ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν αναβιώνει τη μεγαλύτερη υπεράκτια μίσθωση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ιστορία των ΗΠΑ

18 Aug, 2022

Όταν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την Τρίτη τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού , η υπογραφή του άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά της μεγαλύτερης πώλησης μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ιστορία των ΗΠΑ που μπλόκαρε από δικαστήριο λόγω ανησυχιών για τις κλιματικές επιπτώσεις.

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού περιλαμβάνει διατάξεις που κατευθύνουν τις δαπάνες, τις εκπτώσεις φόρων και τα δάνεια για την ενίσχυση τεχνολογιών όπως ηλιακούς συλλέκτες και εξοπλισμό για τη μείωση της ρύπανσης σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που κινούνται με άνθρακα και φυσικό αέριο.

Αλλά το νομοσχέδιο περιέχει επίσης μια διάταξη που επαναφέρει το Lease Sale 257 που είχε σταματήσει προηγουμένως, τη μεγαλύτερη υπεράκτια μίσθωση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ιστορία των ΗΠΑ, που εκτείνεται σε σχεδόν 81 εκατομμύρια στρέμματα στον Κόλπο του Μεξικού.

Το Lease Sale 257, το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία για 192 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2019, αμφισβητήθηκε από περιβαλλοντικές ομάδες, οι οποίες υποστήριξαν ότι η πώληση παραβίαζε την ομοσπονδιακή νομοθεσία βασιζόμενη σε ανεπαρκή ανασκόπηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων που δεν έλαβε υπόψη με ακρίβεια τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Ο δικαστής Rudolph Contreras του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ της Περιφέρειας της Κολούμπια συμφώνησε, αποφασίζοντας τον Ιανουάριο του 2022 ( pdf ) ότι η απόφαση του Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) να προχωρήσει στην πώληση ήταν «αυθαίρετη και ιδιότροπη».

Η απόφαση του Contreras μπλόκαρε τη μίσθωση και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν άσκησε έφεση. Αλλά με την υπογραφή του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, ο Μπάιντεν ουσιαστικά αναβίωσε τη μίσθωση.

«Το Lease Sale 257 αποκαθίσταται και οι υψηλοί πλειοδότες πρέπει να λάβουν τη μίσθωση τους»,  ανέφερε σε δήλωση η National Ocean Industries Association (NOIA), ένας όμιλος που εξυπηρετεί τις υπεράκτιες βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και αιολικής ενέργειας .

Η NOIA επεσήμανε επίσης μια χούφτα άλλες πωλήσεις μίσθωσης που τώρα πρέπει να πραγματοποιηθούν με την ψήφιση του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν τις ακύρωσε τον Μάιο, όταν οι τιμές στην αντλία εκτινάχθηκαν στα ύψη σε υψηλά ρεκόρ.

Ο επικεφαλής της ένωσης έδωσε γενικά επιτυχή βαθμολογία στο νομοσχέδιο για τη θέσπιση αυτού που περιέγραψε ως «ένα πλαίσιο για τη συνεχή ανάπτυξη του αμερικανικού πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτής θάλασσας, μηχανισμούς για την προώθηση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και κίνητρα για την τόνωση της καινοτομίας στη δέσμευση άνθρακα στις υπεράκτιες περιοχές».

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού αυξάνει τις ομοσπονδιακές φορολογικές εκπτώσεις για τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, ενώ αίρει το μορατόριουμ για τις υπεράκτιες μισθώσεις αιολικής ενέργειας σε περιοχές των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών και στον Κόλπο του Μεξικού.

 

«Καμία νομοθεσία δεν είναι τέλεια, αλλά οι διατάξεις του IRA για την υπεράκτια ενέργεια θα επιτρέψουν τη συνεχή επένδυση σε ενεργειακά έργα των ΗΠΑ από μια βιομηχανία που ήδη επιλύει, κλιμακώνει και αναπτύσσει ενεργειακές λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Πρόεδρος της NOIA Erik Milito, σε δήλωση.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API), ένας όμιλος βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων που άσκησε έκκληση για λογαριασμό των εταιρειών που εμπλέκονται στο μπλοκαρισμένο Lease Sale 257, εξέφρασε ανακούφιση που ο IRA αναβιώνει την πώληση αλλά επιφυλάσσεται για τον συνολικό αντίκτυπο του νομοσχεδίου.

«Ενώ η επαναφορά του lease sale 257 είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για την αμερικανική ενεργειακή ηγεσία, η νομοθεσία στο σύνολό της υπολείπεται πολύ από την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων ενεργειακών αναγκών της Αμερικής», δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πολιτικής, Οικονομικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων της API, Frank Macchiarola. είπε στους Epoch Times σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού απαιτεί την επαναφορά του Lease Sale 257 εντός 30 ημερών από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This