EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

«Ο πλανήτης μας, η υγεία μας»: Το Ινστιτούτο Prolepsis για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

7 Apr, 2022

Τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ ανθρώπινης υγείας και υγείας του πλανήτη και τη συλλογική ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος επισημαίνει το Ινστιτούτο Prolepsis με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα άτομα που ζουν σε κοινωνικοοικονομικά ευπαθέστερες περιοχές είναι πιθανότερο να υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, το Ινστιτούτο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, την ανάγκη περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης για όλους, και ενίσχυσης των συστημάτων κοινωνικής προστασίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, εστιάζει φέτος στις επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία της υγείας του πλανήτη και του πληθυσμού, καθώς και στην προώθηση ενός κινήματος για τη δημιουργία κοινωνιών ευημερίας για όλους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια. Στην Ευρώπη εκτιμάται, ότι ένας στους οκτώ θανάτους είναι αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτοί οι θάνατοι μπορούν να προληφθούν και θα μπορούσαν να αποφευχθούν μέσα από προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, η συστηματική εκμετάλλευση του πλανήτη για την παραγωγή της τροφής, η καύση ορυκτών καυσίμων και η εκτενής χρήση φυτοφαρμάκων, αποτελούν βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή. Ειδικά, η αλματώδης αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσης αποτελεί σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα, καθώς ευθύνεται για την απελευθέρωση στο περιβάλλον σημαντικής ποσότητας αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με το Lancet Countdown για την Υγεία και την Κλιματική Αλλαγή, η κλιματική αλλαγή είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια υγεία τον 21ο αιώνα. Την ίδια στιγμή όμως, αποτελεί και μία ευκαιρία για να επαναπροσδιοριστούν οι κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί καθοριστικοί παράγοντες της υγείας, οι συνθήκες δηλαδή υπό τις οποίες γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, ζούμε, εργαζόμαστε και γερνάμε. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν άμεσα την κατάσταση της υγείας μας, ενώ ευθύνονται σημαντικά για τις ανισότητες στην υγεία.

Η προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, και ο περιορισμός των ανισοτήτων στον χώρο της υγείας αποτελούν σταθερούς στόχους του Ινστιτούτου Prolepsis. Παράλληλα, η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών κινδύνων για την υγεία υλοποιώντας στο παρελθόν ερευνητικά και εφαρμοσμένα προγράμματα στον τομέα της περιβαλλοντικής υγείας. Συγκεκριμένα, έχει συνεισφέρει στην υλοποίηση της επιδημιολογικής μελέτης στην περιοχή των Οινοφύτων, η οποία αφορά στο πόσιμο νερό, το οποίο καταναλωνόταν από τους κατοίκους της περιοχής των Οινοφύτων έως το 2009. Τα αποτελέσματα της μελέτης έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επιστημονική κοινότητα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην αιτιολογική έκθεση της Κυβέρνησης της Καλιφόρνια (2011) ως τεκμήρια για τη θέσπιση ορίων (Public Health Goals) στην περιεκτικότητα του πόσιμου νερού σε εξασθενές χρώμιο. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Επίσης, το Ινστιτούτο έχει υλοποιήσει ερευνητικά και εφαρμοσμένα προγράμματα με στόχο την προαγωγή της υγείας των αγροτών και την προστασία της υγείας τους από τα φυτοφάρμακα.

Περισσότερες πληροφορίες για το επιστημονικό έργο του Ινστιτούτου Prolepsis στον ευρύτερο χώρο της Δημόσιας Υγείας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This