EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο Πολιτισμός της Ελιάς

Ο Πολιτισμός της Ελιάς: προσυνεδριακή εκδήλωση του “Elia Lesvos Confest 2024” στο Πολεμικό Μουσείο

14 Mar, 2024

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ελαίας Νήσος Λέσβος” ιδρύθηκε το 2020 με πάγιο όραμά του την ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της ελιάς, η οποία περικλείει όλη την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας, ενταγμένη στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της χώρας από το 2019 και στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO από το 2013, μέσω της Μεσογειακής Διατροφής, βάση της οποίας αποτελεί το ελαιόλαδο. Ο Σύλλογος διοργανώνει φέτος το 2ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά “Ελαιόλαδο & Υγεία”, στο Μουσείο Βρανά στη Γέρα της Λέσβου, με την υποστήριξη των κορυφαίων Πανεπιστημίων Yale και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων και επιχειρηματιών, συμπεριλαμβάνοντας στη θεματολογία του σημαντικές ενότητες, μεταξύ των οποίων την επιστήμη, την τεχνολογία, το περιβάλλον, την επικοινωνία, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο του πολιτισμού, της γαστρονομίας και του Ελαιοτουρισμού.

 Ο Πολιτισμός της Ελιάς  

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στις 18.30, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η προσυνεδριακή εκδήλωση του “Elia Lesvos Confest 2024”, με ελεύθερη είσοδο και θέμα “Ο Πολιτισμός της Ελιάς’’. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι:
-Νίκος Θωμαΐδης | Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης ΕΚΠΑ: «Η πορεία του Λεσβιακού ελαιόλαδου στον χρόνο: από την παράδοση και τη βιομηχανική κληρονομιά στην τεκμηρίωση της επιστήμης»
-Λουίζα Καραπιδάκη | Υπεύθυνη της Μουσειακής Συλλογής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών: Παρουσίαση του λευκώματος: «Η Ελιά στη Λέσβο»
Δρ. Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη | Επίτιμη Πρόξενος Γαλλίας για Λέσβο & Λήμνο: «Ιστορική διαδρομή κοινωνικο-οικονομικών δεσμών Λέσβου-Γαλλίας»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν 3 τετράλεπτα βίντεο του Δημήτρη Ταλιάνη, φωτογράφου και εκδότη, με θέματα: «Η Ελιά στη Λέσβο», «Λιομάζωμα» και «Ελαιώνες». Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου, θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη.

Elia Lesvos Confest5

Η Φωτεινή Τιρπιντήρη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ελαίας Νήσος Λέσβος”, δήλωσε σχετικά: «Η αγάπη και η αφοσίωσή μας στο ελαιόλαδο μάς οδηγεί σε αυτή τη διοργάνωση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε την πλούσια παράδοσή μας με εσάς. Είστε καλοδεχούμενοι να ανταλλάξουμε ιδέες, να δημιουργήσουμε δεσμούς και να εμπνεύσουμε με το πάθος μας για τον πολιτισμό της ελιάς».

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά “Ελαιόλαδο & Υγεία” αποτελεί μια καινοτόμα εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας επιστήμονες και επαγγελματίες από ολόκληρη την αλυσίδα αξιοποίησης της ελιάς, θα διαδώσουν τη γνώση και την τεχνογνωσία τους σχετικά με τη συμβολή του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην υγεία και ευημερία. Στόχος του “Elia Lesvos Confest 2024” είναι να τοποθετήσει τη Λέσβο σταθερά στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη για το ελαιόλαδο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την προσυνεδριακή εκδήλωση & το 2ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά “Ελαιόλαδο & Υγεία” θα βρείτε στα Social Media, καθώς και στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι το 1ο τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για την Ελιά “Elia Lesvos Confest 2022“, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από τις 23 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2022. Για πρώτη φορά η Λέσβος, το νησί της Σαπφούς και του Ελύτη, εντάχθηκε επάξια στον Διεθνή Χάρτη των μεγάλων Συνεδρίων, που διοργανώνονται κάθε χρόνο ανά τον κόσμο, με αντικείμενο το Ελαιόλαδο. Μια νέα εποχή ξεκίνησε τότε για την ελιά όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά και στην Ελλάδα και στο ευρύτερο Μεσογειακό περιβάλλον.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This