EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο Σάτυρος

Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος»: Πρόγραμμα Καρναβαλιού

7 Mar, 2024

Ο Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος» ανακοινώνει το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων, που συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης, και στηρίζονται οικονομικά από την Ανακύκλωση Αιγαίου – Χυτήρια ΑΒΕΕ, την Top All – Ευστράτιος Β. Τοπαλής και το ΚΙΣΜΕΤ ΚΑΦΕ.

Την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου 2024, θα το τσικνίσουμε στο Καμπούδι.  Face painting και δημιουργική απασχόληση από την Oxygen Academy. Μουσική, τραγούδι, χορός, πλούσια κεράσματα. H εκδήλωση συνδιοργανώνεται απ’ όλα τα τοπικά σωματεία (Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Αγιάσου, Πολιτιστικός Καρναβαλικός Σύλλογος Αγιάσου «Ο Σάτυρος», Σύλλογος Καβαλαρέων Αγιάσου «Ο Προφήτης Ηλίας», Γυμναστικός Σύλλογος Αγιάσου «Όλυμπος», Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αγιάσου «Αναγέννηση», Visit Agiasos, Κοινότητα Αγιάσου, Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάσου).

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο της πρωινής σχολικής γιορτής του Γυμνασίου-Λυκείου Αγιάσου, θα λάβει χώρα το μαθητικό καρναβάλι με την εκφώνηση μαθητικής σάτιρας. Ο «Σάτυρος» στηρίζει το θεσμό του μαθητικού καρναβαλιού προκηρύσσοντας διαγωνισμό καρναβαλικού στίχου, με σκοπό την ανάδειξη νέων σατιρογράφων.  

Το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024, στις 5:30 μ.μ. στο χώρο του ΚΔΑΠ Oxygen Academy στην Αγιάσο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου διοργανώνει παιδικό πάρτι μασκέ με χορό, σνακ, παιχνίδια, face painting.

Την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2014, στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το ΚΔΑΠ Oxygen Academy διοργανώνει εκδήλωση «Τα γιούνια. Το καρναβάλι στη Λέσβο. Τα έθιμα και οι παραδόσεις του τόπου μας είμαστε εμείς!», με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου «Ο Σάτυρος», της Visit Agiasos και άλλων Λεσβιακών σωματείων.

Την Κυριακή της Τυροφάγου, 17/3/2024, στις 4 μ.μ. πολυπληθής όμιλος μασκαρεμένων με επικεφαλής τον Μεγαλέξαντρο και με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής κομπανίας θα αναβιώσει το έθιμο της Περικεφαλαίας, σεργιανίζοντας στους μαχαλάδες του χωριού και τραγουδώντας τα παλιά παραδοσιακά μας τραγούδια. Ο αγερμός θα ξεκινήσει από το Αναγνωστήριο και αφού γυρίσει όλο σχεδόν το χωριό, θα καταλήξει στην Πλατεία Αγοράς όπου θα παρουσιαστούν τα παραδοσιακά μας τριψίματα και μουσικοχορευτικά δρώμενα, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Αναγνωστηρίου. Στον κόσμο θα παρέχονται δωρεάν παραδοσιακό ρυζόγαλο και οινόμελο.

Μαζί μας θα έχουμε πολυπληθή αποστολή του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων από την Αργυρούπολη Αττικής, με χοροδιδάσκαλο τον Μεσοτοπίτη Κώστα Πιπίνη, που πραγματοποιούν τριήμερη εκδρομή στη Λέσβο.  

Στις 6:30 μ.μ. Στην Πλατεία Αγοράς θα εμφανιστεί το καρναβαλικό συγκρότημα «Agiasos-news.gr)» (σάτιρα Παναγιώτη Κορομηλά) και αμέσως μετά στον ίδιο χώρο τα τοπικά σωματεία του χωριού μας συνδιοργανώνουν αποκριάτικο μουσικό γλέντι.

Γύρω στις 9:10 μ.μ. το Αγιασώτικο Καρναβάλι θα βγει στην Κυπριακή Τηλεόραση (ΡΙΚ Sat.) και στην εκπομπή «Μουσικές Ιστορίες» που παρουσιάζουν ο Κώστας Κακογιάννης και η Φαίδρα Σαρικάκη.

Την Καθαρή Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, στην Πλατεία Δημαρχείου κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις. Από τις 2 μ.μ. τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου θα παίζουν παραδοσιακούς σκοπούς στην Πλατεία Δημαρχείου και θα χορέψει το εφηβικό τμήμα του Αναγνωστηρίου.  Στον κόσμο θα προσφέρονται δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα και ποτά.

Στις 3:30 μ.μ. θα εμφανιστούν τα καρναβαλικά συγκροτήματα:

  • Γάμος των όπισθεν (Σάτιρα Γιώργου Παπάνη).
  • Το κλουβί με τις τρελές (Σάτιρα Δημήτρη Τζανή).

Το Δημοτικό Καρναβαλικό Εκθετήριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό την την Καθαρή Δευτέρα (12:30 – 14:30). Ως τότε ήδη έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις του 11ου Γυμνασίου Αχαρνών, της ομάδας 40 καθηγητών Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης που έρχονται από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο  για την προώθηση του μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

 

Ωραία Κοιμωμένη 27 2 203  12. Μέντιουμ 090 1998  

κύρια φωτό: Αρχιουλόγους 1994 – αριστερά: Η Ωραία Κοιμωμένη 2003, δεξιά: Μέντιουμ 1998

Αναβίωση εθίμου Περικεφαλαίας 26 2 2023 8α. Τα Ψάρια Ποσειδώνας 1993

αριστερά: Πατινάδα, Αναβίωση εθίμου Περικεφαλαίας 2023 – δεξιά: Τα Ψάρια, Ποσειδώνας 1993

13. Σφίγγα Φαρα ώχ 1999

Σφίγγα ΦαραΩχ 1999

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This