EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
DeSantis

Ο κυβερνήτης DeSantis ανακοινώνει την εκκρεμή σύλληψη 20 για νοθεία ψήφων

18 Aug, 2022

Ο DeSantis ανακοινώνει ότι «η πολιτεία της Φλόριντα έχει κατηγορήσει και βρίσκεται στη διαδικασία σύλληψης 20 ατόμων σε ολόκληρη την πολιτεία για νοθεία ψήφου».

Σε μια συνέντευξη Τύπου που ξεκίνησε στις 2:43 μ.μ. Fort Lauderdale στις 18 Αυγούστου, ο κυβερνήτης Ron DeSantis—υποστηριζόμενος από τουλάχιστον 15 αξιωματικούς επιβολής του νόμου και πλαισιωμένος από τον Γενικό Εισαγγελέα Ashley Moody, τον Γραμματέα Εξωτερικών Cord Byrd, τον αναπληρωτή επίτροπο επιβολής του νόμου Mark Glass και το Διευθυντή του Γραφείου Εκλογικών Εγκλημάτων και Ασφάλειας Peter Antonacci—ανακοίνωσαν ότι 20 άτομα κατηγορήθηκαν για νοθεία ψηφοφόρων και βρίσκονται στη διαδικασία σύλληψης.

«Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων ψήφισαν παράνομα στο Παλμ Μπιτς, στο Μπρόουαρντ και στο Μαϊάμι Ντέιντ, αν και υπάρχουν και άλλοι σε άλλα μέρη της πολιτείας», είπε ο ΝτεΣάντης. «Αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν παράνομα σε αυτή την υπόθεση και θα υπάρξουν άλλοι λόγοι για άλλες διώξεις στο μέλλον. Αποκλείονται από το δικαίωμα ψήφου επειδή έχουν καταδικαστεί είτε για φόνο είτε για σεξουαλική επίθεση και έχουν αποστασιοποιηθεί βάσει του νόμου της Φλόριντα», λέγοντας ότι η τροπολογία 4 του Συντάγματος της Φλόριντα αναφέρει συγκεκριμένα τη σεξουαλική επίθεση και την ανθρωποκτονία ως καταδίκες που αποκλείουν κάποιον να έχει «αυτόματη αποκατάσταση του δικαιώματα ψήφου.”

«Δεν μπήκαν σε καμία διαδικασία. Δεν αποκαταστάθηκαν τα δικαιώματά τους. Ωστόσο, προχώρησαν και ψήφισαν ούτως ή άλλως. Αυτό είναι αντίθετο με το νόμο και τώρα θα πληρώσουν το τίμημα για αυτό. Θα κατηγορηθούν λοιπόν, κατηγορούνται και συλλαμβάνονται σήμερα για εκλογική νοθεία. Πρόκειται για κακούργημα τρίτου βαθμού στην πολιτεία της Φλόριντα. Θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμο $5.000  και έως και πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη ψήφο στις εκλογές μας».

Ο DeSantis είπε επίσης ότι «διεξάγονται έρευνες για άτομα που έχουν ψηφίσει σε δύο διαφορετικές περιοχές» και «θα υπάρξουν διώξεις» για αυτό. Άλλοι που έχουν ψηφίσει είναι γνωστό ότι είναι παράνομοι αλλοδαποί.

Πρόσθεσε ότι η συγκομιδή των ψηφοδελτίων είναι πλέον παράνομη στη Φλόριντα και θα παρακολουθείται.

Για να βεβαιωθείτε ότι οι εκλογικοί νόμοι της Φλόριντα “επιβάλλονται σθεναρά”, ο DeSantis είπε ότι “διασφαλίζουν ότι όλα τα αρχεία από τις πρόσφατες εκλογές του 2020 διατηρούνται και ότι διεξάγουν επί του παρόντος “συνεχείς αναθεωρήσεις σε πολιτειακό επίπεδο”. Έχει σταλεί ειδοποίηση και στους 67 επόπτες των εκλογών ότι πρέπει να διατηρήσουν όλη την τεκμηρίωση μέχρι να ολοκληρωθούν αυτοί οι έλεγχοι.

Κατά τη διάρκεια των σχολίων του, ο Mark Glass είπε ότι «αυτοί οι ψηφοφόροι δεν προσπάθησαν απλώς να ψηφίσουν, αλλά στην πραγματικότητα ψήφισαν. Για τον σκοπό αυτό, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι όσοι δεν μπορούν νόμιμα να ψηφίσουν, δεν θα ψηφίσουν ποτέ».

 

image: Epoch Times

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This