EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο DeSantis υπογράφει νομοσχέδιο που απαγορεύει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο

Ο DeSantis υπογράφει νομοσχέδιο που απαγορεύει το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο

3 May, 2024

Ο κυβερνήτης Ron DeSantis υπέγραψε την Τετάρτη ένα αμφιλεγόμενο μέτρο που θα απαγορεύει την πώληση ή την παραγωγή κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο στη Φλόριντα και θα εμποδίζει την τοπική ρύθμιση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο DeSantis είπε ότι το νομοσχέδιο (SB 1084), το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγών που σχετίζονται με το State Department of Agriculture and Consumer Services, θα προστατεύσει την κτηνοτροφική βιομηχανία του κράτους από «μια ιδεολογική ατζέντα που θέλει να βάλει τη γεωργία ως πρόβλημα».

«Ένα από τα πράγματα που αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να εξαλείψουν είναι η παραγωγή κρέατος στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο DeSantis ενώ βρισκόταν πίσω από ένα βήμα που έλεγε «Save Our Beef» στο Hardee County Cattlemen’s Arena στην Wauchula.

Οι αντίπαλοι υποστήριξαν ότι η παρεμπόδιση των πωλήσεων ή της παραγωγής κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο ή καλλιεργείται θα σταματήσει την καινοτομία και θα δημιουργήσει εμπόδια για την ελεύθερη αγορά.

Το νομοσχέδιο, εν μέρει, θα καταστήσει πλημμέλημα δευτέρου βαθμού την πώληση ή την παρασκευή καλλιεργούμενου κρέατος. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει τη λήψη ενός μικρού αριθμού καλλιεργημένων κυττάρων από ζώα και την ανάπτυξή τους σε ελεγχόμενες συνθήκες για την παραγωγή τροφής.

Το μέτρο δεν απαγορεύει την έρευνα στο καλλιεργημένο κρέας λόγω των ανησυχιών ότι μια τέτοια απαγόρευση θα μπορούσε να επηρεάσει τη διαστημική βιομηχανία, η οποία εξετάζει τα καλλιεργούμενα κρέατα για μακροπρόθεσμα διαστημικά ταξίδια. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά τη νομοθετική συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στις 8 Μαρτίου.

Οι υποστηρικτές του καλλιεργούμενου κρέατος υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να αυξήσει τις ανησυχίες των επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων για επενδύσεις στη Φλόριντα.

Μια απαγόρευση σαν αυτή απειλεί την ελεύθερη αγορά και δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για κρατική παρέμβαση», είπε η Έμιλι Μπόγκαν, της Fork & Good, Inc., με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, σε πάνελ της Βουλής τον Φεβρουάριο. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το προσιτό κρέας θα είναι διαθέσιμο για τις επόμενες γενιές».

Ο Τζάστιν Κόλμπεκ, συνιδρυτής της εταιρείας θαλασσινών Wildtype με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, είπε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης του Σώματος ότι το μέτρο πιθανότατα θα ανακοινώσει τη Φλόριντα ως «κλειστή».

«Μάλλον από την προστασία των αμερικανικών θέσεων εργασίας, η απαγόρευση των καλλιεργούμενων θαλασσινών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εμβαθύνει την εξάρτηση της χώρας μας από εισαγωγές από χώρες όπως η Κίνα», είπε ο Κόλμπεκ. «Αυτή η απαγόρευση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Κίνα σε βάρος μικρών επιχειρήσεων όπως η δική μου. Και αυτή η απαγόρευση θα καταπνίξει επίσης την καινοτομία στη Φλόριντα, καθώς τα επενδυτικά δολάρια ανακατευθύνονται σε πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτείες».

Το νομοσχέδιο προκάλεσε επίσης συζήτηση επειδή θα εμποδίσει τις τοπικές κυβερνήσεις να ρυθμίσουν τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Θα θέσει την επίβλεψη των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Υπουργείο Γεωργίας και Εξυπηρέτησης Καταναλωτών, το οποίο ήδη ρυθμίζει τις αντλίες στα πρατήρια καυσίμων.

Οι υποστηρικτές υποστήριξαν ότι η αλλαγή θα εξαλείψει ένα «συνονθύλευμα» απαιτήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη την πολιτεία.

Ωστόσο, ο Kim Ross, της ReThink Energy Florida, χαρακτήρισε την προτεινόμενη προκοπή «υπερβολική» και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να «πνίξει» την ανάπτυξη στον κλάδο.

Μια ανάλυση του προσωπικού της Γερουσίας κατά τη διάρκεια της συνόδου ανέφερε ότι η Φλόριντα είχε 3.230 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε 44 από τις 67 κομητείες.

Ένας νόμος της πολιτείας του 2021 απαγόρευε στις τοπικές κυβερνήσεις να επιβάλλουν πράγματα όπως σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε λιανοπωλητές αερίου. Αυτός ο νόμος ήταν ως αντίδραση σε μια κίνηση του Petaluma, Καλιφόρνια, να απαγορεύσει τα νέα πρατήρια βενζίνης με σκοπό να επιταχύνει τη στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

άρθρο Gov. Ron DeSantis

βιντεο  https://www.youtube.com/watch?v=-voi9WagYBY

source: 10 Tampa Bay

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo https://www.sciencefocus.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This