ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ντον Τζιοβάνι

Ο ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ εγκαινιάζει την νέα καλλιτεχνική περίοδο της Λυρικής σκηνής

28 Sep, 2022

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει την καλλιτεχνική περίοδο 2022/23 με την εμβληματική όπερα του Μότσαρτ Ντον Τζοβάννι, σε συμπαραγωγή με τις Όπερες του Γκαίτεμποργκ και της Κοπεγχάγης, στις 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ. Διευθύνει ο Οντρέι Όλος, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής της Βασιλικής Όπερας της Δανίας Τζων Φούλτζεϊμς.

Στον Ντον Τζοβάννι –ένα από τα ορόσημα του οπερατικού ρεπερτορίου– ο Μότσαρτ αποδίδει με τη μουσική του όλες τις όψεις της πορείας του ανθρώπου που τα βάζει με τον Θεό και παίρνει την τύχη του στα χέρια του. Η υπόθεση αφορά τις ερωτικές περιπέτειες του ακόλαστου Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι. Σε μια από αυτές, αποπειράται να βιάσει την Ντόννα Άννα. Προσπαθώντας να διαφύγει, σκοτώνει τον πατέρα της, ο οποίος επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών προκειμένου να πάρει εκδίκηση. Καθώς ο Ντον Τζοβάννι δεν μετανοεί για όσα έχει πράξει, οδηγείται στην Κόλαση.
O Φούλτζεϊμς τοποθετεί τη δράση της όπερας σε ένα σημερινό ξενοδοχείο, έναν μικρόκοσμο μιας πόλης, έναν τόπο συνάντησης ανθρώπων, όπου το ιδιωτικό γίνεται δημόσιο και ο χρόνος παραμονής είναι περιορισμένος.

Στη νέα μεγάλη παραγωγή του Ντον Τζοβάννι, συναντούμε ένα αμιγώς ελληνικό καστ, με διακεκριμένους πρωταγωνιστές όπως τους Διονύση Σούρμπη -στον ομώνυμο ρόλο-, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Βασίλη Καβάγια, Πέτρο Μαγουλά, Τσέλια Κοστέα, Γιάννη Γιαννίση, Νίκο Κοτενίδη και Μιράντα Μακρυνιώτη.
Διευθύνει ο Οντρέι Όλος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζον Φούλτζέημς, τα σκηνικά ο Ντικ Μπερντ, τα κοστούμια η Άνμαρι Γουντς και τους φωτισμούς η Φαμπιάνα Πιτσόλι.
Τους καταξιωμένους Μονωδούς πλαισιώνουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Ντον Τζοβάννι θα παρουσιαστεί για πέντε παραστάσεις, στις 21, 23, 25, 27 – 29 Οκτωβρίου 2022 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ώρα έναρξης 19.30 (Κυριακή 18.30)

 

 

 

photo https://nationalopera.gr 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This