EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σουηδός πρωθυπουργός

“Πιθανή η ένταξη της Φινλανδίας χωρίς στην Σουηδία” λέει ο Σουηδός πρωθυπουργός

31 Mar, 2023

Έχει γίνει όλο και πιο πιθανό η Φινλανδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τη Σουηδία.Αυτό ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Ulf Kristersson (M) σε συνέντευξη Τύπου.

– Η συνολική εκτίμηση είναι ότι η πιθανότητα για αυτό έχει αυξηθεί, λέει.

Οι διαπραγματεύσεις για το ΝΑΤΟ μεταξύ Σουηδίας, Τουρκίας και Φινλανδίας ξεκίνησαν ξανά στα τέλη Φεβρουαρίου μετά από μια μικρή διακοπή, αλλά μέχρι στιγμής οι χώρες δεν έχουν καταλήξει σε λύση.

Πρόσφατα, ωστόσο, η Τουρκία άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι έτοιμη να εγκρίνει μόνο την αίτηση της Φινλανδίας. Και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ulf Kristersson (M), η πιθανότητα αυτό το σενάριο να γίνει πραγματικότητα έχει αυξηθεί.

– Όπως όλοι άκουσαν τις τελευταίες εβδομάδες, δεν αποκλείεται η Σουηδία και η Φινλανδία να επικυρωθούν σε διαφορετικά στάδια. Αυτό που συναντήσαμε ο Oscar Stenström και εγώ τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι η πιθανότητα να συμβεί αυτό με διαφορετικούς ρυθμούς έχει αυξηθεί, λέει ο Ulf Kristersson.

Τονίζει ότι η απόφαση είναι στα χέρια της Τουρκίας και ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να χειριστεί μια κατάσταση όπου η Φινλανδία θα εισέλθει στο ΝΑΤΟ χωρίς τη Σουηδία.

– Ο Γενς Στόλτενμπεργκ (Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ) συνήθως επισημαίνει ότι αν αυτό συνέβαινε, δεν θα ήταν μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Βασικά, δεν πρόκειται για το αν η Σουηδία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά για το πότε η Σουηδία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, λέει ο Ulf Kristersson.


Η Τουρκία δεν είναι ακόμη ικανοποιημένη

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Oscar Stenström ισχυρίζεται ότι είχαν «εμπιστευτικές συνομιλίες» με την Τουρκία, αλλά ότι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Σουηδία έχει δρόμο να διανύσει για να εκπληρώσει τη συμφωνία που υπεγράφη στη Μαδρίτη πέρυσι.

– Όπως όλοι γνωρίζουν, η επικύρωση είναι μια εθνική απόφαση και είναι η Τουρκία που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Σουηδία έχει δρόμο να διανύσει και όχι λιγότερο σημαντικό είναι το έργο που κάνουν οι αρχές μας για την καταπολέμηση του PKK, λέει.

– Η αντίστοιχη δυσαρέσκεια δεν εκφράστηκε στη Φινλανδία, κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ότι η Τουρκία πιστεύει ότι η Φινλανδία έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο στην εκπλήρωση του μέρους της στο μνημόνιο.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This