EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
τα παιδιά στην Γαλλία

Παλεύουν με την φτώχεια τα παιδιά στην Γαλλία

21 Nov, 2022

Μελέτη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του  Παιδιού, αποκαλύπτει ότι ένα στα πέντε παιδιά στη Γαλλία ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό, δια στόματος UNICEF.

Συνεχίζοντας την αποκαλυπτική καταμέτρηση, η μελέτη αναφέρει ότι το 21% των παιδιών στην Γαλλία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, περίπου 5.700 παιδιά ζουν σε παραγκουπόλεις στα ηπειρωτικά, 30.000 ζουν φιλοξενούμενα σε ξενοδοχεία και 1.600 δεν έχουν κάν λύση στέγασης. Ανάμεσα σε αυτά είναι παιδιά που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια, αναπηρία, είναι θύματα βίας, ή αγωνίζονται για  τα βασικότερα δικαιώματά τους. Φυσικά, αυτό επηρεάζει και την οικογενειακή ζωή, όπου αυτή υπάρχει, τις συνθήκες ύπαρξης προστασίας, παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο κ.λπ.

Η κατάσταση αυτή τείνει να γίνεται ακόμη εντονότερη εάν αναλογιστεί κανείς και τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φτάνουν στην χώρα. Όπως αναφέρει η έκθεση, από το 2012 μέχρι σήμερα, περίπου 33.786 παιδιά έχουν τεθεί υπό κράτηση, και οι εισηγητές της έρευνας κάνουν την σύσταση να απαγορευτεί η διοικητική κράτηση των παιδιών, εάν συνυπάρχουν συνθήκες παραβατικής οικογένειας ή παράνομης, ώστε να καταπολεμηθούν οι οικογενειακοί χωρισμοί.

Αυτό που ζητά εν τέλει η Unicef στην χώρα, είναι να δημιουργηθεί ένα υπουργείο υπεύθυνο για το θέμα των παιδιών, αναπτύσσοντας μια εθνική στρατηγική για το θέμα, με σεβασμό στα βασικά τους δικαιώματα. «Οι υπάρχουσες δημόσιες πολιτικές για τα παιδιά είναι πολυάριθμες αλλά πολύ διάσπαρτες, γεγονός που εμποδίζει την αναγνωσιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την προβολή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This