Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
γιορτάζει το ΟΧΙ

Ο Κρητικός Σύλλογος της Φλόριδας γιορτάζει το ΟΧΙ

29 Oct, 2022

Μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση του Κρητικού συλλόγου Φλόριδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο κρητικό σπίτι στο Παλμ Χαρμπορ .

Αυτή τη φορά οι Κρητικοί και οι φίλοι τους γιόρτασαν το ΟΧΙ. Το φιλόξενο σπίτι τους υποδέχθηκε τους μουσικούς Μανώλη Φαντάκη και Ανδρέα Κωνσταντουδάκη από την Κρήτη, μια άκρως επαγγελματική ορχήστρα που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους σε χορούς όλων των ειδών : κρητικούς , νησιώτικους , ηπειρώτικους, ζεϊμπέκικο μέχρι και βαλς και ταγκό.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πρόεδρο του κρητικού συλλόγου κυρία Γεωργία Βοτζάκη στην υποδοχή και στο καλωσόρισμα του κόσμου. Συγκινητική ήταν η αμέσως επόμενη στιγμή όπου η κυρία Βοτζακη ζήτησε να ψάλλει η αίθουσα το Πάτερ Ημών και στη συνέχεια τον Ελληνικό Εθνικό ύμνο υπό την ηχητική συνοδεία του βιολιού.
Επειτα στο μικρόφωνο προσήλθε η κυρία Γιώτα Αργυροπούλου-Φραγκέδη για να εξιστορήσει τους λόγους της εορτής του ΟΧΙ των Ελλήνων και τη σημαντικότητα του στην έκβαση της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Το χορό άνοιξε η χορευτική ομάδα των Κρητών Δροσουλίτες με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Νίκου Βοτζακη, ενώ στη συνέχεια ο κόσμος δε σταμάτησε να χορεύει υπό την μουσικοχορευτική παρότρυνση της καταπληκτικής ορχήστρας. Σερβιρίστηκε εξαίσιο φαγητό με ρακή και φρέσκο γαλακτομπούρεκο.
Χάριν αυτής τη υπεροχής ιδέας των φιλόξενων Κρητών οι παρευρισκόμενοι αλλά και εκείνοι που παρακολούθησαν τις live μεταδόσεις του κυρίου Μιχάλη Φραγκέδη είχαν την ευκαιρία να νιώσουν τον παραδοσιακό ελληνικό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου παρόλο που βρίσκονται μίλια μακριά από την πατρίδα.

Ο Κρητικός σύλλογος της Φλόριδας είναι μια δυναμική παρουσία του ελληνισμού στις ΗΠΑ και κάθε φορά επιβεβαιώνει αυτή τη δυναμικότητα του και τον ενεργό του ρόλο με τις πρωτοβουλίες του. Ως Έλληνες του εξωτερικού οφείλουμε ευγνωμοσύνη και συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς Κρήτες! Και του χρόνου!!

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This