EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ουκρανία

Ουκρανία – Εκπομπή BBC, 5.3.22 – “Αλήθειες και Ψέματα”, 10.3.22

12 Mar, 2022

Το 2014 οι G8 αποφασίζουν να γίνουν G7 πετώντας τη Ρωσία έξω και αρχίζει το παιχνίδι κατασκόπων στην Ουκρανία. Η CIA, η Mossad, και οι γερμανικές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες στέλνουν συμβούλους στο Κιέβο. Παράλληλα χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν νεοναζιστικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις να βγουν στους δρόμους για την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης.

Στην Ανατολική Ουκρανία, στην Κριμαία, και στην πρωτεύουσα Κιέβο, παραστρατιωτικοί της φασιστικής οργάνωσης του «Δυτικού Τομέα» καίνε Ρωσόφωνους στους δρόμους και κλειδωμένους σε ταράτσες κτηρίων με αποκορύφωμα το εργατικό κέντρο στην Οδησσό.
Στις 6 Μαρτίου 2014 το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε να ζητήσει από τη Ρωσία την επανένωση, κάτι που παραχωρήθηκε από τη Ρωσία από το δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου 2014. Από το Μάρτιο του 2014 μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, και το Ισραήλ έχουν επιδοθεί μέσω των διπλωματών και των μυστικών τους υπηρεσιών σε ένα συντονισμένο σχέδιο.

Αυτά τα 8 χρόνια έχουν σταλεί δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία και χιλιάδες όπλα και εξοπλισμός με πρόσχημα την απόσχιση της Κριμαιας.

Ο πραγματικός λόγος είναι η προσπάθεια ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να έχουν αμερικανικές και νατοϊκές βάσεις στη χώρα και κατ´επέκταση να μπορούν να βάλουν χέρι στους υδρογονάνθρακες και τους υπόλοιπους φυσικούς πόρους.
Ο Πούτιν αν και ολιγάρχης και χειρότερος καπιταλιστής και αυτός, προσπάθησε  μεν να αποκλιμακώσει την ένταση, αλλά οι Ουκρανοί νομίζοντας πως έχουν πλάτη τους Αμερικανούς δεν σταμάτησαν τις διώξεις στην Ανατολική Ουκρανία με τα φασιστικά τάγματα εφόδου των νεοναζί παραστρατιωτικών του Svodova.

Ο «Δυτικός Τομέας» αναδείχθηκε στη δύναμη που όρισε τους δρόμους του Κιέβου, οργανώνοντας τις ομάδες κρούσεις και λειτουργώντας ως ο στρατιωτικός βραχίονας του Svoboda, της επίσημης Ουκρανικής ακροδεξιάς που σήμερα είναι κυρίαρχη δύναμη στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας. Όπως είχε γίνει και στη Γερμανία του μεσοπολέμου με τα τάγματα εφόδου του Ρούντολφ Ες.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα. χωριστά αλλά και μαζί οι Ουκρανοί, νοσταλγοί των Ναζί, ονειρεύονται κυβερνητικά πόστα και μια «καθαρή» Ουκρανία, απαλλαγμένη από μειονότητες και κυρίως Ρώσους.

Οι δολοφονίες Ρωσόφωνων στην δυτική Ουκρανία και τα τάγματα εφόδου του «δυτικού τομέα» είχαν ως αποτέλεσμα την επέμβαση του ρωσικού στρατού και την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και από ό,τι φαίνεται και των αυτόνομων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας μετά τη σημερινή «επέμβαση».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This