EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
πακέτο ασφάλισης περιουσίας

Οι νομοθέτες της Φλόριντα παραδίδουν νέο πακέτο ασφάλισης περιουσίας στoν DeSantis

27 May, 2022

 PUNTA GORDA, Φλόριντα – Και τα δύο επιμελητήρια του νομοθετικού σώματος της Φλόριντα ενέκριναν ένα νέο νομοθετικό πακέτο ασφάλισης περιουσίας με στόχο την αύξηση των επιτοκίων ασφάλισης ακινήτων, δημιουργώντας ένα ταμείο αντασφάλισης 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. και έγραψε νέους κανόνες σχετικά με τις αρνήσεις κάλυψης και το τι μπορούν να χρεώσουν οι δικηγόροι κατά τη διάρκεια της δίκης. Καθώς πλησιάζει η εποχή των τυφώνων, το μέτρο κατευθύνεται τώρα στο γραφείο του κυβερνήτη Ron DeSantis για έγκριση.

Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία ψήφισε με 30-9 στις 24 Μαΐου για το νομοσχέδιο ασφάλισης περιουσίας SB- 2-D και SB- 4-D που χορηγείται από τον γερουσιαστή της πολιτείας των Ρεπουμπλικάνων Jim Boyd, με την ελπίδα να μειωθεί το κόστος αρχικής ασφάλισης για τους ιδιοκτήτες κατοικιών μειώνοντας τα ασφάλιστρα και την αντιμετώπιση των επισκευών στέγης. Ο εκπρόσωπος Jay Trumbull υποστήριξε τις εκδόσεις HB 1D και HB 3D του House που πέρασαν 95-14 στις 25 Μαΐου. Οι υποστηρικτές είπαν ότι ήταν ένα καλό “πρώτο βήμα” σε μια προσπάθεια “σταθεροποίησης της αγοράς” και προσέλκυσης ασφαλιστικών φορέων πίσω στη Φλόριντα. Και τα δύο Επιμελητήρια υπέγραψαν τα αντίστοιχα νομοσχέδιά τους στις 25 Μαΐου και τα έστειλαν στο γραφείο του κυβερνήτη στις 26 Μαΐου.

«Το νομοσχέδιο που έχουμε ενώπιόν μας δεν είναι τέλειο και δεν υποτίθεται ότι απαντά σε κάθε ερώτηση ή λύνει κάθε πρόβλημα, αλλά προσφέρει μια ισορροπημένη λύση», είπε ο Τράμπουλ κατά την ακρόαση της Βουλής. «Είναι ένα νομοσχέδιο που καταπολεμά την απάτη χωρίς να αποστερεί τους καταναλωτές. Βοηθά τις εγχώριες ασφαλιστικές εταιρείες της Φλόριντα χωρίς να επιβραβεύει την εταιρική κακοδιαχείριση. Είναι ένα νομοσχέδιο που παρέχει βοήθεια στους ιδιοκτήτες σπιτιού χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ασφαλιστικής αγοράς».

Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου είπαν ότι «διασώζει τον κλάδο» χωρίς να παρέχει ανακούφιση στους ιδιοκτήτες κατοικιών από τα υψηλά ασφάλιστρα και τις ακυρωμένες πολιτικές σε ολόκληρη την πολιτεία.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια μεταρρύθμισης που αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στον επείγοντα χαρακτήρα της στιγμής μας», είπε ο Δημοκρατικός βουλευτής Andrew Learned, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ψηφοφορία. «Αυτό οδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μην κάνετε λάθος – αυτός ο νόμος δεν θα οδηγήσει σε χαμηλότερα ασφάλιστρα. Δεν θα εμποδίσει περισσότερους κατοίκους της Φλώριδας να πέσει η κάλυψή τους όταν η ασφαλιστική τους εταιρεία κλείσει. Και δεν θα αλλάξει το υποκείμενο πρόβλημα ότι οι καταιγίδες γίνονται πιο συχνές και πιο έντονες λόγω της κλιματικής αλλαγής».

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις για αντασφάλιση για να βοηθήσουν τους ασφαλισμένους να αγοράσουν ασφάλιση για να προστατευθούν από τον κίνδυνο λόγω ζημιών από τυφώνα, κάτι που θα επέτρεπε στους ασφαλιστές να συμμετέχουν στο Hurricane Catastrophe Fund πριν φτάσουν τη μέγιστη αποζημίωση. Ωστόσο, για να συμμετάσχει ένας ασφαλιστής στο πρόγραμμα θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η Φλόριντα έχει καταγράψει περίπου επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες σπιτιού που συνέχισαν να βλέπουν τα ποσοστά ασφάλισης των ιδιοκτητών τους να διπλασιάζονται. Ο κυβερνήτης κάλεσε μια ειδική συνεδρίαση για να εξετάσει το ζήτημα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων στους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά δεν υπήρχαν εγγυήσεις ότι θα λειτουργούσε.
Τα νομοσχέδια θα απαγορεύουν στους ασφαλιστές να αρνούνται την κάλυψη λόγω της ηλικίας μιας στέγης, εάν είναι μικρότερη των 15 ετών. Εάν η στέγη είναι παλαιότερη, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα επιτρέπεται να λάβουν επιθεώρηση πριν τους αρνηθεί την κάλυψη από έναν ασφαλιστή. Εάν η επιθεώρηση διαπιστώσει ότι απομένουν πέντε χρόνια ζωής, οι ασφαλιστές δεν μπορούν να αρνηθούν την έκδοση συμβολαίου αποκλειστικά με βάση την ηλικία της στέγης σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία. Επιπλέον, εάν η στέγη έχει 25 τοις εκατό ή περισσότερο ζημιά, αλλά συμμορφώνεται με τους οικοδομικούς κώδικες, θα πρέπει μόνο να επισκευαστεί αντί να αντικατασταθεί σύμφωνα με την εξαίρεση των κωδίκων δόμησης που δημιουργείται από την προτεινόμενη νομοθεσία.

Ένα πρόσθετο μέτρο θα επιτρέψει επιχορηγήσεις έως και $10.000 για τη μετασκευή κατοικιών, ώστε να είναι λιγότερο επιρρεπή σε ζημιές από τον τυφώνα. Προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις, το ακίνητο θα πρέπει να έχει ασφαλιστική αξία $500.000 ή λιγότερο, να είναι οικιακό, κατασκευασμένο πριν από το 2008 και σε περιοχή όπου η ταχύτητα του ανέμου από καταιγίδες μπορεί να υπερβαίνει τα 140 mph. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάμβαναν $2 από το κράτος για κάθε δολάριο που επενδύουν σε βελτιώσεις μετριασμού.

Οι αμοιβές δικηγόρου είναι επίσης περιορισμένες σε υποθέσεις που σχετίζονται με ασφάλειες, οι οποίες λένε ότι ορισμένοι από τους υποστηρικτές του νομοσχεδίου αντιπροσώπευαν το 9% όλων των ασφαλιστικών αξιώσεων που υποβλήθηκαν σε εθνικό επίπεδο, αλλά σχεδόν το 80% όλων των αγωγών ιδιοκτησίας.

Η προτεινόμενη νομοθεσία θα επιτρέψει περισσότερη “κρατική εποπτεία”, ώστε οι ρυθμιστικές αρχές να μπορούν “να εντοπίσουν τις τάσεις, να αναλύσουν τους λόγους και να προσπαθήσουν να αποτρέψουν μελλοντική αποτυχία των ασφαλιστών”.

Η διακήρυξη του DeSantis για την κλήση των νομοθετών πίσω στο Tallahassee έλεγε ότι από το 2021, ο ασφαλιστικός κλάδος είχε δύο χρόνια ζημιών αναδοχής που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο κάθε χρόνο και πολλές ασφαλιστικές εταιρείες είτε έχουν πέσει σε αφερέγγυοτητα, βρίσκονται σε εκκαθάριση ή έχουν σταματήσει.

Οι νομοθέτες κατέληξαν επίσης σε συμφωνία να συμπεριλάβει στη νομοθετική δέσμη ένα μέτρο που να απαιτεί από όλες τις κατασκευές άνω των τριών ορόφων να πραγματοποιούν περιοδικούς ελέγχους της δομικής τους ακεραιότητας – σε εθνικό επίπεδο. Αυτό έρχεται μετά την κατάρρευση του κτηρίου στο Surfside που σκότωσε 98 ανθρώπους τον Ιούνιο του 2021.

Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Florida Gulf Coast Shelton Weeks είπε στους The Epoch Times ότι η ασφαλιστική καταστροφή δεν «εκδηλώθηκε» τους τελευταίους μήνες επειδή οι επιχειρήσεις, ακόμη και οι ασφαλιστικές εταιρείες «πρέπει να αποκομίσουν κέρδη για να παραμείνουν στην επιχείρηση».

«Αυτό δεν ξεκίνησε μόλις χθες», είπε ο Weeks. «Έχει χτιστεί και είναι ένα σημείο όπου δεν χρειαζόμαστε ένα έμπλαστρο. χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη λύση».
Το καλοκαίρι του 2004, τέσσερις ισχυροί τυφώνες και μία τροπική καταιγίδα έπληξαν τη Φλόριντα, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες περιουσίας με συνέπεια να ασκώντας μεγάλη πίεση στις ασφαλιστικές εταιρείες. Το 2006, ο νεοεκλεγείς Κυβερνήτης Charlie Crist και το νομοθετικό σώμα άλλαξαν τους νόμους ασφάλισης περιουσίας περιορίζοντας τα ασφάλιστρα που θα πλήρωναν οι ιδιοκτήτες σπιτιού στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο Weeks είπε ότι στον επιχειρηματικό κόσμο, μια επιχείρηση αναμένεται να έχει κέρδη. Και υπάρχουν πολλά κέρδη στον ασφαλιστικό κλάδο.

“Αν θέλουμε να έχουμε αυτές τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εδώ – ασφάλιση στην πολιτεία μας – πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι ένα περιβάλλον φιλικό προς το επιχειρηματικό τους μοντέλο”, είπε. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουμε το κράτος, πρέπει απλώς να τους δώσουμε ευκαιρίες».

Ο Weeks είπε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες εξετάζουν τη Φλόριντα με όρους «ανταλλαγής κινδύνου-απόδοσης» και γνωρίζουν ότι εάν η Φλόριντα «λειτουργεί σωστά, αυτές οι εταιρείες, που λειτουργούν στη Φλόριντα, μπορεί να είναι κερδοφόρες».

Ένας άλλος τομέας ανησυχίας για το νομοθετικό σώμα που έχει προκαλέσει μια σημαντική αλλαγή στις ασφαλιστικές εταιρείες που αυξάνουν τα επιτόκια και αποσύρονται εντελώς από το κράτος είναι οι «δόλιες αξιώσεις στέγης».

Ο Weeks είπε ότι του προσφέρθηκε μια «δωρεάν στέγη», από μια αξιόπιστη εταιρεία κατασκευής στεγών, αλλά δεν «δέχθηκε το δόλωμα».

«Τίποτα δεν είναι δωρεάν», είπε. «Μετά τον τυφώνα Irma, κάθε άλλη διαφήμιση στην τηλεόραση ήταν μια εταιρεία κατασκευής στέγης που σου έλεγε ότι έπρεπε να βιαστείς να πάρεις τη στέγη σου και θα χρησιμοποιούσαν τον όρο – χωρίς κόστος για σένα. Το κόστος για όλους μας τώρα είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Ο Weeks είπε ότι οι ισχυρισμοί για τις στέγες είναι “αυτό που μας έφερε εδώ” και αυτό ήταν ο κύριος μοχλός των αυξήσεων των επιτοκίων λόγω “αδίστακτων εργολάβων στέγης”.
Ένα άλλο μέρος του νομοσχεδίου θα ήταν η δημιουργία ενός προσωρινού ταμείου αντασφάλισης που θα συμπεριλαμβάνει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρήματα των φορολογουμένων. Άλλες αλλαγές απαιτούν τον περιορισμό των αγωγών που υποβάλλονται κατά των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ εμποδίζουν τους ασφαλιστές να αρνηθούν να ανανεώσουν ή να προσφέρουν συμβόλαια σε ιδιοκτήτες κατοικιών με στέγες μικρότερες των 15 ετών.

Ο Weeks εξήγησε ότι η αντασφάλιση είναι απλώς «ασφάλιση για τις ασφαλιστικές εταιρείες».
«Στις παράκτιες περιοχές, το βλέπουν αυτό και λένε «ξέρετε, αν περάσουμε άλλον τυφώνα κατηγορίας πέμπτης από εδώ, θα μπορούσε να μας εξαφανίσει», είπε. «Έτσι, αγοράζουν ασφάλιση για να καλύψουν αυτόν τον κίνδυνο».

Ο Weeks είπε ότι τα καλά νέα σε όλα αυτά είναι ότι το πρόβλημα ήταν «στο ραντάρ όλων για λίγο» και τουλάχιστον είχαμε συζητήσει γι’ αυτό.

«Ο κυβερνήτης δεν ξύπνησε απλά και είπε «έι, πρέπει να το διορθώσουμε», είπε ο Weeks. «Ήξεραν ότι αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα.

Οι νομοθέτες της Φλόριντα επέστρεψαν στο Ταλαχάσι στις 23 Μαΐου μετά από αίτημα του DeSantis, ο οποίος τους είχε καλέσει με δήλωσή τους στις 19 Απριλίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια προβληματική ασφαλιστική αγορά στην τακτική συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών στη Φλόριντα μαστίζονται από υψηλά ποσοστά, ακυρώσεις συμβολαίων και ασφαλιστικές εταιρείες που αναδιπλώνονται ή απομακρύνονται από την πολιτεία αφήνοντας τους ιδιοκτήτες σπιτιού ευάλωτους καθώς αντιμετωπίζουν μια επερχόμενη περίοδο τυφώνων που ξεκινά την 1η Ιουνίου.

Image:theepochtimes.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This