EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός

Ο χρηματοοικονομικός  Αλφαβητισμός

14 Mar, 2024

Ο χρηματοοικονομικός  Αλφαβητισμός είναι ο συνδυασμός γνώσης και δεξιοτήτων για να μπορούμε να βάζουμε στόχους και να τους υλοποιούμε παίρνοντας αποφάσεις για οικονομική ευημερία.

Η έλλειψη του οδηγεί σε οικονομικό  αναλφαβητισμό που είναι και η βασική αιτία φτώχιας σε όλο τον κόσμο.

Έννοιες  όπως είναι κερδίζω, αποταμιεύω, καταναλώνω, δανείζομαι, ασφαλίζομαι, επενδύω, προσφέρω – είναι  βασικές για την  αύξηση κεφαλαίων, δημιουργία παθητικού εισοδήματος  και σχεδιασμού οικονομικού πλάνου ζωής ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ αναγκών και επιθυμιών.

Αναπτύσσοντας συγκεκριμένες δεξιότητες ενισχύεται το οικονομικό μέλλον που μπορεί να φαντάζει μακρινό όμως είναι το παρόν που αποφασίσαμε να φροντίσουμε με  τις σωστές αποφάσεις σήμερα.

Η εκμάθηση οικονομικών δεξιοτήτων στα παιδιά  είναι αναγκαία για την καλλιέργεια και ανάπτυξη όχι μόνο για την οικονομική ευημερία τους αλλά και για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα στο οικογενειακό, εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον.

Είναι μια πρόκληση για γονείς και εκπαιδευτικούς εάν θέλουμε ένα διαφορετικό και καλύτερο αύριο.

Είναι τα παιδιά που θα είναι οι αυριανοί πολιτικοί, δάσκαλοι, γιατροί, δικηγόροι γονείς, σύζυγοι. Είναι τα θεμέλια ενός καινούργιου κόσμου όπου θα υπερισχύει η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η σωστή διαχείριση χρημάτων, η αλληλεγγύη, η προσφορά και βέβαια η αγάπη.

Σ ένα κόσμο με ενημερωμένους πολίτες που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να δουν τα εμπόδια όχι ως πρόβλημα αλλά ως ευκαιρίες για δημιουργία και εξέλιξη.

 

 

 

photo nosheep / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This