EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
δημοσιοποίηση

Παύση ισχύος εισαγγελικών διατάξεων που αφορούν στη δημοσιοποίηση στοιχείων (ταυτότητας, φωτογραφιών, ποινικής δίωξης)

9 Nov, 2023

Σχετ: α) υπ’ αριθμ. 1048/3/802-τξβ από 25.10.23 έγγραφο ΔΑΑ/ΥΠΑ β) η από 22.09.23 αίτηση κατηγορουμένου σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διάταξη δημοσιοποίησης ασκηθείσας ποινικής δίωξης καθώς και στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών.

 

Με αφορμή τα ανωτέρω σχετικά επισημαίνονται τα ακόλουθα:

  • Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είχε εκδοθεί την 27.10.2022, κατόπιν της 957/22 Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος τριών (3) κατηγορουμένων για αδικήματα σε βάρος ανήλικης,
  • Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με την εισαγγελική Διάταξη είχε χρονική ισχύ μέχρι την 14.00 ώρα της 27.04.2023, ενώ
  • Όπως ρητά αναγραφόταν και στο σώμα της σχετικής Ανακοίνωσης, μετά την ως άνω ημερομηνία, δεν επιτρέπεται και αντίκειται στην σχετική νομοθεσία η οποιαδήποτε περαιτέρω διατήρηση των δημοσιοποιηθέντων στοιχείων ή/και η αναπαραγωγή τους.

Κατόπιν των ανωτέρω υπενθυμίζεται – επισημαίνεται εκ νέου η υποχρέωση απανάρτησης – απόσυρσης από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του συνόλου των στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν με την παραπάνω Ανακοίνωση.

Η υποχρέωση αυτή αφορά σε όλες τις περιπτώσεις δημοσιοποίησης (στοιχείων ταυτότητας, φωτογραφιών, πληροφοριών, δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κ.λπ.), εφόσον έχει παύσει η χρονική ισχύς τους, όπως καθορίζεται κάθε φορά στις σχετικές εισαγγελικές Διατάξεις και αποτυπώνεται στις αντίστοιχες Ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι, για τις εν ισχύ δημοσιοποιήσεις στοιχείων μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στο www.astynomia.gr και συγκεκριμένα στο μπάνερ που βρίσκεται στην αρχική σελίδα με θέμα «Δημοσιοποιήσεις Στοιχείων Ταυτότητας».

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση επικοινωνήστε με το Γραφείο μας στα τηλέφωνα 210-6997241 και 213-1520602, 603.

 

Ο Προϊστάμενος Γραφείου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Φώτιος Κορακάκης

Αστυνόμος Α΄

ΕΓΓΡ 9009.12.6372.19-Α (1)

 

 

 

photo https://www.stekiamea.gr/ 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This