ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 9, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Πωλ Βεν

Πέθανε ο ιστορικός Πωλ Βεν

29 Sep, 2022

Σε ηλικία 92 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος ιστορικός της ελληνικής και ρωμαϊκής ιστορίας, Πωλ Βεν.

Γνωστός για το πάθος με το οποίο αντιμετώπιζε την γνώση για την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα, αλλά και για την αγάπη με την οποία προσπαθούσε πάντα να μεταδώσει την γνώση του.

Με το βιβλίο του «Οι Έλληνες πίστευαν στους μύθους τους”; και το «Όταν ο κόσμος μας έγινε χριστιανικός», ήρθε αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με την καθεστηκυία τάξη σε ό,τι αφορά πεποιθήσεις για την αρχαία Ελλάδα, την μυθολογία, την σεξουαλικότητα και τα στοιχεία ειδωλολατρείας. 

Ήταν ομότιμος καθηγητής στο College de France, και σίγουρα μια τολμηρή και δυνατή προσωπικότητα, γνωστή για τον ενθουσιασμό στον τρόπο που προσέγγιζε τα θέματα που μελετούσε.

Το 2014 έλαβε τιμητική διάκριση Femina για το βιβλίο του «Και στην αιωνιότητα δεν θα πλήττω», αλλά και το βραβείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BnF) για το σύνολο του έργου του το 2017. Γνωστός για το βιβλίο του “Παλμύρα, ένας Αναντικατάστατος Θησαυρός”, που κυκλοφόρησε για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της αρχαίας συριακής πόλης που αφανίστηκε από την ισλαμική οργάνωση.

 Ο Πωλ Βεν γεννήθηκε σε μια επαρχιακή πόλη της Προβηγκίας, σε εύπορη οικογένεια εμπόρων. Όπως ανέφερε πάντα, μιλώντας για τον στενό του φίλο Μισέλ Φουκώ, έγινε αριστερός για να φέρει αντίρρηση στην οικογένειά του που υποστήριζαν τους Γερμανούς κατά την γαλλική κατοχή. Δεν δήλωσε όμως ποτέ μέλος κάποιας παράταξης, παρά του σκεπτικισμού. Δεχόταν ότι “από την ανάγκη του να μην υπακούει σε καμία σχολή και κανένα ιδεολογικό ρεύμα, αλλά και να μην έχει κανέναν δάσκαλο”, υπήρξε πραγματικά αγνώμων απέναντι στον Ρεϊμόν Αρόν, ο οποίος τον ανέδειξε σε επιστήμονα και τον βοήθησε να αποκτήσει θέση στο Κολέγιο της Γαλλίας το 1975.  
photo protothema.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This