ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ελληνικό αφμ

Περισσότερα από 141.000 φυσικά πρόσωπα που διαμένουν στις ΗΠΑ, έχουν ελληνικό ΑΦΜ

14 Dec, 2022

Περισσότερα από 141.000 φυσικά πρόσωπα που ζουν στις ΗΠΑ διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ, περισσότερα από 51.000 φέρουν ελληνική υπηκοότητα, ενώ 87.000 περίπου έχουν αμερικανική υπηκοότητα. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Ο κ.Πιτσιλής βρέθηκε στην Νέα Υόρκη, μετά το Σίδνεϋ της Αυστραλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, και είχε την δυνατότητα αφ’ ενός να μιλήσει με ομογενείς των ΗΠΑ, αλλά και να συμμετέχει στο Capital Link – Invest in Greece Forum. Τα στοιχεία που έδωσε, μέσω της ομιλίας του, αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι τα εν λόγω φυσικά πρόσωπα που έχουν ελληνικό ΑΦΜ και διαμένουν στις ΗΠΑ, πληρώνουν στην Ελλάδα φόρο ακίνητης περιουσίας και εισοδήματος, και το συνολικό αυτό κόστος ανέρχεται ετησίως στα 74 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ανέφερε διεξοδικά την διευκόλυνση των Ελλήνων ομογενών να κάνουν συναλλαγές εξ αποστάσεως μέσω πλατφόρμας της ΑΑΔΕ (myAADE / myProperty / myCar, myDATA), χωρίς να απαιτείται παρουσία τους ή παρουσία πληρεξούσιου ατόμου. Όπως δήλωσε ο κος Πιτσιλής, από τον Απρίλιο του 2023, η ΑΑΔΕ θα δέχεται πληρωμές οφειλών και από ξένες τράπεζες, ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί νέα ψηφιακή ενότητα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ η οποία θα απευθύνεται εξ ολοκλήρου στους Έλληνες ομογενείς.

Ο κ. Πιτσιλής είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει και με τον επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του ελληνικού γραφείου στην Νέα Υόρκη, κ. Νικόλαο Θωμόπουλο.

Κατά την συζήτησή τους, παρουσία εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων, συγκέντρωσαν ερωτήματα και αιτήματα, τα οποία δεσμεύτηκαν να απαντήσουν σε σύντομο χρόνο.

 

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This