ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

July 3, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάϊρο

Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάϊρο

4 Nov, 2021

Θέμα: Απαντήσεις σε 98 ερωτήσεις οικονομικών φορέων των κ.μ. σχετικά με το σύστημα τελωνειακών ελέγχων προ-φόρτωσης Advance Cargo Information (ACI) το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από 1/10/2021

 

Η εδώ Αντιπροσωπεία της ΕΕ διαβίβασε ερωτήματα στην εταιρεία MTS, η οποία χειρίζεται την πλατφόρμα συλλογής των δεδομένων προφόρτωσης.

Σας γνωρίζουμε εξής:Όλα τα έγγραφα που αφορούν στα φορτία προς εξαγωγή πρέπει να στέλνονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας Cargo-X.

Το ψηφιακό τιμολόγιο για κάθε φορτίο θα πρέπει να αναρτάται στην εν λόγω πλατφόρμα. Ο εξαγωγέας θα πρέπει να πληρώσει για την ανάρτηση των εγγράφων.

Η ανάρτηση θα πρέπει να γίνει πριν την άφιξη των εμπορευμάτων στα Αιγυπτιακά λιμάνια. Για περισσότερες πληροφορίες: https://cargox.io/videos/egyptian-aci-filing-cargox-platform/

Μόνο στην περίπτωση πληρωμής του εμπορεύματος με εγγυητική επιστολή από την τράπεζα, θα πρέπει να αποστέλλονται τα πρωτότυπα έγγραφα στις τράπεζες. Σταδιακά προβλέπεται να υπάρξει διασύνδεση με τις τράπεζες προκειμένου να λαμβάνουν κι αυτές τα απαιτούμενα έγγραφα ψηφιακά.

Το ΑΦΜ του εξαγωγέα και του εισαγωγέα πρέπει να αναγράφονται στο τιμολόγιο και στο τιμολόγιο της φορτωτικής και οι αριθμοί ACID πρέπει να αναγράφονται σε όλα τα έγγραφα.

Ο εισαγωγέας μπορεί να προχωρήσει στην εκφόρτωση των εμπορευμάτων αφού λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα και τα υπογράψει ηλεκτρονικά.

Σε περίπτωση που ο πωλητής δεν είναι ο ίδιος ο εξαγωγέας αλλά παρεμβαίνει κάποια εξαγωγική εταιρεία, η τελευταία θα πρέπει να εγγραφεί στην πλατφόρμα Cargo-X και να αναρτήσει τα απαιτούμενα έγγραφα με τον αριθμό ACID.Σε περίπτωση που απαιτείται πιστοποιητικό Φυτοϋγειονομικού ελέγχου, τότε θα πρέπει κι αυτό να αναρτηθεί στην πλατφόρμα Cargo-X.Μετά την φόρτωση δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διόρθωση στα ήδη αναρτημένα έγγραφα.

Ωστόσο, μπορούν να αναρτηθούν εκ νέου διορθωμένα έγγραφα προκειμένου ο εισαγωγέας να λάβει τα σωστά έγγραφα προς υπογραφή.

Οι Ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του αριθμού ACID πριν από την αποστολή του φορτίου.Ο εισαγωγέας πρέπει να εγγραφεί στην πλατφόρμα NAFEZA, να εκδώσει αριθμό ACID και να το στείλει στον εξαγωγέα προκειμένου να τον βάλει σε κάθε έγγραφο που συνοδεύει το φορτίο.

Ο αριθμός ACID απαιτείται για κάθε αποστολή φορτίου, ακόμα κι αν πρόκειται για τμηματική αποστολή ή αποστολή δειγμάτων προϊόντος.

Για περαιτέρω πληροφορίες, παράπονα και απορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την Υπηρεσία πελατών στο 5ψήφιο αριθμό 15460, ή μέσω email: aci.campaign@mts-egy.com . Ενώ απευθείας επικοινωνία με την CARgo-X στο email: support@cargox.ioΜια τυπική ροή της διαδικασίας περιγράφεται ως εξής;- Ο εξαγωγέας εγγράφεται στην πλατφόρμα CargoX και ο εισαγωγέας στην πλατφόρμα Nafeza.
– Ο εξαγωγέας ανεβάζει τα έγγραφα ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα CargoX
– Ο εισαγωγέας υπογράφει ηλεκτρονικά τα έγγραφα
– Ο εισαγωγέας εξουσιοδοτεί τις υπηρεσίες εκτελωνισμού προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποδέσμευσης του φορτίου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κάϊρο

Θέμα: Οικονομική επισκόπηση
Συνημμένα θα βρείτε το έγγραφο της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάϊρο. Για το συνημμένο έγγραφο πατήστε εδώ1o Συνέδριο Digital MobilitiesΑπό 8 έως 9 Νοεμβρίου 2021

Στο Βόλο
Στο συνέδριο Digital Mobilities παρουσιάζονται οι επικείμενες τάσεις, καλές πρακτικές, ανάγκες της αγοράς και αξιοποιήσιμα στοιχεία σχετικά με το φαινόμενο των Ψηφιακών Νομάδων και της απομακρυσμένης εργασίας.

Παράλληλα θα υπάρξουν round tables με καλεσμένους από όλο το φάσμα της αγοράς που σχετίζεται με τους ψηφιακούς νομάδες όπως:Tours – ActivitiesΔιαμονήΣυνδεσιμότητα και τεχνολογίεςΠεριφέρειες -Δήμοι – πόλειςDigital nomadsCo working & co living spacesΠερισσότερες πληροφορίες εδώ Δελτίο Τύπου ΕΒΕΘΜνημόνιο Κατανόησης για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών – εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στο ΕΒΕΘ και στο Συμβούλιο Εξαγωγέων και Επενδυτών της Ουκρανίας

Στην υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης προχώρησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Συμβούλιο Εξαγωγέων και Επενδυτών της Ουκρανίας, που αποτελεί φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών της εν λόγω χώρας, με στόχο την ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων.
Το Μνημόνιο, εκ μέρους του Ουκρανικού Συμβουλίου, υπογράφτηκε από τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Sergii Shutenko, ενώ εκ μέρους του ΕΒΕΘ, από τον Πρόεδρό του, κ. Ιωάννη Μασούτη.

Οι βασικές προτεραιότητες του Μνημονίου συνοψίζονται στις ακόλουθες:
Συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων με σκοπό την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και επενδύσεων
Υποστήριξη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και την Ουκρανία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκθέσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα κτλ.
Ενθάρρυνση της εκατέρωθεν ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχέσεων.

Σημειώνεται ότι η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου έρχεται σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχούς διεξαγωγής, τον περασμένο Ιούλιο, του διαδικτυακού Ουκρανο-Ελληνικού Φόρουμ, με τίτλο «Ukraine and Greece: discover new opportunities”, που συνδιοργάνωσαν το Ουκρανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Επιμελητήριό μας, ακολουθεί δε, τον ερχόμενο Νοέμβριο, επιχειρηματική αποστολή στο Κίεβο, από τον ΣΕΒΕ, ο ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ, με τη συνεργασία ελληνικών και ουκρανικών φορέων και τη στήριξη του ΕΒΕΘ.Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα
Θέμα: Εξωτερικό Εμπόριο Ελλάδος-Ρωσίας Α΄ Εξαμήνου 2021.Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση από €76,20 εκ. σε €86,36 εκ. (+13,3%) παρουσιάζουν οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρ.Ο. το 1ο εξάμηνο του 2021, έναντι της ίδιας περιόδου του 2020 ενώ χωρίς τα ενεργειακά προϊόντα καταγράφεται αύξηση κατά 14,96%.

Οι ελληνικές εξαγωγές (€161,4 εκ. το 2020) αφορούσαν κατά κύριο λόγο ακατέργαστα καπνά, σωλήνες από χαλκό ηλεκτρ. συσκευές ενσύρματης τηλεφωνίας, απορρίμματα χαλκού, εμπιστευτικά προϊόντα, χρώματα επίχρισης των οποίων η συμμετοχή στο σύνολο της εξαγωγικής αξίας α’ εξαμήνου τ.ε. ανήλθε στο 34,18%.
Μειώσεις εξαγωγών μεταξύ των δύο εξαμήνων κατεγράφησαν στα ακόλουθα προϊόντα: κατεργασμένα ορυκτέλαια (-54,8%), μηχανικές συσκευές (-36,7%), φάρμακα (-35,3%), προϊόντα με υψηλή συμμετοχή στην αξία των εξαγωγών αλλά με μικρότερες μειώσεις, όπως ηλεκτρικές συσκευών ενσύρματης τηλεφωνίας (-18,9%), εμπιστευτικά προϊόντα (-11,0%), συνδετικά πυρήνων χυτηρίου (-9,5%) και σωλήνες χαλκού (-3,5%).

Αυξήσεις εξαγωγών μεταξύ των δύο εξαμήνων κατεγράφησαν στα ακόλουθα προϊόντα: σκάφη αναψυχής (+4.992,3%), ηλεκτ. συσσωρευτές (+1.490,6%), χρωστικές ύλες (+170,9%), απορρίμματα χαλκού (+146,8%), ρητίνες-πολυουρεθάνες (+103,3%), λαχανικά παρασκευασμένα (+73,7%), καπνά ακατέργαστα (+35,4%), ενώ τα μεταλλεύματα πολύτιμων μετάλλων ή εμπλουτισμένων από αυτά, με σημαντική παρουσία το 2021, δεν είχαν καταγράψει εξαγωγές το α΄εξάμηνο 2020.

Ειδικά για τα γουναρικά, τα οποία από δεκαετίας συνιστούσαν τον πρώτο εξαγωγικό μας κωδικό στη ρωσική αγορά, παρότι οι εξαγωγές α΄εξαμήνου 2021 αυξήθηκαν κατά 31,5% έναντι του α΄εξαμήνου 2020, είναι πολύ χαμηλά σε αξία (2,2 εκ.) αφού προ πανδημίας το 2018 και το 2019, οι εξαγωγές γουναρικών είχαν ανέλθει στα €47,9 εκ. και €44,8 εκ. αντιστοίχως, συνιστώντας τον πρώτο μας κωδικό.

Β. Αύξηση παρουσιάζουν και οι ελληνικές εισαγωγές από τη Ρ.Ο. (συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών προϊόντων) από €1,49 δις το α΄εξάμηνο 2020, σε €1,62 δις το α΄εξάμηνο 2021 (+8,67) εξαιρουμένων δε των ενεργειακών, η αύξηση ανέρχεται σε 29,55%.
Οι ελληνικές εισαγωγές (€2.933,5 εκ. το 2020), ήταν ανελαστικές ως προς τα ενεργειακά προϊόντα (κυρίως ορυκτέλαια και φυσικό αέριο), τα οποία συμμετείχαν κατά 81% στο σύνολο της εισαγωγικής αξίας α’ εξαμήνου τ.ε., αλλά και ως προς τα αγροτικά (καλαμπόκι, σιτάρι-σμιγάδι), τα οποία συμμετείχαν μόλις κατά 2,4%, περιλαμβάνονταν όμως μεταξύ των πρώτων επτά κωδικών.

Αυξήσεις εισαγωγών μεταξύ των δύο εξαμήνων κατεγράφησαν στα ακόλουθα προϊόντα: οπτάνθρακα (+13.655%), καλώδια-σχοινιά από σίδηρο (11.660,0%), καλαμπόκι (+1.748,2%), θείο (+1.007,7%), πολυμερή αιθυλενίου (+379,8%), άνυδρη αμμωνία (+217,2%), σύρματα από αργίλιο (+142,9%), σιτάρι και σμιγάδι (+99,3%), αέριους υδρογονάνθρακες (+98,9%) και λιθάνθρακες (43,3%).
Μειώσεις εισαγωγών μεταξύ των δύο εξαμήνων κατεγράφησαν στα ακόλουθα προϊόντα: απορρίμματα σιδήρου (-68,4%), πολυμερή προπυλενίου (-37,1%), χαρτί-χαρτόνια κραφτ (-16,7%), ορυκτέλαια κατεργασμένα (-8,2%) και ακατέργαστα (-7,9%).

Γ. Σύμφωνα πάντα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο όγκος διμερούς εμπορίου (συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών προϊόντων) μεταξύ Ελλάδος και Ρωσικής Ομοσπονδίας, για το α΄εξάμηνο 2021 ανήλθε σε €1,71 δις, έναντι €1,57 δις του α΄ εξαμήνου 2020 (+8,90%.)

Το εμπορικό ισοζύγιο παρέμεινε έντονα ελλειμματικό για τη χώρα μας, διαμορφούμενο το α’ εξάμηνο 2021 σε €-1,54 δις, έναντι €-1,42 δις του α΄ εξαμήνου 2020 (αύξηση ελλείμματος +8,42%).
Ο όγκος διμερούς εμπορίου (εξαιρουμένων των ενεργειακών προϊόντων), για το α΄εξάμηνο 2021 ανήλθε σε €379,48 εκ., έναντι €301,30 εκ. του α΄εξαμήνου 2020 (+25,95%).

Το εμπορικό ισοζύγιο(εξαιρουμένων των ενεργειακών προϊόντων), ήταν επίσης ελλειμματικό για τη χώρα μας, διαμορφούμενο για το α΄εξάμηνο 2021 σε €-208,49 εκ., έναντι €-152,56 εκ. του α΄εξαμήνου 2020 (αύξηση ελλείμματος +36,6%).

Τέλος επισυνάπτεται αναλυτικό σημείωμα των εξελίξεων του διμερούς εμπορίου για το Α΄ Εξάμηνο του 2021.

Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα, θα πρέπει σημειωθεί ότι, παρά τη θετική εικόνα του ρυθμού αύξησης, θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για την επαναφορά των εξαγωγών μας στα επίπεδα του 2018 (€231,84 εκ.) ή και του 2019 (€208,5 εκ.) καθότι η συγκυρία χαρακτηρίζεται από μείωση της αγοραστικής δύναμης του πληθυσμού (-8% μετά το 2019), από υψηλό πληθωρισμό για τα ρωσικά δεδομένα (6% περίπου) και από την υποτίμηση του Ρουβλίου ενώ η ρωσική αγορά παρουσιάζει πλέον χαρακτηριστικά ώριμης αγοράς, με έντονο διεθνή ανταγωνισμό. Παρόλα αυτά, η αναζήτηση ελληνικών προϊόντων βρίσκεται σε άνοδο λόγω του σημαντικού τουριστικού ρεύματος που έχει δημιουργηθεί μετά το 2012.

Για το αναλυτικό συμείωμα πατήστε εδώΠρεσβεία της Ελλάδος στη Χάγη
Θέμα: Διμερές Εμπόριο Ελλάδος και Ολλανδίας – πρώτο εξάμηνο 2021
Συνημμένα θα βρείτε το έγγραφο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη αναφορικά με το Διμερές Εμπόριο Ελλάδος και Ολλανδίας για το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Για το συνημμένο έγγραφο πατήστε εδώΔελτίο Τύπου ΕΒΕΘ

Θέμα: Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος των Τελωνείων – Επιστολή του ΕΒΕΘ στους Υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για τις αρρυθμίες και τις δυσλειτουργίες του πληροφοριακού συστήματος των Τελωνείων της ΑΑΔΕ, ICISnet, ενημερώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, στην ακόλουθη επιστολή του ΕΒΕΘ, που απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή, περιγράφονται οι πολυάριθμες και σοβαρές επιπτώσεις σε όλα τα στάδια του εξωτερικού εμπορίου εξαιτίας της ανεπαρκούς λειτουργίας του ICISnet:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Γνωστοποιήθηκε πρόσφατα στο Επιμελητήριo μας, από επιχειρήσεις – μέλη του και πιο συγκεκριμένα εκτελωνιστές, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή διεκπεραίωση των τελωνειακών διαδικασιών.

Όπως γνωρίζετε, τα τελωνειακά παραστατικά διακινούνται μέσω του πληροφοριακού συστήματος των Τελωνείων – της ΑΑΔΕ, ICISnet. Δυστυχώς, πληροφορούμαστε ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η λειτουργία του εν λόγω συστήματος, που ήδη εμφάνιζε σημαντικά προβλήματα κατά το παρελθόν, έχει αγγίξει πλέον τα όρια της κατάρρευσης. Οι χρήστες του συστήματος καλούνται να εργαστούν σ’ ένα περιβάλλον χαρακτηριζόμενο από πολύωρες καθυστερήσεις, πτώση των υποσυστημάτων και αδυναμία ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Η παραπάνω κατάσταση επιφέρει πολυάριθμες και σοβαρές επιπτώσεις σε όλα τα στάδια του εξωτερικού εμπορίου. Προκαλούνται καθυστερήσεις στην αναχώρηση φορτηγών που διαθέτουν φορτία προς εξαγωγή, πραγματοποιούνται παραδόσεις εισαγόμενων εμπορευμάτων σε ακατάλληλες ώρες, ενώ καθίσταται αδύνατη η βελτίωση της οργάνωσης των σχετικών υπηρεσιών του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Όλα τα προαναφερθέντα έχουν ως αποτέλεσμα, με τη σειρά τους, την επιβάρυνση των εμπορευμάτων με επιπλέον κόστος, σε μία περίοδο μάλιστα που η οικονομία μας αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα ανατιμήσεων, προερχόμενα από παράγοντες της διεθνούς συγκυρίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε να ληφθούν από πλευράς σας τα αναγκαία μέτρα ώστε να διορθωθεί η συγκεκριμένη, ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση και να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό ψηφιακό περιβάλλον για τους επαγγελματίες του εξωτερικού εμπορίου, όπως έχει εξάλλου επιτευχθεί, κατά τα τελευταία έτη, σε πολυάριθμες άλλες πτυχές της αλληλεπίδρασης κράτους – πολίτη.

Μία ανάλογη εξέλιξη θα έχει σημαντικά οφέλη για τον στρατηγικής σημασίας τομέα του εξωτερικού εμπορίου, επιδρώντας γενικότερα θετικά στην εθνική οικονομία”.ΓΕΦΥΡΑ 2 – Παράταση ρύθμισης δανείων έως 31.12.21Ανακοινώνεται ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης, μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνεια τους και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.
Επίσης, το ποσό που κρίνει εφεξής, τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Για το συνημμένο ΦΕΚ πατήστε εδώ

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This