ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού βλέπει σοβαρή ανάκαμψη σε σχέση με τα προ-covid επίπεδα

24 Nov, 2022

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο τουρισμός διεθνώς, βρίσκεται σε στάδιο σοβαρής ανάκαμψης, φτάνοντας έως και το 65% των επιπέδων ταξιδιωτικών ροών προ πανδημίας. Κύρια τουριστική αγορά, η Ευρώπη, για το 2022.

Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2022 τα ποσοστά δείχνουν παραπάνω από το διπλάσιο επίπεδο του 2021 και περίπου το 63% σε σχέση με το 2019 (προ πανδημίας). Το σκηνικό διαμορφώνεται με αυξημένη ζήτηση από πλευράς ταξιδιωτικού κοινού, άρση των περιορισμών και δυνατότητα ταξιδιού και στους μη εμβολιασμένους.

Η τουριστική αγορά με ταχύτερη ανάκαμψη και υποδεχόμενη 477 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες στο διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος, είναι η Ευρώπη, η οποία “έκλεισε” με 81% του επιπέδου προ-πανδημίας. Σε πολύ καλή θέση και η Μέση Ανατολή, που στο ίδιο διάστημα έφτασε στο 77% των επιπέδων προ-πανδημίας, ακολουθεί η Αφρική και οι ΗΠΑ. Από πλευράς Ασίας και Ειρηνικού, η Ιαπωνία όμως οι αφίξεις έμειναν κατά 83% κάτω από τα επίπεδα του 2019 με πρώτη στην αρνητική θέση την Κίνα, η οποία τουριστικώς παραμένει “κλειστή” αγορά, κυρίως λόγω των αυξημένων μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ηπειρωτικά διαμερίσματα που έφτασαν σε πολύ καλά επίπεδα είναι η Δυτική Ευρώπη (88% της προ πανδημίας κατάστασης), Μεσόγειος (86%), αλλά και Κεντρική Αμερική (82%) και Βόρεια Ευρώπη (81%). Προορισμοί που επιλέχθηκαν ήταν η Αλβανία, Αιθιοπία, Ονδούρα, Ανδόρα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Κολομβία, Ελ Σαλβαδόρ, Ισλανδία.

Οι δείκτες του πληθωρισμού που ανεβαίνουν, η ενεργειακή κρίση, η οικονομική αστάθεια και η εξάπλωση του κορωνοϊού που δεν αποτελεί ακόμα “μακρινό παρελθόν”, δεν επιτρέπουν ακόμα να εκφραστεί κάποιος με αισιοδοξία για το 2023, κυρίως και γιατί η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει ακόμη σιωπήσει. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού σε μελέτη του, αναφέρει ότι η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών φαίνεται να πέφτει, και αυτό μπορεί να είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τους δείκτες αύξησης εσόδων και τουριστικών ροών την χρονιά που έρχεται.

photo: https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This