EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ελληνικής Γλώσσας

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2022

2 Mar, 2022

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας γενεθλίων της ελληνικής γλώσσας. Οχι ότι η Ελληνική γλώσσα γεννήθηκε μήνα Φεβρουάριο, απλά αποφασίστηκε επισήμως να γιορτάζεται από όλον τον κόσμο η συμβολή τούτης της υπέροχης γλώσσας στην ανάπτυξη του Δυτικού κόσμου.

Η 9η  Φεβρουαρίου, λοιπόν , κάθε χρόνου καθιερώθηκε η μέρα όπου η ανθρωπότητα αναγνωρίζει ότι χωρίς τις ελληνικές λέξεις ή ελληνικούς χαρακτήρες και συμβολισμούς, η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός του Δυτικού κόσμου απλά δε θα υπήρχε ποτέ.

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας , είτε το λες, το διαβάζεις ή το ψελίζεις, νιώθεις να διαχέεται αυτή η υπερηφάνεια μέσα σου και λες: “ναι, αυτή τη γλώσσα εγώ την ομιλώ! Είναι η γλώσσα μου, είμαι  Greek Native Speaker.”

Πόσα όμως πραγματικά γνωρίζουμε για τη γλώσσα μας; Την Ιστορία της; Απο πού ξεκίνησε; Πώς εξαπλώθηκε; Πώς επιβίωσε στα δύσκολα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας;

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριντας δημιουργήθηκε ένα βίντεο το οποίο αξίζει να παρακολουθήσεις και να αντλήσεις πληροφορίες για ην Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, την επιρροή της στην Αγγλική γλώσσα και τη διάδοσή της ανα τον κόσμο μέσα από την όμορφη δουλειά Ελλήνων Εκπαιδευτικών. Ωστόσο, θα ακούσεις συγγραφείς να δίνουν χρήσιμες πληροφορίες καθώς και Πρύτανεις Καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων να μιλούν για την αξία της και την προσφορά της στο συγγραφικό έργο και στον επιστημονικό τομέα ανα τον κόσμο.

Οι συμμετέχοντες είναι όλοι αξιόλογοι άνθρωποι με εμπειρία χρόνων στην εκπαίδευση και στη συγγραφή, άνθρωποι όπου αντικείμενο και εργαλείο του κόπου τους, της εργασίας τους και της έμπνευσής τους είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Χρόνια πολλά Ελληνική Γλώσσα!

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=QpxuKyjptcQ

 

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This