EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών 

14 Mar, 2024
Περί αποστρατικοποίησης

Περί αποστρατικοποίησης

Περί αποστρατικοποίησης

Η αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, όπως απαιτούν οι Τούρκοι από την Ελλάδα, αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας θέμα στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των γεωπολιτικών δυναμικών στην περιοχή του Ανατολικού Μεσογείου. Η απαίτηση αυτή αναδύεται από την ερμηνεία της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923, καθώς και από διαφορετικές απόψεις σχετικά με το διεθνές δίκαιο και τα θαλάσσια δικαιώματα.
Οι Τούρκοι επιμένουν ότι η αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή. Κατά την άποψή τους, η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων σε νησιά που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές αποτελεί πηγή εντάσεων και δυνητικών συγκρούσεων.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα επιμένει ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών της είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο και τη Συνθήκη της Λοζάνης. Υποστηρίζει ότι η κυριαρχία της σε αυτά τα νησιά είναι αναπόσπαστο και ότι η παρουσία των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων αποτελεί εγγύηση για την εδαφική ακεραιότητά της.
Το ζήτημα αυτό παραμένει ένα από τα κύρια εμπόδια στον εκδημοκρατισμό και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή. Η διαμάχη για την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών αποτελεί πηγή τάσεων και ανησυχιών στο Ανατολικό Μεσόγειο, επηρεάζοντας τις πολιτικές σχέσεις και την περιφερειακή σταθερότητα. Η εύρεση ενός διπλωματικού λύσεων παραμένει αναγκαία για την αποτροπή της επιδείνωσης της κατάστασης και τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

 

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την ημερίδα του Ε.Λ.ΙΣ.Μ.Ε με προεδρο των κ Ιωαννη Μπαλτζώη όπου οι κ.κ. Άγγελος Συρίγος και Αλέξανδρος Κατράνης συζητούν το θέμα της αποστρατικοποίησης αλλά και της Συνθήκης της Λωζάνης: https://www.youtube.com/watch?v=JUCSKj5wETE  

 

 

photo https://gr.pinterest.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This