EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Mike Pence

Ο Mike Pence κατέθεσε έγγραφα για να μπει στον Προεδρικό αγώνα του 2024

6 Jun, 2023

Ο πρώην αντιπρόεδρος Mike Pence κατέθεσε έγγραφα για να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές του 2024 για την υποψηφιότητα του GOP, δημιουργώντας μια σύγκρουση με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Mike Pence αναμένεται εδώ και καιρό να μπει στην κούρσα και πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στις 7 Ιουνίου.

Ο Mike Pence, ο οποίος διετέλεσε κυβερνήτης της Ιντιάνα πριν γίνει αντιπρόεδρος, θα εισέλθει σε ένα αυξανόμενο πεδίο υποψηφίων που διαγωνίζονται για το διορισμό, συμπεριλαμβανομένων του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, του γερουσιαστή Τιμ Σκοτ ​​(RS.C.) και του πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας. Νίκι Χέιλι.

Ο πρώην αντιπρόεδρος επιδιώκει εδώ και καιρό να πλασάρει τον εαυτό του ως «κλασικό συντηρητικό», πιέζοντας για επιστροφή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πριν από τον Τραμπ.

Καθώς προσπαθεί να αμφισβητήσει τον πρώην αντιπρόεδρό του, ο Mike Pence πιθανότατα θα επιδιώξει να ξεχωρίσει από τον Τραμπ για κοινωνικά συντηρητικούς λόγους. Θεωρείται ότι ο Τραμπ έβαλε τον Mike Pence στο εισιτήριο το 2016 για να τραβήξει την υποστήριξη των κοινωνικών συντηρητικών, καθώς πολλοί από τα δεξιά θεωρούσαν τον Νεοϋορκέζο ως πολύ φιλελεύθερο κοινωνικά. Η ίδια στρατηγική θα χαρακτηρίσει πιθανώς την προσφορά του για το 2024.

Ο Mike Pence έχει συχνά περιγράψει τον εαυτό του ως «χριστιανό, συντηρητικό και ρεπουμπλικανό, με αυτή τη σειρά».

Αν και υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Τραμπ, οι δυο τους χώριζαν ολοένα και περισσότερο μετά την παραβίαση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021. Ο Mike Pence την χαρακτήρισε «τραγική ημέρα» και είπε ότι «η ιστορία θα φέρει υπόλογο τον Ντόναλντ Τραμπ».

Εκείνη την εποχή, ο Τραμπ προσπάθησε να πείσει τον Mike Pence να χρησιμοποιήσει μια αμφισβητούμενη εξουσία βάσει της 12ης Τροποποίησης για να αρνηθεί την πιστοποίηση εκλογικών πινάκων από αμφισβητούμενες πολιτείες όπου ο Τραμπ είπε ότι τα αποτελέσματα μαστίζονταν από εκτεταμένη νοθεία των ψηφοφόρων.

Ο Mike Pence αρνήθηκε τις επανειλημμένες προσπάθειες του πρώην προέδρου να χρησιμοποιήσει αυτή την εξουσία και χαρακτήρισε τις προσπάθειες του Τραμπ ως κίνδυνο για τα αμερικανικά πολιτικά πρότυπα. Ο Mike Pence υποστήριξε ότι η αποδοχή στο αίτημα του Τραμπ θα είχε προκαλέσει συνταγματική κρίση.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λάθος», είπε ο Mike Pence για το θέμα.

«Δεν είχα δικαίωμα να ανατρέψω τις εκλογές. Και τα απερίσκεπτα λόγια [του Τραμπ] έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου και όλους όσοι βρίσκονταν στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα, και ξέρω ότι η ιστορία θα αναγκάσει τον Ντόναλντ Τραμπ να λογοδοτήσει».

Από την άλλη πλευρά, ο Mike Pence αντιστάθηκε στις προσπάθειες τόσο από το πάνελ της Βουλής των Αντιπροσώπων της 6ης Ιανουαρίου όσο και σε άλλες έρευνες για έρευνες για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, και έχει προτείνει ότι ορισμένες «παρατυπίες» χαρακτήρισαν τις εκλογές του 2020.

Σε ένα άρθρο του Μαρτίου 2021 για το Heritage Foundation, ο Mike Pence σημείωσε την ύπαρξη «σημαντικών εκλογικών παρατυπιών και πολυάριθμων περιπτώσεων αξιωματούχων που παραμερίζουν τον εκλογικό νόμο της πολιτείας» κατά τις εκλογές του 2020.

Ο Mike Pence κάλεσε πρόσφατα τους συντηρητικούς να απορρίψουν το «τραγούδι σειρήνας του λαϊκισμού».

«Πιστεύω ότι πρέπει να αντισταθούμε στην πολιτική της προσωπικότητας και στο τραγούδι σειρήνας του λαϊκισμού που δεν στηρίζεται σε διαχρονικές συντηρητικές αρχές και πρέπει να μείνουμε σταθεροί στη συντηρητική ατζέντα της ζωής και της ελευθερίας και στη δέσμευση για ελευθερία που πάντα μας οδηγούσε στη νίκη. », είπε ο Mike Pence το Σάββατο στην Αϊόβα.

«Το κίνημά μας δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη θεμελιώδη δέσμευση που έχουμε για την ασφάλεια, την περιορισμένη κυβέρνηση, την ελευθερία και τη ζωή. Αλλά ούτε μπορούμε να επιτρέψουμε να παρασυρθεί το κίνημά μας από το τραγούδι σειρήνας του ανυπόστατου λαϊκισμού που δεν είναι αγκυροβολημένο από τις παλαιότερες παραδόσεις και τις πιο αγαπημένες μας αξίες».

Image: Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This