ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
εθνοφρουρά

Ο κυβερνήτης DeSantis ενεργοποιεί την Εθνοφρουρά στις κρατικές φυλακές της Φλόριντα

12 Sep, 2022

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis έχει ενεργοποιήσει την Εθνοφρουρά σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους εν μέσω προβλημάτων προσωπικού στις φυλακές.

Το Τμήμα Σωφρονισμού «έχει εξουσιοδοτηθεί να απασχολεί πάνω από 20.000 σωφρονιστικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου των κρατικών υπαλλήλων», αναφέρει η εντολή του κυβερνήτη , σημειώνοντας ότι επί του παρόντος υπάρχει «σοβαρή έλλειψη» αξιωματικών που «απειλεί την ασφάλεια» των κρατουμένων , τους αξιωματικούς και το κοινό.

Η υπηρεσία Σωφρονισμού της πολιτείας είπε ότι μέλη της Εθνοφρουράς θα αναπτυχθούν ως συμπληρωματικό μέτρο σε θέσεις ασφαλείας σε ορισμένα ιδρύματα. Θα εποπτεύονται από αντίστοιχους φύλακες φυλακών ή παρόμοιο προσωπικό, ανέφερε το πρακτορείο.

“Πιστεύουμε ότι, καθώς συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε και να μειώνουμε το άγχος στις ενώσεις, οι υπάρχοντες αξιωματικοί θα θέλουν να παραμείνουν επειδή δεν πρόκειται να δουλέψουν το μέγεθος των  υπερωριών που εργάζονται αυτήν τη στιγμή”, είπε ο Διευθυντής Οικονομικών του Τμήματος Σωφρονισμού, ο αξιωματικός Mark Tallent στο WPTV . «Θα έχουν μια καλύτερη οικογενειακή ζωή, θα μπορούν να βγαίνουν περισσότερο από το ίδρυμα. Σίγουρα πιστεύουμε ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Τα μέλη της Φρουράς δεν αναμένεται να επιβλέπουν άμεσα τους κρατούμενους, σύμφωνα με την εντολή του DeSantis.

«Τα μέλη της Φρουράς έχουν την εκπαίδευση και την ικανότητα να βοηθήσουν τους σωφρονιστικούς αξιωματικούς της Φλόριντα με ορισμένα καθήκοντα, όπως επάνδρωση πύργων φρουράς, περιμετρικές περιπολίες και σταθμούς ελέγχου, που θα επιτρέψουν στους σωφρονιστικούς αξιωματικούς να επικεντρωθούν στην άμεση επίβλεψη και φροντίδα των κρατουμένων. Η εντολή του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη αναφέρει.

Οικονομικά κίνητρα

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο DeSantis ενέκρινε αύξηση μισθών για την πρόσληψη και την επανεκπαίδευση των σημερινών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο Αντισυνταγματάρχης της Εθνοφρουράς της Φλόριντα, Πίτερ Τζένισον , είπε στην εφημερίδα Tallahassee Democrat ότι αναμένει ότι όλα τα μέλη της Φρουράς που έχουν διοριστεί θα προσφερθούν εθελοντικά για τις εργασίες της φυλακής.

«Πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε το σωστό μέγεθος μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους», είπε ο Τάλεντ, προσθέτοντας ότι θα αναπτυχθούν έως και 300 μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Οι Δημοκρατικοί στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας εξέφρασαν ανησυχίες για την εντολή του DeSantis. Ένας ηγέτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών της Φλόριντα είπε ότι το Νομοθετικό Σώμα αγνοεί τη χρηματοδότηση του Τμήματος Σωφρονισμού για χρόνια.

«Η Φλόριντα αγνόησε αυτήν την υπηρεσία και αγνόησε αυτό το πρόβλημα και υποχρηματοδοτούσε αυτήν την υπηρεσία για χρόνια», δήλωσε στις 9 Σεπτεμβρίου η επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Fentrice Driskell. «Τώρα, φαίνεται ότι ο κυβερνήτης θέλει να ενεργοποιήσει την Εθνοφρουρά της Φλόριντα. που θα απομακρύνει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους και τις δουλειές τους».

Παρόλα αυτά, τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Νομοθετικού Προϋπολογισμού ψήφισαν στις 9 Σεπτεμβρίου για να εγκρίνουν την αποστολή μελών της Εθνοφρουράς της Φλόριντα στις φυλακές. Το GOP και οι περισσότεροι Δημοκρατικοί υποστήριξαν το σχέδιο, με τον γερουσιαστή Audrey Gibson και τον βουλευτή Ramon Alexander να είναι αντίθετοι.

Λίγο μετά την ψηφοφορία, ο DeSantis ενεργοποίησε τη Φρουρά μέσω εκτελεστικού διατάγματος, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Image: Flickr.com Gage Skidmore via CC BY-SA 2.0

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This