EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Καναδάς

Ο Καναδάς τερματίζει τους κανόνες περί εμβολίων στα σύνορα, και τις απαιτήσεις χρήσης ArriveCan

26 Sep, 2022

Ο Καναδάς τερματίζει τα συνοριακά της μέτρα πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για τους ταξιδιώτες να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 κατά την είσοδό τους στον Καναδά και την υποχρεωτική μάσκα σε αεροπλάνα και τρένα, ενώ καθιστά προαιρετική τη χρήση της εφαρμογής ArriveCan για κινητά.

«Με βάση τα δεδομένα που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες , ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση του Καναδά δεν θα ανανεώσει την Εντολή  στο συμβούλιο που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και θα μετακινήσει όλες τις απαιτήσεις εμβολιασμού COVID – 19  για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στον Καναδά », δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jean-Yves Duclos σε συνέντευξη Τύπου στις 26 Σεπτεμβρίου.

«Αυτό περιλαμβάνει την κατάργηση όλων των ομοσπονδιακών τεστ, τις καραντίνες, τις απαιτήσεις απομόνωσης, καθώς και την υποχρεωτική υποβολή πληροφοριών υγείας στο ArriveCan».

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε από κοινού με άλλους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας Marco Mendicino, του υπουργού Μεταφορών Omar Alghabra, της προέδρου του Υπουργείου Οικονομικών Mona Fortier και του Υπουργού Υποδομών Dominic LeBlanc.

Οι υπουργοί δήλωσαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διατηρήσει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει ορισμένα συνοριακά μέτρα στο μέλλον, εάν το κρίνει απαραίτητο για να αποτρέψει την εισαγωγή νέων παραλλαγών του COVID-19.

«Η κατάσταση στον Καναδά έχει βελτιωθεί πολύ, αλλά υπάρχουν προκλήσεις που παραμένουν και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση… αλλά νιώθουμε τώρα ότι μπορούμε να αλλάξουμε την προσέγγισή μας στα διεθνή σύνορα αυτή τη στιγμή», είπε ο Mendicino.

Από την 1η Οκτωβρίου, οι άνθρωποι δεν θα απαιτείται πλέον να υποβάλλονται σε υγειονομικούς ελέγχους όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς και σιδηροδρομικώς ή να υπόκεινται σε απαιτήσεις καραντίνας ή απομόνωσης που σχετίζονται με τον COVID ή να φορούν μάσκες σε αεροπλάνα και τρένα και οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται πλέον να ελέγχουν καθεστώς εμβολιασμού των ταξιδιωτών, ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους.

Παρόμοιες αλλαγές θα ισχύουν και για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια, όπου οι επιβάτες και τα πληρώματα δεν θα υπόκεινται πλέον σε απαιτήσεις εμβολιασμού ή τεστ πριν επιβιβαστούν σε σκάφος.

«Η κατάργηση των συνοριακών μέτρων διευκολύνθηκε από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της μοντελοποίησης που δείχνει ότι ο Καναδάς έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την κορυφή του κύματος που τροφοδοτείται από το Omicron BA.4 και BA.5, τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού του Καναδά, τα χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας και θανάτου, καθώς και τη διαθεσιμότητα και τη χρήση ενισχυτών εμβολίων (συμπεριλαμβανομένης της νέας δισθενούς σύνθεσης), τα γρήγορα τεστ και τις θεραπείες για τον COVID-19», ανέφερε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε δήλωση .

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αντιμετωπίζει πιέσεις από τους Συντηρητικούς, καθώς και από εκείνους του κλάδου και αξιωματούχους στις παραμεθόριες πόλεις να τερματίσουν τους διάφορους περιορισμούς στα σύνορα. Οι πολέμιοι των περιορισμών ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με τον περιορισμό των προσωπικών ελευθεριών καθώς και τη ζημιά στον επιχειρηματικό τομέα.

«Μετά από συνεχείς πιέσεις από τους Συντηρητικούς και τους ανθρώπους σε όλο τον Καναδά, οι Φιλελεύθεροι του Trudeau τελικά υποχώρησαν στην καταστροφική εφαρμογή ArriveCAN , τις αντιεπιστημονικές εντολές εμβολίων και την αναγκαστική χρήση μάσκας», δήλωσε ο ηγέτης των Συντηρητικών Pierre Poilievre σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Καμία από τις επιστήμες δεν αλλάζει την 1η Οκτωβρίου, αλλά εξαιτίας σου, ο Τριντό πρέπει να το κάνει».

Το ArriveCan εισήχθη αρχικά για τους ταξιδιώτες να αναφέρουν την κατάσταση εμβολιασμού τους και να παρέχουν τα αποτελέσματα των δοκιμών πριν από την αναχώρηση στην Υπηρεσία Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά. Αλλά το πεδίο εφαρμογής του επεκτάθηκε ως ψηφιοποιημένο εργαλείο αφίξεων στα σύνορα, επιτρέποντας στους ανθρώπους που πετούν στον Καναδά σε ορισμένα αεροδρόμια να το χρησιμοποιήσουν για να συμπληρώσουν το έντυπο τελωνείου και μετανάστευσης αντί για την έντυπη έκδοση.

«Από την έναρξή του, το ArriveCan έχει συνδεθεί με υποχρεωτικές πληροφορίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης εμβολιασμού που έχουν υποβάλει οι ταξιδιώτες κατά την είσοδό τους στον Καναδά», είπε ο Mendicino. “Το ArriveCan θα γίνει πλέον εθελοντικό για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο στα αεροδρόμια ανεβάζοντας έγγραφα εκ των προτέρων.”

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εισήγαγε για πρώτη φορά την απαίτηση για τους ταξιδιώτες να εμβολιάζονται κατά του COVID-19 πριν από περίπου ένα χρόνο και ανανέωσε αυτή την Εντολή  περίπου κάθε τρεις μήνες.

Η τελευταία Εντολή  θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου και δεν θα ανανεωθεί.

Image: J Hazard, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This