EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο δράκος που αγαπούσε τις φωτιές

Ο δράκος που αγαπούσε τις φωτιές

27 Jul, 2023

Κάποτε ζούσε ένας δράκος όχι τρομερός, μα καλόβολος. Δύσκολο και ασυνήθιστο για δράκους, όμως ο συγκεκριμένος δεν ήταν τρομακτικός, ζούσε ήσυχα στα λημέρια του χωρίς να προκαλεί τρόμο και πανικό, όπως οι άλλοι δράκοι.

Είχε  μία επιθυμία, αγαπούσε πολύ τις φλόγες, μαγευόταν στη δύναμή τους και ήθελε να έχει συνεργασία μ’αυτές.

Οι φλόγες όμως που ήταν κόρες της φωτιάς, όταν η γη στέγνωνε το καλοκαίρι, ξεπηδούσαν απρόοπτα και προκαλούνσαν μεγάλο πανικό. 

Ο δράκος αν και ήσυχος, περίμενε να περάσει ο χειμώνας να τις δει και πάλι το καλοκαίρι για να διασκεδάσει και να χαρεί. Κι όσο αυτές απλονώταν κάθε τόσο σε όλη την περιοχή, τόσο έμενε εξτασιασμένος.

Μαγεμένος και αποφασισμένος θέλησε να κάνει μία συμφωνία  μαζί με τη φωτιά. 

Της είπε.. Έρχεσαι μέσα μου να σε φιλοξενήσω; Χρειάζομαι τη ζεστασιά σου το χειμώνα. Η φωτιά και οι κόρες της επειδή το χειμώνα χανόντουσαν, αποφάσισε να μετακομίσει στην κοιλιά του δρακου…. 

Και έτσι, το καλοκαίρι με την εκπνοή του δράκου, έβγαινε με τις τεράστιες φλόγες της και ζητούσε απεγνωσμένη να βρει συμμάχους τους ανέμους γιατί μαζί τους εντυπωσίαζε κάθε αδύναμο και απροστάτευτο όν που υπήρχε στη περιοχή.  

Αυτό όμως δε την έφτανε, καθώς περνούσε απο τα δάση,δε χόρταινε να καταπίνει στο πέρασμά της ό,τι έβρισκε. Γινόταν το μεγαλύτερο θεριό, που τρόμαζε όλους τους δράκους. Μάταια προσπαθούσαν να τη σβήσουν, αυτή και οι κόρες της, χαιρόταν με τους ανέμους και έκανε ό,τι ήθελε. Δεν άκουγε κανέναν μόνο τη βροχή φοβόταν… 

Σκορπούσε θάνατο στα μικρά και μεγάλα ζώα, η καταστροφική της μανία δεν είχε τέλος… 

Όσπου, κάποτε ο δράκος που την φιλοξενούσε, κατάλαβε πως έπρεπε οπωσδήποτε να την εγκαταλείψει. 

Και φυσικά, αυτό δεν άρεσε στη φωτιά. Τον απειλείησε ότι θα κάψει αυτόν και τους όμοιους του, γιατί θα του στερούσε αυτή τη χαρά. 

Ο δράκος αντιστάθηκε, όμως ήταν μόνος του δεν μπορούσε να κανει πολλά. 

Τότε η φωτιά, συνεργάστηκε με άλλους, μακρινούς και κρυφούς δράκους, που δεν φαινόταν γιατί ήταν καλυμμένοι και μεταμφιεσμένοι, αποφασισμένοι να κατακάψουν τη γή για να την ελέγχουν ολόκληρη. 

Η φωτιά με τις φλόγες της, εδώ και πολλά πολλά χρόνια συνεργάζεται με δόλιους δράκους πιο ισχυρούς και πονηρούς αποσκοπώντας στην κυριαρχία της γής. 

Όμως… οι δράκοι, δε σκέφτονται πως η φωτιά μπορεί να τους εξαφανίσει κάποτε όλους….. 

 

 

Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά 
27/7/2023.
Καβάλα. 
 
 
Photo GraphicMama-team / https://pixabaycom

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

ΣΥΓΧΥΣΗ

ΣΥΓΧΥΣΗ

Φοβερή σύγχυση επικρατεί στην οικουμένη. Είναι έργο συνωμοσίας ή η ειμαρμένη; Πλημμύρισε ο κόσμος...

Εθνοκάθαρση

Εθνοκάθαρση

Στο Αρτσάχ έχουμε μια  εισβολή και μια σύγχρονη εθνοκάθαρση ενός λαού, του αδελφού Αρμενικού...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This