Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
DeSantis

Ο DeSantis δεσμεύεται να κρατήσει τους κατασκευαστές εμβολίων «υπεύθυνους»

8 Dec, 2022

Οι ακτιβιστές της ιατρικής ελευθερίας ελπίζουν ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα θα ηγηθεί της χώρας επί του θέματος

Ένα σχόλιο που έγινε από τον κυβερνήτη Ron DeSantis κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής εκδήλωσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Φλόριντα στην Έπαυλη του Κυβερνήτη της Φλόριντα έκανε τους ακτιβιστές σε όλη την πολιτεία να γεμίζουν με ελπίδες για αλλαγή που ζητούν για περισσότερο από ένα χρόνο.

«Θα εργαστούμε για να θεωρήσουμε αυτούς τους κατασκευαστές υπεύθυνους για αυτό το mRNA επειδή είπαν ότι δεν υπήρχε παρενέργεια. Και ξέρουμε ότι υπήρξαν. Πολλές», είπε ο DeSantis στην εκδήλωση της 3ης Δεκεμβρίου στο Tallahassee.

«Και έτσι κάναμε μια μελέτη στη Φλόριντα και είδαμε μια αύξηση 86 τοις εκατό στα [προβλήματα] που σχετίζονται με την καρδιακή δραστηριότητα από άτομα 18 έως 39 ετών από λήψεις mRNA. Και έτσι θα κάνουμε κάποια πράγματα για να φέρουμε την ευθύνη εκεί».

Οι καλεσμένοι που άκουγαν ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, καθώς ο DeSantis έκανε την παρατήρηση. Σε ένα βίντεο που έλαβαν οι The Epoch Times, ο κυβερνήτης, ντυμένος με μπλε τζιν και πλαισιωμένος από τη σύζυγό του, φαινόταν να μιλάει ανεπίσημα.

«Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα οδηγηθούμε στη Φλόριντα», είπε ο DeSantis. «Λοιπόν, θα έχουμε, πιθανώς, κάποιες ανακοινώσεις τις επόμενες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες για αυτό».

Ο γραμματέας Τύπου του, Μπράιαν Γκρίφιν, αρνήθηκε την επόμενη μέρα να σχολιάσει τα σχόλια, λέγοντας ότι μια επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Αλλά το βίντεο, που προφανώς έγινε κρυφά από έναν παρευρισκόμενο, άρχισε γρήγορα να φτάνει σε ακτιβιστές σε όλη την πολιτεία. Όσοι ζητούσαν από τον DeSantis να αναλάβει δράση σε αυτά που αποκαλούν ζητήματα « ιατρικής ελευθερίας », λένε ότι τα λόγια του κυβερνήτη τους έδωσαν ελπίδα.

Ο Justin Harvey, του We Are Change Orlando, προσπαθεί να πείσει τους εκλεγμένους αξιωματούχους να ακούσουν τις ανησυχίες του για την ασφάλεια των εμβολίων.

“Νομίζω ότι έχουμε την προσοχή του κυβερνήτη” τώρα, είπε ο Χάρβεϊ στους The Epoch Times σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. «Ελπίζουμε πραγματικά να παρέμβουν και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και τους πόρους τους για να μας βοηθήσουν».

Σύμφωνα με τον Νόμο Δημόσιας Ετοιμότητας και Ετοιμότητας Έκτακτης Ανάγκης  της ομοσπονδιακής Εξουσιοδότησης Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης , ο Υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) των ΗΠΑ εξέδωσε διάφορες δηλώσεις που παρέχουν ασυλία ευθύνης για δραστηριότητες που σχετίζονται με ιατρικά αντίμετρα κατά του COVID-19, εφόσον δεν έχουν δεσμευτεί απάτη.

Ο Χάρβεϊ αναρωτιέται αν ο κυβερνήτης θα καταθέσει μήνυση κατά των κατασκευαστών εμβολίων.

«Αυτή είναι η ερώτηση των εκατομμυρίων δολαρίων αυτή τη στιγμή», είπε ο Χάρβεϊ. «Οι εταιρείες εμβολίων είναι πολύ δύσκολο να προσαχθούν στα δικαστήρια».

Ο κυβερνήτης κάλεσε μια πενθήμερη  ειδική συνεδρίαση του νομοθετικού σώματος της Φλόριντα στις 12 Δεκεμβρίου για να αντιμετωπίσει ζητήματα με ασφαλιστικές εταιρείες που σχετίζονται με την πληρωμή ζημιών από τους τυφώνες Ίαν και Νικόλ.

Αλλά δεν έχει γίνει καμία αναφορά για νομοθέτες που έλαβαν μέτρα για να λογοδοτήσουν τους κατασκευαστές εμβολίων για υποτιθέμενους τραυματισμούς. Επίσης, δεν έχει αναφερθεί εάν οι νομοθέτες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αντιστρέψουν τον νόμο που παρέχει στα νοσοκομεία  ασυλία  στη θεραπεία του COVID-19.

Εάν ο DeSantis εκπληρώσει τη δέσμευσή του να αναλάβει τους κατασκευαστές εμβολίων, αυτό θα ήταν ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα, είπαν ορισμένοι ακτιβιστές στους The Epoch Times. Χρειαζόταν όμως περισσότερη δράση, είπαν.

Η Λόρι Μπόντελ ασκεί πιέσεις για αλλαγή από τότε που η αδερφή της, νοσοκόμα, πέθανε ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για COVID-19. Η αδερφή της δεν έλαβε πρόσβαση σε θεραπείες που ζήτησε και αναγκάστηκε να λάβει θεραπείες που δεν ήθελε, είπε η Bontell στους The Epoch Times.

Σε ένα μήνυμα, η Bontell είπε ότι ο νόμος της Φλόριντα που παρέχει στα νοσοκομεία ασυλία στη θεραπεία του COVID-19 πρέπει να καταργηθεί. Το πρόβλημα είναι ότι απαιτεί από τα νοσοκομεία να ακολουθούν τα κυβερνητικά πρωτόκολλα, προκειμένου να λάβουν προστασία βάσει του νόμου.

Αυτό οδηγεί στα περισσότερα νοσοκομεία να ακολουθούν αυστηρά τις θεραπείες που συνιστώνται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι γιατροί δεν θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν πρωτόκολλα που ζητούνται από ασθενείς που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του CDC, είπε.

«Αν ο DeSantis μπορεί να κυνηγήσει τις εταιρείες εμβολίων, σίγουρα μπορεί να κυνηγήσει και τα νοσοκομεία», είπε η Bontell μέσω μηνύματος. «Όλο αυτό το κακό επικρατεί γιατί αυτές οι εταιρείες έχουν ασυλία».

Ο DeSantis, έγραψε η Bontell, έχει «την ευκαιρία να ηγηθεί της χώρας σε αυτό το θέμα».

«Η DeSantis έχει τη δύναμη και την εξουσία να επικοινωνήσει με τους νομοθέτες μας για την έκτακτη σύνοδο και να καταργήσει τον νόμο περί ασυλίας τώρα», έγραψε.

«Αλλά έχει τη θέληση ή πρόκειται να παίξει ένα άλλο πολιτικό παιχνίδι;»

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν να κάνουν με τα χρήματα», είπε. «Νομίζουν ότι είναι ανέγγιχτοι επειδή έχουν ασυλία και ειλικρινά, ήταν ανέγγιχτοι».

Ο Ed Braddy, πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Εκτελεστικής Επιτροπής της κομητείας Alachua, άκουσε τον κυβερνήτη να κάνει τις παρατηρήσεις και είπε ότι εμπιστεύεται τη «κυβέρνηση DeSantis να λάβει τη σωστή απόφαση».

“Έχει πάρει πολύ έξυπνες και κρίσιμες αποφάσεις για τους Floridian” είπε ο Braddy για τον DeSantis.

Όταν ορισμένοι πυροσβέστες της κομητείας Όραντζ αντιμετώπισαν απειλές για πειθαρχικά μέτρα  για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19 , ο Χάρβεϊ άρχισε να μιλά σε συνεδριάσεις της κομητείας εκ μέρους τους. Ήθελε επίσης να εκπροσωπήσει άλλους που έχουν επηρεαστεί από το εμβόλιο, είπε.

Δεν είναι όλα τα εμβόλια κακά, πρόσθεσε, αλλά «όπου υπάρχει κίνδυνος, πρέπει να υπάρχει επιλογή».

Τώρα, οργανώνει ανθρώπους που λένε ότι έχουν τραυματιστεί από τα εμβόλια για τον COVID-19, κανονίζοντας να πουν τις ιστορίες τους δημόσια.

«Θέλουμε απλώς [οι νομοθέτες] να αναγνωρίσουν κυριολεκτικά ότι υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, να σταματήσουν να τους συμπεριφέρονται σαν λεπρούς και να ακουστεί η φωνή τους», είπε ο Χάρβεϊ.

Στις παρατηρήσεις του στην εκδήλωση της 3ης Δεκεμβρίου, ο DeSantis αναγνώρισε ότι οι πυροσβέστες της κομητείας Orange και οι υπάλληλοι της πόλης Gainesville της Φλόριντα αντιμετώπισαν απώλεια της δουλειάς τους προτού υπογράψει νομοθεσία που απαγορεύει τις εντολές εμβολίων στην πολιτεία.

«Δεν θα τους επιτρέπαμε να σας δώσουν εντολή στη Φλόριντα», είπε ο κυβερνήτης. «Είπαμε «Όχι», γιατί η Κομητεία Όραντζ ήθελε να απολύσει πυροσβέστες. Το Γκέινσβιλ ήθελε να απολύσει ανθρώπους. Ακόμα και η Disney ήθελε να απολύσει.

«Είπαμε, «όχι» παντού, έτσι όλοι είχαν τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από οτιδήποτε προσπαθούσαν να σας επιβάλουν».

Τον Νοέμβριο του 2021, ο DeSantis κάλεσε τους νομοθέτες της Φλόριντα σε μια ειδική νομοθετική σύνοδο. Από αυτό προέκυψε νομοθεσία που απαγορεύει στους ιδιώτες εργοδότες να επιβάλλουν εμβόλια κατά του COVID-19.

«Αλλά υπάρχουν άλλοι άνθρωποι σε όλη τη χώρα που αναγκάστηκαν να το πάρουν αυτό. Και μετά τι?” ρώτησε ο DeSantis. «Δεν τους επιτρέπεται να κάνουν μήνυση; Ή να λάβουν οποιοδήποτε είδος προσφυγής, όταν αυτό δεν είναι κάτι που ήθελαν να κάνουν;».

Οι επιχειρήσεις που αγνοούν τους νόμους μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 10.000 $ έως 50.000 $ ανά περιστατικό. Ωστόσο, ορισμένοι κάτοικοι της Φλόριντα λένε ότι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις ή έχουν απολυθεί επειδή αρνήθηκαν το εμβόλιο για τον COVID-19.

Initial Story: The Epoch Times

Image: Gage Skidmore Flickr via CC BY-SA 2.0

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This