξω όπως όταν ήμουν παιδί και για να επαληθεύσω τη  ρήση του παππού μου ότι αξία έχει η διαδρομή, θ’ αγκαλιάσω τη γυναίκα μου, θα παίξω μονόπολη με τα παιδιά μου, θ’ απολαύσω τη συντροφιά των κεραμιδόγατων που θα κουρνιάζουν στο θερμό πεδίο του στέρνου μου,  θα ζήσω ό,τι δεν έζησα, είμαι πλέον ελεύθερος! Είμαι ο καταπληκτικός Μίλτος Αθανασόπουλος, έρχομαι παιδιά να με δείτε και να μ’ επευφημήσετε! Μαργαρίτα, άσε τα κουτσομπολιά και τα μπότοξ στο τικ τοκ και άνοιξε αμέσως την μπαλκονόπορτα, φύγαμε για νέο ξεκίνημα!»

Αστροδαιος «Φεύγω Μίλτο, σε ζήλεψα φίλε μου, πηγαίνω κι εγώ   για ριζική αναγέννηση, ξαναγυρίζω για πάντα στους ανθρώπους.»

 

 

photo Espressolia / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This