EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Πληρωμή με δακτυλικό αποτύπωμα

Πληρωμή με δακτυλικό αποτύπωμα ξεκινά στην Σουηδία

22 Apr, 2022

Ξεχνάτε συχνά τον κωδικό PIN για τη χρεωστική σας κάρτα; Ή μήπως αισθάνεστε ανασφαλείς να εισάγετε αριθμούς για να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας; Τότε αυτά τα νέα μπορεί να είναι για εσάς. Πλέον γίνεται δυνατή η πληρωμή με τη βοήθεια του δακτυλικού σας αποτυπώματος.

Συγκεκριμένα η Rocker λανσάρει μια βιομετρική κάρτα πληρωμών στη σουηδική αγορά, σε συνεργασία με τον κατασκευαστή καρτών Idemia και την Idex Biometrics – όπου η τελευταία παρέδωσε τη λύση αισθητήρα. Η κάρτα έχει δοκιμαστεί πιλοτικά και τώρα θα κυκλοφορήσει πραγματικά. Η Σουηδία θα είναι έτσι μεταξύ των πρώτων χωρών στον κόσμο όπου αυτό είναι δυνατό, σύμφωνα με τους ίδιους τους Rocker.
“Ως αμφισβητείς των μεγάλων τραπεζών, δοκιμάζουμε συνεχώς νέα τεχνολογία για την ανάπτυξη απλούστερων και εξυπνότερων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που βοηθούν τους καταναλωτές στην καθημερινή ζωή. Οι βιομετρικές κάρτες αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας να προσφέρουμε έξυπνες λύσεις πληρωμής ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Οι κάρτες διευκολύνουν τους καταναλωτές επειδή δεν χρειάζεται πλέον να εισάγετε ή να θυμάστε έναν κωδικό PIN για πληρωμές, λέει ο Andreas Norberg”, επικεφαλής του Save and Pay στη Rocker.

Εάν το κινητό σας αποφορτιστεί ή το χάσετε, χρειάζεστε κάρτα για να μπορέσετε να πληρώσετε. Επιπλέον, η βιομετρική κάρτα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από τη χρήση της χρεωστικής κάρτας. Στο μέλλον, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να χρησιμοποιήσετε την κάρτα για να ξεκλειδώσετε την πόρτα του σπιτιού, του γραφείου σας ή για να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο, λέει ο Andreas Norberg.
Η εξουσιοδότηση της πληρωμής πραγματοποιείται μέσω του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην κάρτα, όπου τα βιομετρικά δεδομένα αποθηκεύονται επίσης σε ένα τσιπ. Εάν για οποιονδήποτε λόγο συμβεί η κάρτα να μην αναγνωρίσει το δακτυλικό αποτύπωμα του νόμιμου κατόχου της, υπάρχει διαθέσιμος κωδικός PIN σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Ωστόσο, το ότι το δάχτυλο δεν αναγνωρίζεται δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα στις πιλοτικές δοκιμές που πραγματοποιούνται, λέει μια επαφή τύπου για την Idex Biometrics στον Ehandel. Και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ο πελάτης επαληθεύεται ως συνήθως, μέσω των διαθέσιμων εργαλείων.
Υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος με κωδικούς και κωδικούς πρόσβασης, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τους ίδιους σε πολλά σημεία. Το βιομετρικό αποτύπωμα είναι απίστευτα δύσκολο να παραποιηθεί. Έτσι θα είναι οι χρεωστικές κάρτες στο μέλλον, λέει ο Andreas Norberg.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This