ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
DeSantis

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα DeSantis ορκίστηκε για δεύτερη θητεία

5 Jan, 2023

Δεσμευόμενος να διατηρήσει τη Φλόριντα να μεγαλώνει και να υπερασπιστεί την ελευθερία της από αυτό που αποκάλεσε «the woke mob», ο Κυβερνήτης DeSantis ορκίστηκε σήμερα για δεύτερη θητεία ως κυβερνήτης της τρίτης πολυπληθέστερης πολιτείας της χώρας.

Σε μια υπαίθρια τελετή στο γραφικό παλιό κρατικό κτίριο του Καπιτωλίου της πολιτείας, ο DeSantis ορκίστηκε μαζί με την Αντικυβερνήτη Jeanette Nunez, τη Γενική Εισαγγελέα Ashley Moody, τον Οικονομικό Διευθυντή Jimmy Patronis και τον Επίτροπο Γεωργίας Wilton Simpson.

Στην ομιλία του, ο DeSantis απαρίθμησε τις προεκλογικές υποσχέσεις που έχει εκπληρώσει η ομάδα του, λέγοντας «εκτελέσαμε» μετά από κάθε μία: χαμηλοί φόροι, λογική ρύθμιση και συντηρητικές δαπάνες. μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση· τερματισμός του δικαστικού ακτιβισμού· την προώθηση της ποιότητας του νερού και την αποκατάσταση του Everglades· υποστήριξη των αξιωματικών του νόμου και της τάξης και της επιβολής του νόμου· και εργάζεται γρήγορα για την ανοικοδόμηση τμημάτων της πολιτείας που έχουν υποστεί ζημιές από τυφώνες.

«Η Φλόριντα δείχνει ότι τα αποτελέσματα έχουν σημασία. Δεν οδηγούμαστε με απλά λόγια αλλά με πράξεις», είπε ο DeSantis. Ως αποτέλεσμα, η Φλόριντα οδηγεί το έθνος σε διάφορους τομείς – με τον τουρισμό, την ανάπτυξη, τη μετανάστευση πληθυσμού και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Μοιράστηκε τις απόψεις του για τις κυβερνήσεις σε άλλα μέρη του έθνους με μια ριζικά διαφορετική κυβερνητική φιλοσοφία.

«Έχουν επιβάλει αδικαιολόγητα βάρη στους φορολογούμενους για να χρηματοδοτήσουν απίστευτα επίπεδα δημοσίων δαπανών. Έχουν βλάψει την εκπαίδευση υποτάσσοντας τα συμφέροντα των μαθητών και των γονέων σε κομματικές ομάδες συμφερόντων. Έχουν επιβάλει ιατρικό αυταρχισμό με το πρόσχημα πανδημικών εντολών και περιορισμών που στερούνται επιστημονικής βάσης… Απορρίπτουμε αυτή την αφυπνισμένη ιδεολογία».

«Από το Space coast μέχρι το Suncoast, από το St. Johns μέχρι τη St. Lucie, από τους δρόμους της Hialeah στους δρόμους ταχύτητας της Daytona, από το Okeechobee μέχρι το Micanopy, η ελευθερία ζει εδώ, στη μεγάλη Πολιτεία της Φλόριντα », άνοιξε ο DeSantis.

Ο DeSantis εξελέγη με οριακά στην πρώτη του θητεία το 2018, κερδίζοντας με μόλις 0,4 ποσοστιαίες μονάδες—μόλις 33.000 ψήφους— έναντι του Δημοκρατικού Άντριου Γκίλουμ. Αυτή τη φορά, κέρδισε μια ηχηρή νίκη με σχεδόν 19 μονάδες, 1,5 εκατομμύριο ψήφους, έναντι του Τσάρλι Κριστ, ενός πρώην Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη που άλλαξε κόμμα.

Η νίκη του DeSantis τον Νοέμβριο του 2022 ήταν ένα φωτεινό σημείο για τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι δεν πέτυχαν το επιθυμητό «κόκκινο κύμα» σε εθνικό επίπεδο, χάνοντας τη Γερουσία, μόλις κατέλαβαν τη Βουλή και χάνοντας κάποιες κρίσιμες κούρσες κυβερνήτη.

Image:Flickr Gage Skidmore via CC BY-SA 2.0

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This