EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Περί ανθρώπινης υπόστασης

Περί ανθρώπινης υπόστασης

11 Apr, 2022

Προσωπικότητα

Η Προσωπικότητα μας είναι εμποτισμένη με συναισθήματα, ενώ Εαυτός μας μόνο με αισθήματα.

Η Προσωπικότητά μας έχει ατέλειες και ψεγάδια, ενώ ο Εαυτός μας δεν έχει.

Η μοναδική περίπτωση, κατά την οποία ο Εαυτός μας και η Προσωπικότητά μας γίνονται το ίδιο και το αυτό, είναι όταν αναιρούνται τα Συναισθήματα, τα Πάθη και τα Ελαττώματα.

Τότε ο Θεϊκός Σπινθήρας που βρίσκεται μέσα μας, απαλλαγμένος από την Προσωπικότητά μας, ενεργοποιείται, βγάζοντας το Αγνό και Αμόλυντο τμήμα της ύπαρξή μας.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε την ικανότητα να συντονιστούμε πλέον με το Θείο, απολαμβάνοντας μία Μακάρια και Ευδαίμονα ζωή.

Οι Αρετές του Ανθρώπου

Οι Αρετές είναι το σχεδόν αντίθετο των ελαττωμάτων. Για κάθε αρετή υπάρχει ένα αντίστοιχο ελάττωμα και το αντίστροφο.

Οι Αρετές σχετίζονται με το πνεύμα και δεν έχουν καμία σχέση με το Υλικό μας Σώμα.

Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η εξωτερική ομορφιά του ανθρώπου είναι και αρετή. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία χωροχρονική κατάσταση μίας συγκεκριμένης υλιστικής πραγματικότητας.

Η προσπάθεια αφαίρεσης των ατελειών της προσωπικότητας μας είναι δύσκολη και επίμονη. Απαιτείται αφύπνιση και ενεργοποίηση των αρετών, για να αποτινάξουμε από πάνω μας το ζυγό των ελαττωμάτων.

Όσο περισσότερα βαρίδια της υλιστικής μας προσωπικότητας αφαιρέσουμε από πάνω μας, τόσο περισσότερο θα μπορέσουμε να ανυψωθούμε Πνευματικά.

Ωριμότητα και Ανωριμότητα

Πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους ακολουθούν δύο αντίθετες πλευρές. Η μία είναι η γρήγορη «ωριμότητα» στο στίβο της ζωής, στη γνώση, στην επαγγελματική σταδιοδρομία, στη λογική και η αντίθετη πλευρά της «ανωριμότητας» που εκδηλώνεται με παντελή έλλειψη συναισθημάτων, έλλειψη σεβασμού, εγωκεντρικών παθών και απουσία ηθικής και σεβασμού.

Ωριμότητα σημαίνει, συνέπεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα λόγων και έργων, συναισθηματικά και «ιδιολογική» ανάπτυξη, που συμπορεύεται με το πέρασμα των χρόνων και φυσικά με την απόκτηση εμπειριών. Στην ουσία γινόμαστε πιο σοφοί και αναδεικνύονται οι θετικές μας αξίες. Ο άνθρωπος γίνεται πιο ελεύθερος, απαλλαγμένος από πάθη, προκαταλήψεις και δεν «παιδιαρίζει».

 

Η απαλλαγή του ανθρώπου από τα Πάθη και τις προκαταλήψεις συνιστούν ένα άνθρωπο ώριμο, ελεύθερης σκέψης. Η Ελεύθερη σκέψη δεν εγκλωβίζεται, δεν φυλακίζεται, δεν αλλοτριώνεται. Η ελεύθερη σκέψη δημιουργεί, βάζει στόχους, δεν διαχωρίζει ανθρώπους, σέβεται και εκτιμά τον συνάνθρωπο του και δεν μένει στο χθες αλλά προχωρά μπροστά αδιαφορώντας τις κακόπιστες και ζηλόφθονες κριτικές.

Ένας άνθρωπος ώριμος έχει υγιή συναισθήματα, νοσταλγεί τους παιδικούς του φίλους, δεν ξεχνά το φτωχικό του αλλά τίμιο ξεκίνημα όσο ψηλά και αν φτάσει και χαίρεται γιατί χαίρεται ο διπλανός του. Έχουν ανθρωπιά, συμπόνια, εκδηλώνουν ελεύθερα την αγάπη τους και δεν προσποιούνται, είναι αληθινοί και με διαφάνεια στη ζωή τους.

Ο Mεγάλος Γκάντι αναφέρει για τους ανώριμους ανθρώπους:

  • Πολιτική χωρίς αρχές,
  • Εμπόριο χωρίς ηθική,
  • Πλούτος χωρίς εργασία,
  • Εκπαίδευση χωρίς χαρακτήρα,
  • Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά,
  • Ηδονή χωρίς συνείδηση,
  • Λατρεία χωρίς θυσία.

«Εδιζησάμην εμεωυτόν» – “Ηράκλειτος”

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This