EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
SANTA CLAUS

Ο SANTA CLAUS ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

28 Dec, 2023

Στο εργαστήρι του Santa Claus παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μεγάλη αναστάτωση. Βέβαια αυτό είναι γνωστό φαινόμενο, καθότι ο Santa με τους βοηθούς του, τα ξωτικά, παλεύουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους πριν την ανατολή κάθε νέας χρονιάς. Δηλαδή να προετοιμάσουν το έλκηθρο, να κατασκευάσουν τα παιχνίδια που παρήγγειλαν τα παιδιά, και όταν αυτά ζωντανέψουν να μπουν στον τεράστιο σάκο του Santa, για να αρχίσει το υπέροχο ταξίδι της διανομής στα πέρατα του κόσμου!   

Ωστόσο τη φετινή χρονιά η κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Αφενός τα γράμματα, τα email, τα μηνύματα στο messenger, στο viber, στην προσωπική ιστοσελίδα του Santa και στους λογαριασμούς του facebook του instagram κ.λ.π., είχαν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και αφετέρου όλα τα παιχνίδια – κυρίως τα ηλεκτρονικά – που περιείχαν ακραία βία, απρεπή εκφορά λόγου, τρομακτικά τατουάζ και αναφορές σε εξαρτησιογόνες ουσίες, έπρεπε να αντικατασταθούν με παρόμοια παραδοσιακά που να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ώστε να προστατευτούν τα παιδιά από τους κερδοσκόπους. 

  • Απλά, δεν θα προλάβουμε! γκρίνιαξε ένα ξωτικό. Ο πληθυσμός της γης ξεπέρασε εδώ και καιρό τα οκτώ δισεκατομμύρια και πάει για τα εννιά ολοταχώς! Πρέπει να βρούμε μία λύση ή μία δικαιολογία για τα παιδιά που δεν θα πάρουν φέτος δώρο!
  • Να τα φορτώσουμε στην κλιματική αλλαγή, πρότεινε ένα άλλο!
  • Να πούμε πως κολλήσαμε covid, πρόσθεσε ένα τρίτο ξωτικό, το πιο τεμπέλικο!

Ο Santa, όσην ώρα τα ξωτικά προσπαθούσαν να βρουν μια πειστική δικαιολογία, έστεκε αμίλητος και σκεπτικός! Τελικά το αποφάσισε!

  • Θα ζητήσουμε βοήθεια από τον ΠΟΕ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, είπε θριαμβευτικά! Είμαι σίγουρος πως αυτοί θα βρουν τη λύση!

Την επομένη κιόλας, κατέφθασε με την πρωινή ταχυμεταφορά ένα τεράστιο κουτί ίσα με το μπόι του Santa Claus και από μέσα ξεπετάχτηκε ένα ρομπότ ίδιος κι απαράλλαχτος ο Santa! Έγραφε στην κάρτα που κρεμόταν από την άκρη του σκούφου του: «Όνομα: Santa Robot, κατηγορία Α+++, προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης με ανθρώπινη σκέψη και ανθρώπινη μορφή. Πατήστε τρεις φορές τη μύτη του για έναρξη»!

Ο Santa Claus το κοίταξε με καχυποψία! Το Santa Robot, πήρε μπροστά με την πρώτη: «Πιάνω αμέσως δουλειά, αρχίζω με την επιθεώρηση των παιχνιδιών! Εσείς μην κάνετε τον κόπο. Χο! Χο! Χο! Χο! είπε αυτό και έξυσε δύο φορές με την παλάμη του τη μύτη»!

Ο Santa Claus κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό. «Δεν είναι κόπος για μας, είναι καθήκον», του απάντησε αυστηρά, χωρίς να μπορέσει να κρύψει την αντιπάθεια που ένοιωθε για το ρομπότ με την πρώτη. «Αλλά τι ξέρεις εσύ από ευθύνες και καθήκον. Είσαι γεμάτος βίδες, γρανάζια, αλγόριθμους και σιλικόνες»!

  • «Μην ανησυχείς, απλά θέλει να σε βοηθήσει», του απάντησαν την επομένη στο τηλέφωνο από τον ΠΟΕ, όταν τους πήρε να τους ζητήσει να το αντικαταστήσουν με άλλον βοηθό, γιατί το S. Robot έκλεψε από το γραφείο του τα κλειδιά της αποθήκης παιχνιδιών και τα επιθεωρούσε χωρίς να έχει σχετική άδεια. «Άφησέ το να κάνει όπως ξέρει τη δουλεία του και δίνε του πρωτοβουλίες, του είπαν. Ο οργανισμός βασίζει πολλά στα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης της κλάσης του Santa Robot».

Ο Santa Claus όμως δεν ικανοποιήθηκε με την απάντηση των υπευθύνων του ΠΟΕ. Εξακολουθούσε να έχει ενδοιασμούς για τις προθέσεις της μηχανής που του φορτώσανε .

 Ο ίδιο απόγευμα, πήρε το έλκηθρό του και βγήκε στον καθαρό αέρα να σκεφθεί πώς να αντιμετωπίσει την κατάσταση, όταν μια μεγάλη χιονόμπαλα ξεκόλλησε από μια κορυφή και κόντεψε τον γκρεμοτσακίσει μαζί με το έλκηθρο σε μια απόκρημνη ρεματιά!

  • Ένα, Χο! Χο! Χο! Χο! ακούστηκε πίσω από κάτι βράχια!

            Λίγο αργότερα, o Santa Claus κάθισε στο γραφεί του να γράψει μια αναφορά του συμβάντος προς τον ΠΟΕ και να ζητήσει την άμεση αντικατάσταση αυτού του ύπουλου ρομπότ. Τότε χτύπησε η πόρτα και εμφανίστηκε η μηχανή κρατώντας στα χέρια ένα κουτί μελομακάρονα και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί. «Αυτά κέρασμα από μένα, για να πιείς στην υγεία μου αφεντικό», είπε ο S. Robot και έξυσε δύο φορές με την παλάμη του τη μύτη.

            «Αναθεματισμένη μηχανή», είπε από μέσα του ο καλοκάγαθος Santa. Η μηχανή όμως συνέχισε.

  • Τα παιδιά την σήμερον ημέρα είναι πολύ έξυπνα και μπορούν να διακρίνουν τους κινδύνους που κρύβουν τα κακόβουλα παιχνίδια αφεντικό. Κι εμείς θα πρέπει να τα αφήνουμε ελεύθερα να τα αξιολογούν και να αποφασίζουν τα ίδια ποια πρέπει να παίζουν και ποια να παραμερίζουν. Να βγάζουνε και οι κατασκευαστές των παιχνιδιών κάνα φράγκο παραπάνω, για να παράγουν όλο και πιο εντυπωσιακά παιχνίδια και να παίρνουν μεγαλύτερη χαρά τα παιδιά όταν τους τα μοιράζεις κάθε πρωτοχρονιά.
  • Ανάθεμά την ώρα που σε φορτώθηκα εδώ πέρα αναθεματισμένη μηχανή! άστραψε και βρόντηξε o Santa Claus. Αλλά τι ξέρετε εσείς οι μηχανές από ανθρωπιά; Μόνο να μετράτε και να υπολογίζετε με την τεχνητή νοημοσύνη σας εξισώσεις και λογαρίθμους. Τίποτε δεν ξέρετε από συναίσθημα, από αγάπη, από υψηλές αξίες και ιδανικά! Τίποτε! Ούτε και πρόκειται ποτέ να μάθετε γιατί απλά δεν είστε τίποτε περισσότερο από υπολογιστικές μηχανές. Μηχανές αποθήκευσης πληροφοριών που σαν δίνει ο κατασκευαστής σας για να σας εκμεταλλεύεται και να τα κονομάει. Τα παιδιά του κόσμου είναι το αύριο της ανθρωπότητας και όχι οι μηχανές. Και τα παιδιά θα πρέπει να τα προστατεύουμε, γιατί αυτά μόνο μπορούν να δημιουργήσουν ένα αισιόδοξο μέλλον! Αύριο κιόλας το πρωί, θα πάρω τηλέφωνο τον ΠΟΕ να έρθουν να σε παραλάβουν στο πακέτο. Να μου φέρεις αμέσως τα κλειδιά των αποθηκών με τα παιχνίδια. Και σταμάτα επιτέλους αναιδέστατε να ξύνεις όλη την ώρα τη μύτη σου με την παλάμη!

Την επομένη το πρωί ο Διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, δέχθηκε από τη Λαπωνία ένα βιντεομήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ο Santa Claus να κάθεται αναπαυτικά στο γραφείο του και να του λέει πίσω από την κατάλευκη γενειάδα του:

  • Καλημέρα από την παγωμένη Λαπωνία, πήρα να σας αναφέρω ότι το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με το ρομπότ που μου στείλατε, διευθετήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες σας. Τα παιχνίδια είναι έτοιμα και θα τα πάρουν τα παιδιά στην ώρα τους, όπως ακριβώς τα ζήτησαν στα γράμματά τους και το επιθυμεί ο ΠΟΕ.

            Ο Διευθύνων σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έτριψε τα χέρια του από χαρά!

            Ο Santa Claus, έξυσε δυο φορές με την παλάμη του τη μύτη και γέλασε μηχανικά! Χο! Χο! Χο! Χο!

 

 

 

photo StockSnap / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This